Pages

Total Pageviews

Aug 5, 2011

Peristiwa bilik air

Malam tadi.
aku ajak kawan. 
pergi KFC
nak beli kentang putar
dengan roti bun
nak buat sahur
sejak dua menjak ni
tiada selera nak makan nasi
entah rindu kan ibu ayah agaknya?

pagi tadi,
aku bangun sahur,
masuk bilik air.
keluar bilik air,
aku rebah kan badan ke atas katil.
aku tidur semula,

aku terjaga,
aku makan kentang putar.
dan roti bun
jam sudah pukul 11 pagi.

kalau aku tahu,
aku tak akan masuk bilik air pagi tadi.
wa! aku nak puasa penuh!

74 comments:

  1. woiii..ganti balik!!..
    ape laaaaa...
    tulaaaaa...

    heheh..
    kau tak puasa la ni kan?..

    tak boleh wish selamat berpuasa laa..hahaha

    ReplyDelete
  2. kesiannye. tak dapat puasa penuh. hihi

    ReplyDelete
  3. alamak... kena gntila, mest wktu mkn tu ingt still boleh kn?

    ReplyDelete
  4. that is what we called TER , okay kakak .
    but comel je . kita tak pernah lagi lah jd macam ni . :D

    ReplyDelete
  5. Syazwan Che Deraman : lu faham tak kalo wa ckp , kalo wa tahu, wa tak masuk bilik air pg td? lu agk wa masuk bilik air wa cek ape? kahkah. lambat pick up!

    Blogger faa.rosli : faham tak maksud masuk bilik air tuuuu :P
    Blogger Elyana Ahmad ツ : yes u got it! haha
    Blogger Dhiya Fariza : u got it too

    Blogger wahida idris : sebb 'cuti'
    Blogger mimi fatin : ni bukan lupe la syg! ni ;cuti'
    Blogger atyn bambam : cuti la syg :)
    Delete

    ReplyDelete
  6. adeh, nape x ngajak gua makan skali woit???

    ReplyDelete
  7. niat ker semalam?
    haha

    tak sengaja kot

    ReplyDelete
  8. bile bace balik.. nie msti nyesal bangun sahur kan.. hahaha..

    ReplyDelete
  9. hahaha!

    lain kali jangan beli kfc,bukan jangan masuk bilik air.

    ReplyDelete
  10. adoi... akak pun takut nak kebilik air bila dah tiba hujung nak berbuka.. terasa rugi.. nak nanges.

    ReplyDelete
  11. hahaha..EI..efek pergi KFC. sebab KFC warna merah.haha

    ReplyDelete
  12. hahaha, terpksa bercuti ea? check mende tu, bila cuti...direct tido balik ea? pastu makan dengan bahagia jam 11am :D

    ReplyDelete
  13. oRLANDO AHMAD : mane bleh. lu kene puase. wa takpe
    Blogger Kapten Atok : bukan tak sgaje la. mmg kene cuti
    Blogger Si Pujangga : brrrr;p
    Blogger Si Pujangga: tu la dh la ngantok. ahha
    Blogger ghost writer : kamu tak faham entry ini :)
    Delete
    Blogger Princess^of^Hemp: jom jom ;p
    Blogger zatytastic : dets rite!
    Blogger rATu kEBaYA : kite tercuit la kak
    Delete
    Blogger sukasuki: btol btol!
    Blogger Syarifah Nornazrah Al : tes u got it naz!

    ReplyDelete
  14. hahahaha .. tak puasa ke kak ??
    ke cuti ?? err

    ReplyDelete
  15. mule2 i pun tak paham but then bace u reply komen bru paham.heeee

    ReplyDelete
  16. alif haris : cuti la adek :)
    Blogger Laila Majid: haha tak faham gak eh
    Anonymous Anonymous : nak sy blanje kan

    ReplyDelete
  17. tp xkan satu hari xnk masuk bilik air~~

    ReplyDelete
  18. hahha sgl arh ko ezan.....perhh tbe2 cm rasa nk layan kepsi...

    ReplyDelete
  19. CassiaSiamea : leh gak kan haha
    Blogger SYARIFF HAIKAL: tehee sory

    ReplyDelete
  20. haha..

    nak puasa penuh kene tggu bile dah umo 60 tahun k.hehe

    ReplyDelete
  21. hahahahahaha padan muka lah kan! haha


    :D

    ReplyDelete
  22. skrg lu da blh kawan tikah.kahkahkah

    ReplyDelete
  23. Uh da nmpk ank bulan bes lah!!! Hahahah~ Dapnye KEPCIII!! Yum yummyyyyyy!!!

    ReplyDelete
  24. ahaha. jangan lupa kira bape hari ponteng. :p

    yea, ai masih puasa penuh. lalala

    ReplyDelete
  25. cik ery : lame lagi ahha
    Blogger nurAMALLINA : hehehe ;p nt turn kamu pulak
    Blogger HiSaM ! ! ! : tykah pon same ke?

    liyana Zahim akka bile plak? ahhaa
    Blogger Puteri Biru : jeles! hehe

    ReplyDelete
  26. alahai
    frustnye bunyi :)

    hehe, takpe sbg kaum sejenis sangat memahami .

    ReplyDelete
  27. hahahah sama jugak kalau akak tak masuk bilik air pon kan :P

    ReplyDelete
  28. oh okay2 . haha . sila bersabar . dugaan org perempuan masa puasa :)

    ReplyDelete
  29. sedap tak makan kentang putar dengan bun pukul 11 pagi?hehe

    ReplyDelete
  30. aku baca sekali ja aku dah paham kenapa..

    hahaha...Tuhan dah bg cuti tuh cuti ja la..

    tuh makna kau masih subur..kau patut bersyukur...ehe..

    ReplyDelete
  31. Ayuu R'zad : memahami kan?

    Monster Siti: tp konon2 taktau la kan. haha

    atyn bambam : ha faham kan


    nik lan nik mat: mane mane

    alfi kasran : best!


    Akulah Pak Lan : paklan kalo bab ni mmg tau je haha

    ReplyDelete
  32. nyesal masuk bilik air, ye dak

    dill.

    ReplyDelete
  33. hhahaha.nikmat cuti Allah bagi.

    :)

    ReplyDelete
  34. komen itu penyegar jiwa- stai gile hari kamu ni eh :D

    ReplyDelete
  35. hahaha .. kesian dengan dye.. kalau xcek pn sendiri tahu juga :P nakal

    ReplyDelete
  36. hahahah. adoila. jangan lupa ganti ;D

    ReplyDelete
  37. alaaa sajer la tuuu...
    mcm la tak perasan mentari nan menyinari dipagi kul 11 tu :Dheheh

    ReplyDelete
  38. haHAha . bgs la msk blik air pg . kalw da nak berbuka bru msuk bilik air mau rase nk meraung . haha

    ReplyDelete
  39. awl2 ramadhan dah kantoi...x leh tahan kalau dia nk 'dtg' ;p

    ReplyDelete
  40. hahaha xbolehla nak puasa penuh tahun ni..bendera jepun dah datang..heee selamat menikmati burger sambil menggoyang2kan badan..heee :D

    ReplyDelete
  41. mudah je kan untuk tidak berpuasa.

    ReplyDelete
  42. ooopppsss, how could!!
    hha. selamat berpuasa untuk besok hari :)
    KFC sedap tu.

    ReplyDelete
  43. kiasan yang sangat berhemah sekali...hehe

    ReplyDelete
  44. ah,kau saje buat2 xperasan hari dah siang sebenarnya dak?kah3

    ReplyDelete
  45. booo x pose tapi buke kat padang..werkkkkkk aku pose penoh

    ReplyDelete
  46. haaa piyed ah tu! kan kan kan? haha ;D xpe, lumrah wanita. baru normal!

    ReplyDelete
  47. HAHAHAHA..
    hadoiii.. muntah balik..

    ReplyDelete
  48. Alkisah memahami, bendera merah sudah kuar.. cuti umum diberikan kepada kamu..

    ReplyDelete
  49. Ahah! Tak puasa ye. hehe.

    Kadang Allah tu sengaja nak bagi kita lupa, rezeki Dia nak bagi bukan kira masa. ye dak? :p

    ReplyDelete
  50. masuk bilik air, keluar bilik air.. at last tak poser.. huhuh..

    lenkali pengajarannya, kalau nak beli kfc, beli la yang set punyer.. hahaha.. kan dah rugi makan bun dgn kentang putsar jer.. hahaha

    ReplyDelete
  51. Salam Ezan...

    Lain kali tahan... Jangan masuk bilik air sehingga waktu berbuka tiba.... hehe!~

    ReplyDelete
  52. tak sengaja kot,xpe leee,jangan nyesal2,,hahaha

    ReplyDelete
  53. tak sengaja kot,xpe leee,jangan nyesal2,,hahaha

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa