Pages

Total Pageviews

Dec 31, 2011

bukan maria ozawa

Maria (memang nama sebenar) . sudah lama dia tidak berpuas hati dengan tingkah laku adik bongsu nya. kemarahan selama ini dipendam sahaja. Namun kesabaran sebagai seorang kakak ada tahap nya. dan dia mengambil keputusan menegur tingkah laku adiknya.






Maria  :  Adik, kau ni aku tengok sejak dua menjak ni makan banyak betul. kau jaga la sikit makan tu, kau nak ke ada penyakit diabetes, darah tggi.

Adik  : la bia la, badan orang bukan badan akak

Mari  :  tengok aku cakap je menjawab . apalah nak jadi gn ko ni. tu inner tudung yg ko pakai tu bukan yg semalam punya ke? tukar2 la sikit, bosan aku tengok

Adik   : ee akak ni semua nak marah, '( sambil mengunyah nasi lemak sambal )

maria  : mana la aku tak marah cuba la bergaya sikit mcm aku ni. ni aku cakp ko makan . aku ckp lagi, lagi ko makan. tengok tu, dah la ada gigi kat lada.

adik : hahahahaha ape la kak maria ni. nak marah org ckp pon tak betul. mana ada gigi kat lada , gigi dekat dlm mulut. kahkah

Maria : eh, aku tersalah. aku nak ckp lada kat gigi






Sejak perisitiwa itu maria tidak lagi menegur adiknya malah sentiasa dibahan atas kesalahn cakap nya. kesian maria, malu bukan kepalang. sejak hari itu, barulah maria sedar. telajak perahu boleh diundur, telajak kata kena bahan lah jawabnya.





Note : sebelum anda membebel, pastikan susunan tatabahasa anda betul. 

Jangan nak ckp maria tu aku. aku tak kenal sape pon maria tu. hikhik

43 comments:

  1. yeke tak kenal maria tu?hewhew

    happy new year

    ReplyDelete
  2. hamnik kene bahan dgn adik sndri..haha..lps neh blajo cover lau t'slh ckp ea..

    ReplyDelete
  3. hahahaha. ok maria, adik paham. LOL =P

    ReplyDelete
  4. hurm~
    siapa lah agaknya maria tu ye~
    lalalalalala~

    ReplyDelete
  5. Tak payah ubah nama pun dah tahu si Maria tue sape.hakhakhakhak.

    GIGI DEKAT LADA.kah kah

    ReplyDelete
  6. cakap je la maria tu you sebenarnya kan. HAHA

    ReplyDelete
  7. kelas ko maria !!!!! hahaha...klu gigi kat lada,,lada kat mana???

    ReplyDelete
  8. kenal ker maria ozawa????hehehe....
    baik punya tajuk...

    ReplyDelete
  9. HAHAHA

    tp maria ozawa ade tggal footprint kt shoutbox gua!

    happy new year syg!

    ReplyDelete
  10. Dari mula baca kite dah set dalam pale maria tu adelah awak keke :P

    ReplyDelete
  11. maria ni aq tak kenal maria elena aq kenal laa..hahaa

    ReplyDelete
  12. haha. siapalah maria tu agaknya eh? heee :)

    ReplyDelete
  13. macam tau tau je sapa maria tu. hehe.

    ReplyDelete
  14. maria ni ckp ikot sedap molot je..kn da tersyamsul..

    ReplyDelete
  15. da cukup bergaya da marah tu..sekali tersalah tatabahasa daa..mmg habes kene bahan la jwbnya..haha~

    ReplyDelete
  16. malu siot..
    hahahahahha.. ade lagi gg kat lada..

    ReplyDelete
  17. siapakah maria??jeng.jeng.jeng..haha

    happy new year 2012 ezan idma!:D

    ReplyDelete
  18. maria tu sebenarnya kata ganti diri bagi akak kan ? kahkah :D

    ReplyDelete
  19. kenapa ramai org asyik sebut Maria Ozawa ha? Maria Ozawa tu sape?



    aummm aumm aummmm.. mam mam mam.

    ReplyDelete
  20. ala, ala, ala.


    aku pun tak kenal maria.

    ReplyDelete
  21. terasa dowwh. aku selalu kena bahan sebab salah cakap.

    ReplyDelete
  22. opismate aku cakap maria ozawa follow twitter dia.dahsyat kan.
    selamat tahun baru.

    ReplyDelete
  23. ezan,tak cakap pun ni ha...type jer...hahaha..;p

    ReplyDelete
  24. hahahha. kompem maria tu lu. kan kan kan?




    inner tudung smlm pun tegor.haha. kakak prihatin

    ReplyDelete
  25. kalau Maria Ozawa yg marah adik dia camne plak ek...? hmmm...

    ReplyDelete
  26. siapakah maria ? siapakah ??

    Haha,selamat tahun baru kak

    ReplyDelete
  27. siapa lar maria tue kan..
    mesti budget HOTSTUFF kan..wakaka

    ReplyDelete
  28. hekleh! kite dah tahu siapa sebenarnyaa! hahaa :D

    ReplyDelete
  29. nampaknye macam diadaptasi dari kisah benar yg telah diubah-modify-suai, . . . . pengalaman kah ini ? hehek XP

    ReplyDelete
  30. Kawan Maria : Eh ada gigi la kat kek coklat awak!







    ;D

    ReplyDelete
  31. maria, seksinye name awk. hahah =D

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa