Pages

Total Pageviews

May 10, 2012

menusuk, menebuk, dan mencucuk dengan hujung jari

Tadi, aku bukak fesbuk, lepas bukak saje je la kan cek bende bende yang dekat bahagian tepi kanan. Macam ada event ke apa. Lepas tu, aku ternampak ada dalam 9 orang poke aku. selama ni memang aku tak berapa nak ambil berat sangat jadah poke poke ni. Hari ni aku nak try mende best nye poke ni, aku bukak kamus  DwiBahasaOxfordfajar muka surat 307 maksud POKE disini ialah ''menusuk, menebuk, dan mencucuk dengan hujung jari. Ceritanya sekarang, macam mana aku boleh tak rasa apa apa bila 9 0rang  menusuk-menebuk-dan-mencucuk dengan hujung jari terhadap aku? Tapi dia punye tak putus asa tu tetap tak berakhir sebab ada pulak link suruh "POKE BACK" mereka yang poke aku tadi. jadi dengan selambanya aku telah menebuk 9 orang balik. kite tengok esok ada tak mana mana Orang mengadu ditebuk. Hah, siapa suruh berani menebuk aku dulu

45 comments:

  1. malas la nak layan org poke2 ni...

    ReplyDelete
  2. Hehehe sya juga baru saja menebuk beberapa org yg gigih menebuk sya seblum ini.. Ada 8 org smuanya.. hehehe..

    ReplyDelete
  3. hahaha. lain macam benor ayat menebuk tu

    ReplyDelete
  4. hahaha...ingatkan apa laa yg duk menusuk..menebuk...mencucuk tu.. hehehe...

    ingatkan sakit ke apa laa tadi.. rupanya poke kat FB yerkk..


    Poke laa dorang balik...

    ReplyDelete
  5. rasa mcm lain pulak bila mention kan "tebuk,menebuk" tue..nakal eaa

    ReplyDelete
  6. hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaahahhaahhaahaahahahhaahhahaahahahahahahhaah sebab dah 30 orang menebuk aku

    ReplyDelete
  7. hang patut melatah "opocot mak hang" bila ada orang poke kat fb,

    ReplyDelete
  8. haha mcm ngokngek je istilah BM mcm tu ahaks..

    ReplyDelete
  9. Bila dah jumpa fb kau aku cuba tebuk kau ye Ezan. Aku ok je. ;D

    ReplyDelete
  10. tebuk laaa sangat...

    cucuk laa.. cucuk

    ReplyDelete
  11. Nasib "poke" kalau ada "slap" bagaimana agaknya :)

    ReplyDelete
  12. hhaha.. tebuk lappy kot.. cuba tgk btul2.. mesti dah ada lubang.. haha

    ReplyDelete
  13. aku selalu main tebuk2 dgan seorang awek ni.
    oh sweetnya kami~
    hikhik
    ah malulahhhh hahaha

    ReplyDelete
  14. yang tebuk kau tu laki ke pompuan?
    e'eh..

    ReplyDelete
  15. tebuk jgn x tebuk. abis anak dara, anak teruna org kena tebuk. wakakakakaka.. poke.. poke.. pang kang baru tau.

    ReplyDelete
  16. Haha. Cepuk je akk.. annoying kadang2 benda poke2 kat fb tuu.

    ReplyDelete
  17. dah la poke berkali2...bila hantar masej terus tak balas dan poke.

    ReplyDelete
  18. hahaha fb kau dalam bahasa melayu, akan jadi "cuit"

    Hahaha

    ReplyDelete
  19. aku pon..sama..tak faham aku nak ber-poke kat fb..jadahnya kan..

    ReplyDelete
  20. macam tak berkesan je poke-poke tu

    ReplyDelete
  21. Kalau ada slap best gak. Haha.

    ReplyDelete
  22. habis lar berlubang lepas nie.. Dok main tebuk2 jer.. hahaha

    ReplyDelete
  23. oucchh lain benor pulak poke dlm bm tu. *tak pikir lain. betul.

    ReplyDelete
  24. kah kah...abis semua main menebuk...hehe


    sm kurang minat nak poke owg nie..tapi ramai jugak yg poke sm...biarkan sahaja.

    ReplyDelete
  25. selalu jek kena poke dan poke balik....kdg2 lawan sape menyerah kalah dulu,,kalah la dia..haha..

    ReplyDelete
  26. awak ni berkemampuan kew menebuk orang... :(

    ReplyDelete
  27. Amboi kau jah...tebuk saja...jangan tebuk mereta ok..

    ReplyDelete
  28. hujung jari uncle untok korek hidong je...

    ReplyDelete
  29. jemput join.. :)

    http://kampung-kameq.blogspot.com/2012/05/contest-saya-meminati-pelakon-nora.html

    ReplyDelete
  30. mungkin 'tebuk' tidak sesuai guna disini.

    ReplyDelete
  31. sampai sekarang x phm fungsi poke2 nie

    ReplyDelete
  32. Sering entri kau buat aku rasa nak tendang bucu meja

    ReplyDelete
  33. ok apa poke2 ni..tanda org tu igt kita~ ;p

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa