Pages

Total Pageviews

Nov 13, 2014

Review Teater - Asmara Ra All Stars - Karya Khairunazwan Rodzy

Hye Semuaaa! 

Hari ni aku nak review teater paling terbaik aku pernah tengok sepanjang hidup aku di dunia yang fana ni. cewah . tapi baru tiga kali aku tengok teater . kira ni paling terbaik la antara ketiga tiga nya

Teater Karya Khairunazwan Rodzy dibawa kan oleh Revolution Stage dan beliau juga berlakon sebagai pengetua sekolah ni.

Barisan Pelakon adalah






Bertempat di KLPAC  Jalan Strachan , Sentul Kuala Lumpur  First yang buat aku terpegun, bangunan klpac ni cantik gile wehh. best ni kalau buat photoshoot, bangunan dia macam ala ala art sket.  yelah dah nama pun tempat art yedak waahhaa

Ni gambar KLPAC aku search kat google je sebab masa aku sampai tu dah malam so view tak cantik pon kalau guna handphone s3 mini aku tuuu.







Ok berbalik pada teater tadi. Mengisahkan Sekumpulan pelajar asrama yang semuanya Pengawas Sekolah bermalam di Asrama sebab ada kursus kepimpinan. So cerita ni macam mimpi dalam mimpi, di mana setiap pelajar akan mimpi rahsia rahsia pelajar lain . haaa dia macam tahu rahsia dalam mimpi mimpi. dan last sekali baru tau siapa yang sebenarnya mimpi. Faham tak? kakaka aku pon tak faham kalau nak cerita. tapi memang aku bagi 10 bintang la wehh. sebab jalan cerita memang lain dari lain. ko takkan dapat expect tiba tiba je diorang sebenarnya tengah mimpi. lepas tu bangun lepastu rupanya mimpi lagi dan begitulah seterusnya. 

Yang buat aku suka teater ni ialah bahasa yang guna memang bahasa pasar habis, Bahasa student means lahanat bodoh semua keluar. so takde la nampak macam berlakon sangat. rasa teringat kembali zaman asrama. Dan director pandai masuk banyak gila scene lawak sampai kan rasa macam tengok cerita lawak kot. last2 sekali baru sedih 


Pelakon memang semua terbaik bawak watak masing masing, warden2 Sherry al hadad and Tuan Faisal pon mimpi jugak sebab dia pon ada rahsia tersendiri macam ada affair dengan student and sherry pulak minat kat tuan faisal dan dia jugak lah yang bukak rahsia seorang pelajar yang dah mati (fyyn jamal) pada pelajar2 lain. Mula aku agak pelik kenapa fynn jamal kurang diberi perhatian dalam setiap scene, rupanya dia melakonkan watak orang yang dah mati tapi audiens tak tau dan kawan kawan dia pon tak nampak dia. macam roh la. Fynn jamal ni dalam cerita ni mati bunuh diri sebab dia malu rahsia nya kene rogol dengan ayah sendiri and pengetua di bongkarkan oleh warden. so bila malu teramat dia bunuh diri. 


Tak kurang jugak yang lain. Semua ada rahsia yang dibongkar kan satu persatu dalam mimpi. So far aku memang puas hati bayar rm50 seat pulak memang tak jauh tak dekat tapi memang best view. dan cerita gempak wehh. Aku paling suka watak tomboy oleh intan nor saina sebab dengan suara nya yg lantang and mcm tomboy tu dia ibarat jadi ketua la semua takut dengan dia atas kegarangan dia tu haha!

Sumber : Kosmo





scene bunuh diri



 Haaa secara ringkas nya macam tu la. aku nak cerita semua pon aku dah tak bape nak ingat sebab almaklomlah dah lama bebenor baru nak update. Tapi memang full houseee ticket habis sebab kitorang pon pegi hari last kann.





so apa lagi mula lah acara bergambor




farra dgn pelakon ohmyEnglish. sebok jeee yang tengah tuu


ok tu je nak cerita


kbye


4 comments:

  1. ala bestnye blh tgk teater ni..
    jeles kite..
    huhu

    ReplyDelete
  2. heee mmg best kan! dua kali kita tonton! hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. besttt hehehe awak lagi best dh dua kali huwa

      Delete

komen itu penyegar jiwa