Pages

Total Pageviews

Dec 9, 2011

Pernahkah anda berasa diri anda seorang yang penting?

Di dalam bilik mesyuarat


Tuan Pengerusi    :    awak kene sentiasa uptodate dengan setiap work progress on site cik ezan. 
Cik Ezan             :    ok, tuan Pengerusi.
Tuan Pengerusi    :    lagi satu , awk kene arah Main Contractor tu supaya kerja on time, kerja ikot speksifikasi, and kene buat semua permohonan secara bertulis. awak important person project ni. Project ni dah delay 19 hari, awak kene tekan sikit kontraktor.
Cik ezan             : ok. saya akan memastikan project ni berjalan lancar tuan pengerusi.


tiba-tiba


beep..beep.. (mesej hp masuk)


Mak      :     ja nanti masa rehat balik umah jap tolong mak beli santan. nak buat cendol.
Ezan     : ok nanti ja balik.






Sambung Mesyurat balik.



Nampak tak kepentingan aku sebagai pekerja dan seorang anak kat sini. nampak tak yang masa org semua tengah sebok meeting , mak aku smpt msj suruh beli santan. Ni agak kalao aku mintak izin tuan pengerusi ni keluar bilik meeting semata2 nak bali santan agak dia bagi tak? kehkeh Tiba-tiba rasa mcm diri ini begitu penting. haha

61 comments:

  1. fiuuuuu.. tak lama lagi naik pangkat la. erm bestnya ada bini jadi orang penting..

    takpa2, biar saya je tolong beli santan awak ye.


    hup hap hup hap.

    ReplyDelete
  2. kerana dirimu begitu berharga.haha

    ReplyDelete
  3. wahhh bestlah jadi org penting.. ^^

    ReplyDelete
  4. wah. terbaeklah. teruskan kecemerlangan sebagai pekerja dan aank yaaaww :)

    ReplyDelete
  5. sronok kan jadi org penting ni...hehehe....nape x bgtau pengerusi jek pasal santan tu.. untung2 dia pegi belikan...hehe..
    dia pun kena pegi pasar kot,, bini dia suruh..

    ReplyDelete
  6. ehehe,memang sangat penting tu,jangan salah guna kepentingan tu k..hehe..;)

    ReplyDelete
  7. gilak tak penting.. ?!
    ezan idma tuh kan..
    haruslah penting.. :)))

    ReplyDelete
  8. dah delay baru lu jadi penting.cupa kalu project on track....takut dia lupa lu je.hampeh punya pengurusan

    ReplyDelete
  9. bermanfaat pada org lain...mmg cemerlang la ko ni..

    ReplyDelete
  10. Pernah! Saye ade pngalaman mcm awak. tgh keje mak mintak beli gula 3 kilo. Last2 balik rumah saya tak beli sebab terlupa! :P

    ReplyDelete
  11. ecece.. untung la, dah mcm org penting. tampa mu, hidup org lain tak bermakna. kannnn. hahah

    ReplyDelete
  12. haha,,anak yang baek ni.tolong mak beli santan..

    ReplyDelete
  13. hoho jd anak yg baik & pekerja yg baik

    ReplyDelete
  14. hahaha cute gila perbandingan kepentingan di tempat kerja and family

    ReplyDelete
  15. camtu la kalau jadi orang penting..best wooo..hihi :P

    ReplyDelete
  16. Hihi...kerna dirimu ini seorang insan yang sangat bermakna..buat ibu tersayang..

    ReplyDelete
  17. Wahlau.. bukan main lagi.. :P
    Kem salam kat mak. Nak aku belikan santan tak bagi kat mak kau? Nanti tak yah lah kau susah2,

    ReplyDelete
  18. memang kamu penting,
    kalau santan tu tak sampai umah,
    tak jadi woo kari..
    jadi kari mamak jer.. no santan :D heheh

    ReplyDelete
  19. buleh tercalon anak solehah tuk thn depan nie dan pekerja contoh

    ReplyDelete
  20. Ja.. kalau dah abis update work progress, lepas tue jangan lupa follow up ngan main con tu.. haa lagi satu jangan lupa beli santan.. nanti tak masak plak mak kat rumah.. dan last sekali.. update blog bila free tau.

    Ja oh Ja..

    ReplyDelete
  21. call la main contractor cendol paksa subcontractor belikan santan..ngeh ngeh.

    ReplyDelete
  22. heeee...blh naik pangkat cpt ni..:)

    good daughter..;p

    ReplyDelete
  23. hahaha.. penting dan istimewa lerrr tu.. tuan pengerusi izinkan sebabnya mungkin tuan pengerusi paham anaknya dan mungkin anaknya disuruh isteri tuan pengerusi...

    ReplyDelete
  24. Gua tengah kuliah, akak Gua talipon tanya menda mengarut

    ReplyDelete
  25. haha nice.comel sgt ok.
    tak pe kalau lari kejap kot.kehkeh

    ReplyDelete
  26. hahahahha, memang terbaikla.... tp agak2 kalau mntak izin bos kuar beli santan ape akan jadi ye..hihiih

    ReplyDelete
  27. Orang penting macam Ja memang sentiasa diperlukan dan sentiasa dihargai... kehkeh

    ReplyDelete
  28. tiba2 rasa diri bgtu penting?
    hihi

    whatever it is.
    kita memang penting.
    kalau bukan utk ini, utk di snaa :)

    ReplyDelete
  29. kerana dirimu begitu berharga...hihihih...

    tekan sikit main cont tu....keje lmbt payment nk laju..hihihi

    ReplyDelete
  30. Kerna diriku begitu berharga..
    Hakhak..

    ReplyDelete
  31. kak,kirim cekelat hack2 2bijik ye.keh3

    ReplyDelete
  32. mesti baginyer..kalu x..leh jadi anak derhaka plak..sbb xnak tolong mak ..hehehhe

    ReplyDelete
  33. haha. sempat lagi kena pergi beli santan. terbaiklah.

    ReplyDelete
  34. kalau tau ezan tgh meeting nk msj suruh dtg umh repair mentol lampu bilik air ni.. urgent tau

    ReplyDelete
  35. lepas tuh kau mesej aku suh aku belikan santan untuk mak kau..

    roger & out..haha

    ReplyDelete
  36. hehe, what such a special and important woman you're! big salute~

    ReplyDelete
  37. kalau dah bersuami mesti lagi sibuk,tpi sampai bila2 pun emak jgn ditinggal ye tak,,bos tinggal takpe

    ReplyDelete
  38. emak didahulukan.. pencapaian diutamakan..

    kih kih kih

    ReplyDelete
  39. wah, busy2 pun sanggup balik belikan mak santan..cayala~

    ReplyDelete
  40. Syukurlah dpt balik rumah tlng mak gaul santan..

    Eb? Miss them so much.. Eb kena bli tiket belon panas luk.. Kena standby duit ribu riban seblum berangan nak balik.. arrrghhh.. now bulan 2 baru eb blh balik..

    P/s: EB rasa diri ini penting bila ada org komen kat entry.. lalalalala.. ^^

    ReplyDelete
  41. hahahha. ngalahkan PM mesia dah. santan pun kira penting tu. heee

    ReplyDelete
  42. comellah mak bagi sms suh anak belikan santan..=P

    ReplyDelete
  43. perghh ayat dalam meeting tu agak drama.
    "memastikan"

    hahahah

    ReplyDelete
  44. hahaha funny ! sangat skema pastu tetiba part mak msg tu kelakar. heheheeee ~

    ReplyDelete
  45. ape jawatan anda? DP? AA? ke mmg A? ;D

    ReplyDelete
  46. iyer laa.. iyer laaa... pie belikan abang tempe kejak.. nak masak sambal tempe nie...

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa