Pages

Total Pageviews

Jan 7, 2012

Elisa Azura dan Asetnya

Petang itu sungguh indah, Elisa Azura menyarung kasut sukan yang baru dibelinya di kedai yang terletak di hadapan stesen bas baru. dia membongkokan badannya yang lentik manakala tangan nya ligat mengikat tali kasut dengan lemah gemalai. Elisa Azura nekad. Hari ini dia ingin melunaskan kata- katanya yang ingin berjogging. sudah sebulan lamanya dia meninggalkan jejaka tough di sana.

Sebelum keluar, Elisa Azura sempat memandang cermin sepam dua, barulah dia sedar maksud kecantikan smula jadi apabila dia tersengih melihat cermin. Malunya bukan kepalang kerana terasa seprti memuji diri sendri. tapi elisa peduli apa ye dak. kalau dia tidak memuji dirinya siapa lagi. Nak harap kawan baik nya si Nen Farzen Eylana itu memang tidak penah lansung tersembul di mulutnya. 

Setibanya di taman  Elisa Azura  berlari lari anak. Dia terasa bersemangat kerana dia dahulu merupakan juara berturut2 merentas desa di sekolahnya. Di Taman itu terdapat tasik yang sangat indah di tengahnya. jadi tidak hairan lah jika ramai membawa jala, joran dan sauk ke taman ini. aktiviti memancing juga turut dijadikan hobi. elisa azura meneruskan larianya tanpa mempedulikan jejaka yang berlari terhencut2. bangga sungguh azura dapat melintasi mereka. maklumlah kasut baru, cengkaman juga kuat ye dak. kahkah.  Elisa Azura  terketawa berdekah-dekah.



Tiba2 Elisa Azura tesentak . seperti ada sesuatu yang melanggar punggung montoknya. dia menoleh kebelakang. seorang apek tua . ditangannya memegang sauk yang pemegangnya diperbuat dr kayu yang panjang . Apek tua itu tersengih memandng nya smbil berkata ''sory amoi tarak nampak lu lalu tadi. elisa azura tersenyum sinis, malu tidak terhingga. sauk yang dipegang oleh apek itu tercucuk punggungnya. masakan tidak nampak punggung yg sebesar ini. bisiknya di dalam hati sambil meneruskan larian . merah mukanya. 



bukan apa. risau juga dia jika asetnya ini tercalar, aset yg di jaga utk bakal suami nya. tiada siapa dapat menyentuh selain suaminya. kata Elisa Azura dalam hati. setibanya elisa di rumah. dia menceritakan kejadian itu kepada ibunya. difikir ibunya akan mencari apek itu, tetapi jangkaan nya meleset kerana ibunya ketawa berdekah seperti tiada esok hari. elisa hanya mmpu berkata, ''gelak la mak. nanti punggung orang leper baru mak tau. aset ni mak, aset!

68 comments:

  1. KAH KAH KAH KAH.gua gelak sampai nak terkencing zan.gila lawak.kah kah kah.

    dan gua yakin cerita nei cerita benar.hahahahaha.

    wey wey nama gua ada ah.bangggggggga.

    ReplyDelete
  2. aku buat2 tak reti je.sepertinya aku masih mau mengajak kamu ber skate ais d kemudian hari.ehem!

    ReplyDelete
  3. HAHAHAHA aset aset hehe (berdekah dekah ketawa)

    ReplyDelete
  4. Imaginasi terus terhadap punggung tatkala membaca separuh entry ni...

    sampai hati! beli kasut jogging baru taknak MMS gambaaarrr!!!! sentap jap... huh..

    ReplyDelete
  5. demm..dalam kepala aku terbayang wajah punggung

    ReplyDelete
  6. haha , bontot gua sebesar beyonce pun gua relaks je . takde pulak gua sebut itu aset , haha ;p

    ReplyDelete
  7. kah3. abislah suami lu tgk kesan calar.

    eh lu ke watak tu.hahahahha

    ReplyDelete
  8. hahaha..ezan ni klaka sungguh...

    ReplyDelete
  9. hahahaha,aset tercalar dek sauk....hahhahahahaha...;p

    ReplyDelete
  10. kuikui..
    betol tu!
    aset penting woo..
    haha

    ReplyDelete
  11. mantop sungguh punggung dia sampai apek tu tak TERRsengaja TERRcucuk dengan sauk dia.kahkahkah persoalan di sini siapakah elisa azura?

    ReplyDelete
  12. haha cis,takkan sampai tak nampak punggung tu.tett.haha

    aset weh.aset.

    ReplyDelete
  13. haha punggung aset ya..
    lawak la..

    ReplyDelete
  14. kalo leper kasi cucuk balik

    HAHAHA

    ReplyDelete
  15. mungkinkah apek tu sengaja nk ambik kesempatan?

    kahkahkah :P

    ReplyDelete
  16. aset apa aset apa ASET APA wkwkwkwkwk

    ReplyDelete
  17. gua nak join mak dia gelak spt tiada esok hari jugak..

    kah kah kah

    ReplyDelete
  18. hahaha.. aet tu mak aset.. ye dak?? pak cik cina tua tu tak sengaja lah! maafkan ye...

    ReplyDelete
  19. Elisa azura tu izan idma kan kah kah kah!

    ReplyDelete
  20. punggung yang cantik mmg aset yang mahal...

    ReplyDelete
  21. Ngada tul apek tu... Mesti aset tu sgt gempak... Maka haruslah dilindungi...hheee

    ReplyDelete
  22. bak kata lelaki semalam.. punggung yg cantik aset bernilai wanita.. gua yakin bontot lu itu menghornykan.. jika tidak masakan seorang apek sanggup mencucuk bontot lu dari jauh.. gehahaha

    ReplyDelete
  23. tgh terbayang aset wanita yg gebu2 nih....

    ReplyDelete
  24. Bersungguh sungguh concentrate.. Haha lawak sey..

    ReplyDelete
  25. hahahaha... aset penting uhhh.. maafkanlah apek tu..dia sudah tua..sudah rabun..hehe

    ReplyDelete
  26. aku baru belajar cara ikat kasut tak mudah terungkai.aku akan ingat sampai bila2 sebab orang yang ajar tu pun membongkokan badannya yang lentik manakala tangan nya ligat mengikat tali kasut dengan lemah gemalai

    ReplyDelete
  27. nak buat macam mana, dah tercucuk :p

    hehehe

    ReplyDelete
  28. aku rasa apek tu saje jek..
    dia nak test sikit..
    heh

    ReplyDelete
  29. vitamin C ada, botox pun ada. ;p

    ReplyDelete
  30. Aku rasa, kau ni seorang seksi berjenaka. Aku suka. :)

    ReplyDelete
  31. gila cerita pasal aset!!ya aset hanya untk suami..wahaha

    EZAN IDMA terlalu seksi..wakaka

    ReplyDelete
  32. spanking ler sepam dua lepas bgn tidur...confirm!

    ReplyDelete
  33. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  34. haha. nmpknya aset elisa masih belum tercalar, just tersentuh jer. haha.. any way mr razik dtg,.. free2 jmput singgah blog zan, jmput bc entri HUKUM MANDATORI??

    ReplyDelete
  35. Mentang² aku buat entri pasal kasut, kau pun nak buat ada kaitan dengan kasut.. kan. ;D

    Aku yakin Elisa Azura tak marah dekat apek tua tu sebab Elisa Azura jenis yang penyabar orangnya. Lepas ni dia mesti lebih berhati-hati ketika berjogging.





    Jangan risau aku tak kisah pun, setakat terkena kayu perlahan macam tu. Tak luak lah.. kahkah

    ReplyDelete
  36. Elisa Azura, mohon simpati utk kamu haaha

    ReplyDelete
  37. hahahahahahaha
    sengal gila
    mcm ni pon jadi cerita
    ade je ea idea dlm kpale cik ezan ni
    haha

    ReplyDelete
  38. kalo g jog mmg syok bila ada ramai jejaka tough..bila da x larat nak lari dan2 terus bersemangat balik..hehe~ ;p

    mak ei, aset jgn sampai tercalar~ =p

    ReplyDelete
  39. rasanya apek tuh gunakan alasan tak nampak.yang sebetulnya dia geram!hahaha!

    ReplyDelete
  40. ekekeke... aset wooo.. kalo jalan tgh jalan sikit, kwn2 salu kate, weh.. ko nak bontot JLO ko hilang ke? kahkahkah.. tidak!! :P anyway nice entry.

    ReplyDelete
  41. apek tarak nampak itu aset byk montok.. kekekekeke

    ReplyDelete
  42. kelakar la akak...boleh msuk raja lawak nie :)

    ReplyDelete
  43. errkk, . . . . dah terbace sampai habis, . . . imaginasi tercetus, . . . . . kan dah ter-berangan jap, hehek :P . . . . . . aset tu simpan elok2 ye, sorok jgn bagi orang laki ketahuan, . . . . tak elok la kak ezan membuat orang tergoda je, . . . tu pun aurat jugak, kena jaga, . . . singgah melawat sebab dapat online, . . . . .

    ReplyDelete
  44. haha..pasni kena pakai spender besi la.xcalar punya..kah3..

    ReplyDelete
  45. haha..pasni kena pakai spender besi la.xcalar punya..kah3..

    ReplyDelete
  46. elisa azura ni aku syak dia punya mulut terbukak separuh

    ReplyDelete
  47. hahahahhahah zan...ceritakau terbaek..ada pgalaman ke?

    ReplyDelete
  48. haha, aset tu sikit pun jangan kasik calar . best ah entry ni . hahaha

    ReplyDelete
  49. hehehhe ape laaa..jaga aset..jaga jaga,,,

    ReplyDelete
  50. aduyaiii, penat eden gelak2 wehh!
    HAHAHAHAA! :D

    ReplyDelete
  51. klu terpegang bkn nampak calar pon...hehe

    bkn suami pon xperasan

    ReplyDelete
  52. pehhh sentappppppp T_T
    tp aset ni ezannn asetttttttttt -.-

    p/s: sori adek manis. lame sis x singgah. blog sendiri pn dah nk menopos je gayenye. haha =D
    ala, xde problem besar pon. putus cinte telah tibe2 je membuatkan mood blogging hilang just like, 'pling!!' can u imagine that? hihik^^ maaf, menjengkelkan -_-"

    ReplyDelete
  53. pasti asetmu itu gebu, . . . menjadi idaman kalbu, jejaka seperti aku, . . . . . . part tu kegemaran aku, . . . . , muehehe :P, boleh dibuat bantal kekabu, . . . . . siap dah syair yg berakhir dengan huruf "U", . . .

    p/s: peace yop, . . :D

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa