Pages

Total Pageviews

Jan 24, 2012

kenangan menonton bola sepak.

Kali ni, kite nak cerita pengalaman kite pegi tengok bola sepak. Kita suka tengok bola. Maksud kita bola sepak, Bukan bola lain. Bila kite tengok bola kite selalu usha awk. Cara awak berlari, cara awak mnggelecek, cara awak merebut bola, kite rasa awak sngat sejuk (baca : cool ) tau. Sejuk sangat. Hikhik. Kadang2 kita saje je jerit ‘’woi tak reti main ke’’ dekt pihak lawan, bila awk terjatuh kene tackle. Geram tau kita dgn pemain bola no 8 yg jatuhkan awk hari tu. Nasib baik awk takde apa apa. Kalau tak kita rembat pemain yg jatuhkan awk. Kita bukan boleh org aniaya awak.

Bila awak jatuh, mula lah refree yang boroi tu bagi awak free kick. Kita semangat tau bila awk yang akan menyepak. Kita jerit jerit. Lepas tu pihak lawn 4 org berbaris depan awak, smbil tangan tutup tutup bhagian seluar bwah perut. Kita naik heran juga. Apa tah yang diorang tutup. Kita pon pelik.  Kita main  netball takde pulak kita tutup mcm tu. Bila kita Tanya awak , awk malu tersipu. Rasa nak siku je tau bila awk buat muka malu mcm tu. Hikhik

Bila awk sepak, gaya dah ada, mcm RVP tau,Siap amek jarak. Sekali awk sepak,tersepak angin. Hikhik. Masa ni kita ketawa je dlm hati. Org lain ketawakn awk , tp kite tetap ketawa dlm hati. Sbb kita taknak jatuhkan awk masa org tgh mentertawakan awk. Kiki. Refree pon bagi peluang lagi sekali . awk pon semangat nak sepak. Bila awk sepak tndangan awk tah mcm mana boleh melambung tggi. Kita rasa awk terlampau confident sgt sbb kite tgok awk. Kite faham. Awk tayah rase bersalah sangt.

Leps tu tah mcm mana pulak lagi skali  awk sepak dr corner. Semua player masing2 meredah antra stu sama lain sb nak menanduk bola dr tendangan awak, ada yang menyelit ada yang lompat lompat. bila awk sepak, bola tu terkeluar pulak ke belakang goal. Kihkih. Apa la awk ni, kita tau la awk gabra. Jangan lah smpai begitu sekali sepakan awk senget kan.

Lepas habis game awk terus meluru kat kite. Kita lap peluh awk dengn tisu kita ambil kat rumah.  Lepas tu awk cakap terima kasih kat kita. Kita pun senyum bangga sebb awk hargai kedatangan kita walaupun sbnrnye kdtgn kita mghancurkan performance awk. Hikhik

Ok la awk. Kita nak balik. Mak kite pesan suruh balik awl sbb kita tak basuh pinggan lagi. tisu yg ada peluh awk ni kita simpan dlm purse kite. Bye awk. 



p/s : sory la kali ni aku gedik sikit guna kite kite

68 comments:

  1. mula2 baca ingtkan cerita reka2,,,, tp macam btol plak....

    ske tgok bola sbb dia la kan...hehe..

    ReplyDelete
  2. tisu ada peluh simpan dalam purse.. haih.. mesti bau hangit ketiak purse lu.. kah3

    ReplyDelete
  3. this is a cute story awww. nice elaboration on the football. CUTE :D

    ReplyDelete
  4. ala2 kiut gitu guna ...kite2...hehe

    ReplyDelete
  5. hikhik,mcm gatal aje "kita" tue kan..tergoda "awak"..HAHA

    ReplyDelete
  6. memang gedik,
    1) tisu tu simpan dlm botol,
    2) lelaki berempat tu tak pakai protection.
    3) Sepak angin tu taktik tuu:D

    heheheh:D

    ReplyDelete
  7. eiii..ezan gedik pki kite kite..haha..sape awak tu? tettttttttzzz

    ReplyDelete
  8. untunglah bf dia pemain bola sepak..
    klu kita main futsal,awk nk tlg lapkan peluh kita x? :P

    ReplyDelete
  9. hahah kite suka tau awak mcm ni.
    nmpak comel

    ReplyDelete
  10. Satu bola = Ball

    Dua bola = Balls

    Banyak bola = Ballss

    ReplyDelete
  11. peh, peh peh dan peh.

    org ckp peluh lelaki tu, kalau sedut dalam2 boleh bagi ketenangan. tapi jangan sumbat tisu dalam hidung, nanti sesak napas.

    kita balik dulu, mak suh beli garam. byeee

    ReplyDelete
  12. awak, kite nak tau nama pemain bola tu bolehh? hihi

    ReplyDelete
  13. angah.. sapekah awk itew? kak long blur lah bce entry ni.. angah jgn mcm2.. repot kat babah hisam japg..

    ReplyDelete
  14. nnt bebila awak nak beli barang jgn bayar dgn tisu peluh pulak.

    ReplyDelete
  15. ko tertinggal dalam cite 2 aku madu ko....

    ReplyDelete
  16. OK jugak klo pempuan tengok bola..huhu

    ReplyDelete
  17. simpan tisu dlm purse xmenahan. :0

    ReplyDelete
  18. esok awak datang tengok kita main lagi eh..
    esok mesti kita dah teror punya..

    ReplyDelete
  19. Kita suka lah kisah awak ngna player bola sepak ni... Shuwit je.....

    ReplyDelete
  20. comey betul gaya penceritaan kamu~ ;)

    ReplyDelete
  21. gedik takpe...

    jangan gedek...

    haha

    ReplyDelete
  22. Bila kita teringat balik masa tu pun kita malu sendiri.. Gabra punya pasal lutut kita jadi macam longgar semacam je. Sengal kan kita. hehe.

    ReplyDelete
  23. awak, kite main posisi keepper, bukan striker, Oo awak lap orang lain ea.. k bye.. :P

    ReplyDelete
  24. mak'oi..sampai simpan tisu bekas peluh dia tu..haha

    ReplyDelete
  25. sweetnyeeee sweetnyeeee~
    haha :P

    ReplyDelete
  26. Nape guna tisu jerkk..guna ler towel kecik...hehehe

    ReplyDelete
  27. parah..parah..ish..ish..*geleng kepala 3 kali* ;p

    ReplyDelete
  28. ni bukan tengok bola, ni tengok pemain bola. hehe. cute story! ^_^

    ReplyDelete
  29. alolor..sweetnya awak.malu lah saya :P

    ReplyDelete
  30. jangan simpan tisu tue lelamer.. nanti berkulat tahu?..

    ok ..away nak beli asam keping, mak kite suruh..

    ReplyDelete
  31. ok awak...kite xnak komen sebenarnya. kite takot awak terasa nanti. kbai....mak kite suruh tidow awal hari nie

    ReplyDelete
  32. hikhik sengal ubi jer baca entri ala2 gedik ni...hahaha..;p

    ReplyDelete
  33. hahaha. terbaik ye simpan tisu. ngeeee. :D

    ReplyDelete
  34. eheheh. perenggan kedua , cite taleh belahhh :D

    ReplyDelete
  35. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    ReplyDelete
  36. aku harap kau tak pergi stadium bila malaysia lawan.
    please.

    ReplyDelete
  37. adehhh.. control sgt main bila awek tgk.. hehe.. len kali kalo nak tgk sembunyi la ezan.. bru dia leh perform.. hehe

    ReplyDelete
  38. Adoy!! Macam terkena sindrom budak2 pavi dah ni... hahaha...

    ReplyDelete
  39. wah 1st baca ini kisah mcm ini..hehe

    ReplyDelete
  40. entry apo~ ni.. hahahahkk

    kite rasa mcm nak morning sickness bce entry ni..^^

    lepas tu kite gelak gelak^^

    ReplyDelete
  41. Haha, pengsan jap. Kena simpan tu tisu tu, kenangan. Haha :P

    ReplyDelete
  42. ala awak nie.. tiut nye awak awak kite kite nie.. ittew shuke larhh awakkkkk.... hahaha. =P

    ReplyDelete
  43. gaya dah macam Van Persie,tapi malang tendangan ala wu-shu.haha.ezan2!

    demi minat punya pasal,tetap cool di mata. :)

    ReplyDelete
  44. bestnye kalau dapat moral suppot mcm ni... nak bersokan pun semangat....

    ReplyDelete
  45. kisah benar ke hape? hahahha lawak suwit

    ReplyDelete
  46. cepat la update awak.
    itew winduuu tawww.hikhik

    fine.lempang -________-

    ReplyDelete
  47. awak cakap pasal drogba ke? awak jgn main gile...drogba kan buipren sy..

    ReplyDelete
  48. sweet je tisu tu letak dlm purse..buang je. haha

    ReplyDelete
  49. sy tag awwkk http://reflisea.blogspot.com/2012/02/hot-blogs-contest-by-manja.html

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa