Pages

Total Pageviews

Aug 14, 2011

wanita sebegini hebat untuk dibuat isteri

Wak Sofian
sebuah restoran yang sangat hebat di pandangan mata aku.
dan
semalam aku ke wak sofian.
berbuka puasa di sana
bersama norin teman sekerja.
pelbagai juadah dihidangkan.
aku memilih juadah
nasi putih, ayam madu, sayur campur dan air milo ais.  
dan juadah istimewa sekali
siput sedut lemak cili api




setelah duduk di meja yang sudah ditempah awl,
dan disebelah meja aku dan norin,
kelihatan 5 jejaka hemsem.
hemsem pada pandangan mata aku
sesekali mereka menjeling aku.
kahkahkah


perut mula berasa meronta2.
azan berkumandang. 
dimulakan dengan membaca niat.
minuman dan sebiji kurma
nasi disuap.
enak.
alhamdulillah.


kemudian


srooot
sroootttt
srooooottt


jejaka hemsem menoleh.
aku hanya melemparkan senyuman
sambil mencuba menyedut siput sedut lagi


sroot sroott sroot...
berjaya.


jejaka hemsem seperti ketawa kecil.
aku hanya buat muka bangga kerana berjaya menyedut siput.
peduli apa aku dengan pandangan mereka.


kerana fakta mengatakan
wanita yang pandai menyedut siput sedut adalah wanita yg hebat untuk dibuat isteri,.



note: percaya lah fakta ciptaan aku itu.


61 comments:

  1. kita panggil siput coot coot . heee . tapi tak reti nak mkn nya mcm mana . or in other word , kita tak mkn laa :)

    ReplyDelete
  2. lama x menyedut siput sedut.. memang nikmat kalau tak kena makan siput sedut dgn anak buah kecik2... kekekeke sebabnya sedut utk diri sendiri jer. kalau makan dgn budak2 confirm kena tlg sedutkan utk dorang.. makanya yg sedut kita, yg makan dorang jer.. :D

    ReplyDelete
  3. sedapnye...

    serius ke fakta tue??

    ni yg rase nak sedut siput sedut dpan Farid Kamil kuat2...hehehehehe

    ReplyDelete
  4. oh betol ke fakta tuh.. ?
    sedap nyaa.... nak makan la.. laparrr sekarang ni.. lambat nye nak buka ni...

    ReplyDelete
  5. x penah makan siput sedut..erk. sy x hebat utk dibuat isteri!

    ReplyDelete
  6. haha.fakta ka auta ney?hehe.


    nnt gua ikut.kehkeh.

    ReplyDelete
  7. ini kalau buat love bite.. mau orang cakap.. "ni bekas ko bekam ka?" hehe

    ReplyDelete
  8. fakta lu osem.. Gwa ske.. Heheh..

    ReplyDelete
  9. wanita mcm ni pandai sedut harta eh lemak eh apa2 ja la yg ada kat lelaki. *tlg pikir benda +ve*

    ReplyDelete
  10. hahaha....mmg terbaikk kott.. sedap tuu.. sambil mkan, menunjukkan sifat sebagai wanita melayu terhebat..hehe

    ReplyDelete
  11. sedap sipot sedot kalu masak lemak cili api campur batang keladi...hey gurl2 x kira awk pandai sedut ke x sipot sedut tu...awk tetap isteri yang solehah...anda tetap hebat beb...

    ReplyDelete
  12. terbaik betul fakta tu..

    rasa nak beli sekilo makan depan gambit pulak..

    ReplyDelete
  13. hahahahaha.siput sedut cap broadband pernah mkn x?hahaha

    ReplyDelete
  14. ok, kite baru je reti sedut siput tu. hahahahxx :D

    ReplyDelete
  15. hahaha.. sengal loh.. da lame x makn siput sedut.. cm sedap jek.. :)

    ReplyDelete
  16. ezan ezan..klaka betul!
    hebatla..lin pon xpandai nak sedut :p

    ReplyDelete
  17. pergh3..gulai lemak siput sedut nih feveret2 aku tahu!Hu3

    ReplyDelete
  18. Lama tak makan siput sedut. huhu

    "wanita yang pandai menyedut siput sedut adalah wanita yg hebat untuk dibuat isteri,."

    psst.. Lain macam ja bunyinya tu Ezan.. ahak.. ;p

    ReplyDelete
  19. hahahahaha.selame neh sedut siput gune garpu.aiseyman.

    ReplyDelete
  20. siput sedut.....................

    ReplyDelete
  21. Krooh,krooh,krooh...perut pun berbunyi tika membaca entri ini...=,=!

    *err faktab tu,hahaha..;)

    ReplyDelete
  22. lama tak makan siput sedut babe

    ReplyDelete
  23. aku tak makan siput sedut ni. huhu.

    ReplyDelete
  24. aku ska siput sedut tapi:(

    10min slpas abis makn..

    mama...mulut sakit la..sedut siput tady..cm kejang ...
    heheehehehe..hoyeiii!!!

    ReplyDelete
  25. hahaha saya nak wat pengakuan eksklusif...saya xmampu lah nak seduutttt.. memang terbaik ah ezan.hahahaha

    ReplyDelete
  26. hahaha. tak boleh lagi sengal ke daripada ni?? XD

    ReplyDelete
  27. perempuan yang pandai menyedut memang bikin lelaki goyang lutut.

    ReplyDelete
  28. hahahaha wow ! siput sedut masak lemak cili api !! memang terbaik lah kak :)

    hahaha betul pmpuan yg pndai menyedut siput sedut hebat utk dibuat isteri :D

    ReplyDelete
  29. mkn siput sedut ni bole tension tau, sbb tak reti huhu

    ReplyDelete
  30. haha serious babe? i tak makan siputt laaa.

    ReplyDelete
  31. wowwww...siput sedut..quite delicious!! ;)

    ReplyDelete
  32. LOL! kahkahkah segan tu kakkkk :D wakakakaakak

    ReplyDelete
  33. teruja menyedut siput!kekeke leh buat bini nie!kekeke

    ReplyDelete
  34. hahahahaha!!
    okeh, pocket percaya ajer :D

    dah tu camana lagi nak makan siput sedut kan? other then to sedut the siput out :D

    lelaki tu kalau tak dptkan nombor kamu, adalah tergolong dalam golongan yang rugi :D

    ReplyDelete
  35. biar betol fakta ni.. kalo camtu nak ajak awek g makan siput dulu la sblm kawen.. heHe

    ReplyDelete
  36. alamak..tetiba plak rasa nak mkn siput sedut... my fevret tu

    ReplyDelete
  37. mula2 ingatkan perempuan yang pandai masak siput sedut masak lemak cili api tu hebat untuk dibuat isteri..bila dah baca entry ni, wanita yang pandai sedut siput tu yang hebat ye..hahaha kelakar kamu ni ezan!:D

    ReplyDelete
  38. hebat sungguh gadis siput sedut itu. :)

    ReplyDelete
  39. haha.. baik lah kak ezan punya fakta..macam betul je? hehe

    ReplyDelete
  40. Oh komen orlando yg amat mlmpau.. Ahaks.. Eh apekah ade unsur2 sesuatu di sebalik siput sedut dan calon isteri yg hebat? Hahahahha~

    ReplyDelete
  41. good kisser kot. opss..ini tidak lucah kn?

    ReplyDelete
  42. ensem tak ensem. yang penting menikmati juadah berbuka. hihi

    dill.

    ReplyDelete
  43. oh tidakkkkkkkkkkkkkkk! len kali jgn makan siput sedut kat tempat awam ye. haha =D

    ReplyDelete
  44. alaaa..aku tak pandai makan siput sedut. ekekekeke

    ReplyDelete
  45. lu tak pandai lg tu.gua makan siput sedut tade bising2 pon tahu.haha

    ReplyDelete
  46. Hahaha.. aku sebgai lelaki memang berkenan dengan kebolah menyedut siput kau tuh!! ;DD

    ReplyDelete
  47. yela..pndai sedut.. :P


    lelaki yg menyedut siput sedut pun hebat jgk.haha

    ReplyDelete
  48. wah.sodap.congrat sbb bjye sedut.kehkeh

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa