Pages

Total Pageviews

Oct 8, 2011

part ni yg aku kalah ni





mula-mula, aku bersikap biasa saja,
bagi aku , keadaan ini tak mematahkan semangat aku,
bagi aku, keadaan ini masalah kecil,
bagi aku, keadaan ini tidak perlu diperhebohkan sangat
bagi aku, keadaan ini memang tak sukar.


tapi, lama-lama aku rasa nak menyerah
tapi aku gagah,
lama-lama aku rasa nak berhenti di sini sahaja
tapi aku pikir aku kuat
lama-lama aku rasa nak lari sahaja
tapi, mana mungkin wanita seperti aku boleh lari dari masalah




akhirnya aku kecundang. 
aku menangis saat memotong bawang merah itu.
dan terus berlari ke sinki.
sambil mengonyoh mata dengan air aku terdengar mak memerli:


''eh budak ni, takde sapa pukul pon boleh nangis, pelik betul.


dan terdengar gelak tawa berdekah2 adik lelaki aku. 


entah kenapa aku rasa ketawa itu semakin kuat,mahu saja aku sumbat hirisan bawang itu ke dalam biji mata adik lelaki aku itu!

33 comments:

  1. sama lah. rasa macam nak buat dikir barat ke bila terkena percikan bawang. bytheway, tahniah la.. dah suspens dah tadi ok!haha

    ReplyDelete
  2. bukan main suspen lagi intro dia ek..


    last2 hirisan bawang

    ReplyDelete
  3. hahaha.xpe kak.kita geng.sy memang alah dengan bawang merah.tak tahu lah kenapa.huhu

    ReplyDelete
  4. eh ape ney..kan gagah perkasa tu.hehe

    ReplyDelete
  5. sengal jew..skli potong bawang jew heheeh
    dushhhhhhhhhhhhhhhhh
    heeheheeeh

    ReplyDelete
  6. Betul cakap si emak tu. Takda sapa pukul pun.

    ReplyDelete
  7. kena ada petua masa potong bawang.

    mujurlah kuar airmata sebab potong bawang.takut-takut menangis sebab terpotong jari tangan..haha

    ReplyDelete
  8. oh...lenkali tonyoh aja bawang itu dekat mata beliau

    ReplyDelete
  9. potong bawang kena ada skil baru mata tak pedih :p

    ReplyDelete
  10. len kali pakai spek mate itam time nak hiris tu. HAHA

    ReplyDelete
  11. takpa menangis.sekurang2nya tak suruh bibik buat.kalau dia menangis,buruk padahnya.

    ReplyDelete
  12. ada petua org lama ckp.. nak hiris bawang cucuk bawang hujung pisau kemudian hiris.. bawang yg cucuk hujung pisau tu biar je jgn buka. x tau la x penah jumpa.

    ReplyDelete
  13. oh,potong bawang rupanya..ingatkan kenapa tadi..hee

    ReplyDelete
  14. bahahaha... sy baru amik mood sedih tadi. tibe2 cite pasal bawang rupanya.. mood sedih dah jadi hilarious pulak. :))

    ReplyDelete
  15. Haha ,mata pedih potong bawang rupenyeee :>

    ReplyDelete
  16. TSK !!____!!

    ezan !

    ingtkan putus cinta
    ceit !

    ReplyDelete
  17. meh sini aku potongkan.
    hehe
    lain kali, beli gogle.

    ReplyDelete
  18. haha sama lah.biasa mcm tu.jgn kata time nak menumbuk bwg.masa kupas dan potong pun dah leleh2.

    grrr

    ReplyDelete
  19. luluh hati apabila bertindak kejam kepada bawang..ahakss

    ReplyDelete
  20. Knapa pocket potong bwng xpernah pun nangis ye, pisau kamu xtak tajam kot?
    Ke dok posisikan mata bebetul atas bwng?

    ReplyDelete
  21. menghiris bawang is making our conditions uncomfortable :((

    ReplyDelete
  22. percaya tak sy x pernah menangis ketika kupas bawang? x kira lah bwg merah ke, putih ke, bwg besar ke.. haa.. ada petuanya. kalau tahu gerenti x kalah lagi~~

    ReplyDelete
  23. spoil.. please dont tell this story to you future husband or mother in law.. hehe :p

    ReplyDelete
  24. cara terbaik nk nanges, time sedih...sila kupas bawang dan ptg bawang. kdg2, ske guna cara ni :)

    ReplyDelete
  25. Alahai.. ingatkan sebab apalah tadi. Sini, Epol tolong hiris. eh? :P

    ReplyDelete
  26. pakai shades la nak potong bawang...style ape...kehkehkeh

    ReplyDelete
  27. lu mmg tak true group rewang.huh!

    ReplyDelete
  28. kau sumbat tak bawang tuh ? haha

    ReplyDelete
  29. dik, meh akak ajar. len kali nk potong bawang pakai helmet. pakai goggle pon orait jugak. cover abes mate ;)

    ReplyDelete
  30. kebawang nya dia pagi and i thought i was because... nevermind HIK!

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa