Pages

Total Pageviews

Dec 13, 2011

Perkara yang anda mesti elak bila adik lelaki anda sudah mencapai akil baligh

Kahkah, gua pikir banyak kali nak buat entry sebegini. Fuh fuh, doa amek semangat. Entry ni datang bila gua lihat sendiri adik adik lelaki gua sudah membesar dengan sihatnya. Dan terdapat beberapa perkara yg gua rasa dah takleh nak buat berikutan dengan pembesaran adik lelaki gua. Fuh.  Perkara nya ialah


1. .Dah tak boleh nak jemur suar kecik n baju cermin mata tu merata2, dulu gua main jemur je. Sekarang kalau jemur mesti jemur dalam baju besar.  Nyorok2 sikit. Kahkah


2)      Dah takleh nak tarik suar adik pastu cakp. ‘aucak Nampak anu dia’ ataupun ‘mana burung mana burung, tunjuk kat akk’


3)      Dulu lepas mandi masa adik kecik2 gua relax je kemban smbil lari2 kesejukan masuk bilik dan air rambut menitik ke lantai. Skrg ni kua je dr toilet dah siap pakai baju dah, pakej org kata, *dah jangan nak bayang gua kemban pulak.


4)      Dah takleh nak cium cium kuat kuat. Gigit pipi kuat kuat. Peluk rapat2 . oh man. No way.


5)      Dah takleh nak Tanya ‘’adik akak dgn fasha sandha sapa cantik’’ sbb bila dah besar ni diorg makin mengerti apa itu kejujuran.


6)      Dah takleh nak tipu ‘’ubat batuk tu sirap’’


7)      Dan last sekali takleh nak tipu bagi tau , adek tau tak manchaster united layak tau ‘champion league’ sebanrnye. Pengadil tu je berat sebelah.



Note :  akhir kata Man.u Tetap di hati walaupun RVP (Robin van Persie) tu hensem. Kehkeh.

93 comments:

  1. takde adik laki.
    so, bace utk mase depan.
    *utk anak lah kot.

    hahaha!

    ReplyDelete
  2. keh3x..klaka btol pernainan no.2 tuh..
    agak2 akak aku dlu pon pikir bnde yg sama masa aku mmbesar dulu..kemesraan tu ade batasnya..

    ReplyDelete
  3. UuUuuuu.. takde kakak.. uUuUuuUu T__T......

    nak kakak cun macam Raja Ema...

    T__T

    kemban! jap berangan jap...

    ReplyDelete
  4. permainan no 2 menarik betul ..
    hahahahahhaahaha like this entry ..
    sempoi dan tiada plagiat :-)
    paling penting , entry ezan ni tak macam website Hmetro :-)

    ReplyDelete
  5. hehe, pocket dulu takdak kakak,
    adık pompuan sebelah umah ada.
    n memang
    jdıa masuk je tıngkatan 2
    dah xleh pelok pelok lagı.

    borıng borıng.
    heheh

    ReplyDelete
  6. adik aku bercerita masalah cinta dia pada aku.

    awkwardddddd

    ReplyDelete
  7. yg no 3 tu kalau buat lagi mmg masak la kene kaki.haha

    Man U Man U...yeh

    ReplyDelete
  8. hahaha.jemur seluar baju tue relax lagi.dia jenis takde perasaan.tapi kalau berkemban tue memang dah tak buat.haha


    p/s : cuba teka apa lagi yg kita sama

    ReplyDelete
  9. macam mana nak tahu dye dah akil baligh ?haha.yg n07 tu paling sokong..:):)

    ReplyDelete
  10. macam mana nak tahu dye dah akil baligh ?haha.yg n07 tu paling sokong..:):)

    ReplyDelete
  11. membesar dgn adik beradik semua perempuan.. mula2 risau jugak bila hubby jd warga baru family akak.. bkn takut hubby x selesa takut adik beradik yg ke'malu'an bila tetiba ada lelaki dlm umah tp alhamdulillah.. hubby pandai bergaul. bab suar baju kecik tu.. klau kt kg jemur dlm umah.. semua pn perempuan. jemur dkt dgn bilik air.. tp bila ada hubby.. dia paham la. dh berbini kan.. wakakakaka

    ReplyDelete
  12. bestnya ada adik. boleh main tarik2 seluar. XP

    ReplyDelete
  13. burung apa dik?burung murai..hihi...;p

    ReplyDelete
  14. auntie masih main tarik seluar uncle...

    (hehe)

    ReplyDelete
  15. cool lah kak ezan.nanti boleh practice bila adik dah besar.hahaa

    ReplyDelete
  16. no 3 tu..adeh terbayang2 plak..hahaha

    ReplyDelete
  17. haha..sy tak ada adik,eh macam tau pulak terbayang2 kak ezam berkemban -,-" haha

    ReplyDelete
  18. komen uncle gedek sgt kiut!


    entri ni buat aku teringat kt adek lelaki aku
    skrg dh tamau tido seblah menyebelah
    takut terpeluk katanya


    haih!

    ReplyDelete
  19. alamak. dhiya masih selamba berkemban and ampai baju "kecik" kat umah walaupun ada abg besar gajah. terlampau sgt dah kot hehe.

    terima jelah hakikat man u tuh kehkehkeh semalam chelsea menang walawehhhh

    ReplyDelete
  20. kite takde adik laki so tak payah buat semua di atas :P

    ReplyDelete
  21. Dah lama tak buat cam tu ngan adik lelaki... Hheee... Kelakar plak baca ni....

    ReplyDelete
  22. apapun no7 sy support,mu memang terbaik untuk kita.hehe go Mu,go go..
    *tak suka MC jadi juara epl.heehee


    FOllow sini^^

    ReplyDelete
  23. nasib baik takder adik lelaki...hehe

    ReplyDelete
  24. Hahaha slmt tak ada adik lelaki :p

    ReplyDelete
  25. saudari ada last chance nak selak kain adik masa dia sunat.

    ReplyDelete
  26. saya setujuu, salam from indonesiaa.. ;)

    ReplyDelete
  27. Kalau Brad Pitt perak nak mengajar apa itu hentai; ada berani? HAHA

    ReplyDelete
  28. ouh,kite lagi kesian..ada 3 abg n dua adik laki..start masuk skola menengah da kene amek serius n jaga sume tu..huhu

    ReplyDelete
  29. huhu...yelah ezan..bile adik laki dah beso..kene cover2 sikit..hehe..

    ReplyDelete
  30. Terkenang sbb ada adik laki sorang aje.

    bila dia dah "dewasa" takleh nak bergurau2 sgt mcm dulu.

    ape2 pun : bisa buat aku senyum2.

    ReplyDelete
  31. ja.. kamu lupa satu benda.. pagi2 jangan dok ngendap adik lelaki tido.. kerana takut kamu ternampak benda yang tak spttnya kamu nampak a.k.a menara kl.. huahahaha

    ReplyDelete
  32. baju cermin mata tu mesti kecik bleh main sorok2...keh keh.

    ReplyDelete
  33. haha.. xleh nak gurau sebarangan dah bila adik lelaki dah besar nie..

    ReplyDelete
  34. abang risau adik lu bayang jaman lu berkemban lagi

    pergh

    ReplyDelete
  35. suruh di jauhi benda yg bernama hentai

    ReplyDelete
  36. oh. oh. ade dua orang adik lelaki. dedua kaki computer games.

    dill.

    ReplyDelete
  37. nasib baik takde adik. tapi ada abang. kah3.

    ReplyDelete
  38. alamak. sy selamba je dalam umah ada 3 adik lelaki besar panjang.. dorg pon ok je. siap tarik2 bulu ketiak lg. heheee

    ReplyDelete
  39. hahahah. gila lah lu.


    akak aku takde pun nak tgk burung aku time kecik2.




    ok aku tadak akak upenye. kah3

    ReplyDelete
  40. Yang paling penting dah susah nak paksa adik kau angkatkan kain jemuran, takut tercicir sesuatu yang tersembunyi. kehkehkeh


    Rimau Malaya tetap di hati! ;D

    ReplyDelete
  41. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  42. hahaha,sengal gak kau bukak seluar dia main auwcak auwcak~ ;p

    ReplyDelete
  43. nak bayang jugak.. haHa..

    Man.U tetap dihati!! yeeaaahhh!!

    ReplyDelete
  44. adek kite laki.. kite ade adek sorg tu jer.. w/pun die dah 18 tahun.. tpi slalu naek atas blakang die.. hahha n slalu makan 1 pinggan.. slalu kongsi beger... slalu kuar ber2 sama.. slalu cakap i lap u kat die..

    No wonder la awek dia marah kite sbb ingat kite pompuan lain yg cuba tackle BF dia.. hahha

    APA KE JADAH la..

    ReplyDelete
  45. Ok nk byg ezam kemban skang.. Auwwww!!! Seksayyyy!!!!! Hahahhahahahahahahhaha!!!

    ReplyDelete
  46. Sy adik pmpuan yg dah akil baligh, tapi sy selamba badak je berkemban hahaha...

    ReplyDelete
  47. ahahhahahah.... yela kan dah besar kena la jaga batsan gk kan..hihihihiih

    ReplyDelete
  48. xde adik laki..tp sama jek situasi sbb ada abg 3 org..keh keh keh

    ReplyDelete
  49. Esesehh.. dah pandai sembunyi sotong kering eh.. Tak bole la nak usha2 Ezan kemban sidai baju. eh? ;p

    ReplyDelete
  50. hehehehehe banyak yg nak kena ubah hehehhehee

    ReplyDelete
  51. part no 2 wa takleh tahan kehkehkeh....

    ReplyDelete
  52. hehe..bende ni dh trkena kt diri sendiri bila adik sepupu dtg rumah & time tu dlm blik air, xsempat lari msuk bilik :)

    ReplyDelete
  53. haha,adik belum baligh,dan masih menayang burungnya,so aku pun boleh tayang..wahahha :D

    ReplyDelete
  54. hahaha..xkecik ke ati adik laki tu? hik3,

    ReplyDelete
  55. hahahahaha , yg last tu lawak..
    betul lah, takl eh nak open sangat dengan adik lepas ni.. kena sopan2.. kang tak pasal2 lain lak jadi nye yek.. hehhehe

    ReplyDelete
  56. yang ke-5 tu mmg sangat kelaka :D hahahaha

    ReplyDelete
  57. camne nak taw adik kita dh akil baligh?
    xkan nak tnya lak mesti dorg x ngaku..ekekekekek

    ReplyDelete
  58. saya ada adik lelaki. true, takleh sidai-sidai baju n suar kecik. atau pakai baju ketot-ketot depan dia. tapi selalu suro dia belikan Kotex

    ReplyDelete
  59. salam..1st time visit here.. suka yang no 7 tuh.. memang pengadl berat sebelah :)

    ReplyDelete
  60. HAHAHA

    gua ade abg

    pon harus control bila dah besar

    ReplyDelete
  61. hahah. betol3. tapi sekarang boleh usik siape awek dye. kah3

    ReplyDelete
  62. tgk burung yer ? haha...kantoiiiiiiii

    ReplyDelete
  63. kahkah..
    sengal lah ezan!!
    akak ada adik lelaki 4 org takdo la den main aucak aucak tu...kehkeh...

    ReplyDelete
  64. Yang paling penting dah susah nak paksa adik kau angkatkan kain jemuran, takut tercicir sesuatu yang tersembunyi. kehkehkeh


    Rimau Malaya tetap di hati! ;D



    Saja nak ulang komen.. haha

    ReplyDelete
  65. hahaha..betul tu...adik laki kalo akil baligh paling best tang suara dia.hahaahha

    ReplyDelete
  66. xde adek laki aa..tp kazen laki pn boleh apply mende yg sama gini..hihi =P

    ReplyDelete
  67. haha sume pun betul..
    jgn kemban2 lagi ye !

    ReplyDelete
  68. mmg betul lah..
    tapi yg part auchak2 tu rasenye tak penah wat kat adik2 laki.
    hahaha

    ReplyDelete
  69. takde adek laki..mungkin utk aku ngan abg kot..

    ReplyDelete
  70. berguna ni memang berguna sbb adik lelaki kita tengah membesar

    nota :ROBIN VAN PERSIE memang handsome dan Arsenal hebat.Sekian .Kehkeh

    ReplyDelete
  71. hahahaaaaa.. lawak gila.adik saya baru je lepas sunat. accaanee tuu..

    ReplyDelete
  72. hahahaha ada adik lelaki tapi xmcm ni. hahaha :p

    ReplyDelete
  73. haha semuanya sama sperti aku.
    berjaga2 kini.
    bkemban tu apa?lalala :p

    ReplyDelete
  74. pelik gak masa draw champion league ari tu nama team menyu takde... oppsss lupa, tak layak yee.


    ahaksss

    ReplyDelete
  75. lawak dan sangat enjoy...baca entry ni...

    saya anti MU...(peminat tegar arsenal)

    ReplyDelete
  76. adik laki aku dah besar panjang smuanya..

    ReplyDelete
  77. ca selamba lagi ngan adik ca..haha..

    ReplyDelete
  78. tp sis selambe je dgn adek. sbb dorang pon mereng. hihi =D

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa