Pages

Total Pageviews

Feb 21, 2012

ini entry emosi

Aku baru nak buat pesen blogger angkuh nak update sebulan sekali. tapi sementelah terjadinye kejadian yang aku rasa tak wajar terjadi kepada perempuan lemah seperti aku ni, aku update la juga. kakakaka. begini permulaan nya. disebabkan aku ni pesen jaga badan  kerana memegang slogan ''badanku hanya utk suamiku'' so acara makan pagi ni biasanya akan aku isi dengan kuih kuih simple sahaja. orang kabo nak makan bende berminyak tu memang tak la. atlit #800x800 ni bhai. kakakaka. 

dengan bersemangatkan semangat ingin makan kuih, aku pon dengan bersafety boot nye, dengan berhelmet site nye, pergi lah ke kantin yang berdekatan dgn hospital yg aku jaga ni. dekat meja tempat letak kuih muih tu, ada la beberapa petugas hospital tengah memesan minuman seperti tongkat ali, kopi jantan. entah apa fungsi minuman ni pon idokle teman tahu. 



nak dipendek kan cerita aku pon melihat sekilas  pandang lah kuih yang ada di ats meja tu, ada kuih karipap, kuih lapis, rotis sosej kuih apam kelapa, dan sebagainya lah. lepastu kuih apam jd pilihan. bila aku sepit kuih tu guna penyepit dn masukkn dalam plastic, suasana cool lagi, sepitan diteruskan untuk kuih kedua .mmndgkan kuih dijual 3 singgit, masuk je kuih ke tiga, tiba2 seorang lelaki tegur,. amboi banyaknye makan apam, nanti muka macam apam tau. hikhik smbil gelak mengada mngada. 



aku pon dengan rendah hati jawab,. haah la abang. makan apam muka mcm apam la. takkan makan apam muka mcm kuih ketayap pulak yedak? ketawa mereka terhenti . nah kak singgit tiga kan,. ni duitnya, aduh tak sbrnya nak makan nt muka jadi apam tauu.. smbil berlalu. 

jadi dekat sini gua nak ingtkan satu prkara. kuih kuih yang anda tidak boleh bawk bergurau dgn org pompuan ialah tediri drpada, segala jenis apam, apam hangus ke apam balik ke, kuih bom,  dan segala jenis kuih yang strukturnya gebu. k faham? jangn smpai gua pilu tahu,. krg gua pilu gua tinggalkan je projek yg gua jaga ni. kikikiki



yang ni ketayap
yang ni apam

faham kan perbezaan nya kat sini? ok tq

75 comments:

  1. kenapa macam comel comel tapi lucah entri kau ni zan.

    ReplyDelete
  2. haha. kalau yang faham mesti angguk2 sambil ketawa.

    comel je:)

    jgn buat main kekuih ni

    ReplyDelete
  3. Hanya kerana apam nak touching2? Sweet

    ReplyDelete
  4. aku ada bau lucah dalam entry ni.Tapi mungkin sekadar naluri lelaki aku.Atau mungkin otak aku.Atau mungkin memang entry ni ada sedikit unsur lucah.Atau mungkin aku bukan penggemar apam.Aku cuma suka tembikai.EhEh

    ReplyDelete
  5. kelucahan apakah ini?hahahaha...okeh positip2 makan apam merah jer pong...huhu

    ReplyDelete
  6. kuih ketayap dah lama tak makan T_T

    ReplyDelete
  7. hahah mak kite kata beli apam
    biar yg naik+tembam+lembut.baru sedap

    ezan punya pendapat?hahahaha.
    okbai.

    ReplyDelete
  8. Jaga badan itu penting.. Sama pentingnya seperti kita menjaga mulut dalam bergurau seharian..

    Ketayap dan APAM, berbeza tapi dua² pun aku suka dan tak kisah jika terpaksa makan APAM dalam kuantiti yang banyak..

    ReplyDelete
  9. ahaha senarai kuih2 yang mengundang sentap la tu kan :D

    ReplyDelete
  10. olololololo...tacing nye die. kihkihkih

    ReplyDelete
  11. i don't get something in this entry i think. hehe what's that. emm, kuih apam best what! :)

    ReplyDelete
  12. pink nyeww apam itu .

    okbai .


    -@AreDale

    ReplyDelete
  13. haaaaaa.. ni makan dia..dush dush..

    ReplyDelete
  14. ezan.ezan..kuih tu nampak sedap dipandang dan dimakan.tp boleh jugak digambarkan benda lain..haha

    ReplyDelete
  15. bahya jgk klo terslh ckp..nt xpsl kena lempang

    ReplyDelete
  16. Ha lucah tang mana ni? lucah tang mana? takde lucah pun... apam?


    dah lah, nak gi makan kerang bulu...bye bye

    ReplyDelete
  17. kenapa tiba2 rasa macam ada unsur kelucahan nie?
    kehkehkeh :P

    ReplyDelete
  18. apam gebu?ape tu ape?mintak penjelasan segera

    ReplyDelete
  19. Apa kaitan apam dgn lucah? Sumpah tak faham, cuba juga baca2 balik tp tk gak dpt2. Slow lah. Or otak sy masih bersi? haha :P

    ReplyDelete
  20. adoi, bikin sakit ati jer la kalau teguran2 camtu. gasak pi arr... tapi kedua2 kuih ni mmg fav naz :)

    ReplyDelete
  21. cuci kan minda segera.....itu just kuih dan makanan. yg si penegur tu pun masih kekal kuning berkarat otaknya

    ReplyDelete
  22. nak kene faham versi kanak2 or org dewasa??hihi

    ReplyDelete
  23. tapi apam tu gebu..ok la tu..
    paham maksud aku? ihik ;p

    ReplyDelete
  24. xberapa nk fham tp sedap la kuih tu..nk sikit ? hehe

    ReplyDelete
  25. tapi gua tengok muka lu ada iras iras kuih bengkang la rasanya..

    ReplyDelete
  26. apam tepung beras sedap wo... tak kesah la gebu ke tak gebu, sental sajeee

    ReplyDelete
  27. amboi tersirat sungguh. tp apam mmg sdp, feveret gk tuh..nak2 lak dapat yg gebu2 mcm pinky tu..terliur

    ReplyDelete
  28. Muka apam dah sah sah gebu.. chomel.. Tapi kalau muka kuih ketayap mcm mana ek?

    ReplyDelete
  29. K UNTUK KHAIRULANWAR.YA ALLAH RINDUNYA KE DIA.

    ReplyDelete
  30. YEAYYYYY AWAK DAH HABIS BELAJAR ABC.

    ReplyDelete
  31. saya blur.apakah kelucahan yang tersirat tuu? T.T

    ReplyDelete
  32. kuih apam lagi sedap. bila fikir balik, ade maksud tersirat situ :0

    ReplyDelete
  33. hye .. saya datang nak buat kacau. rindu dengan kakak postif sorang ni :P

    ReplyDelete
  34. Yang dok mengajar ABC tu apahal ? Sumbakkkk parok

    ReplyDelete
  35. agk mendalam ape yg cuba di sampai kan.. hahaha..

    ReplyDelete
  36. ah yang nak sedih sangat kenapa? padahal dah siap tukar2 no. fon kan? saja xnak cerita.

    ReplyDelete
  37. baiklah..sy rasa sy faham..~ eheh

    ReplyDelete
  38. mmg menyampah laki gurau sebut2 apam. nk je teman tampo.

    yang, pasni mkn la kuih seri muke.
    nnt org tegur berseri2 muke nohh. :)

    ReplyDelete
  39. amboi sensitip pilu bukan main kau ha

    ReplyDelete
  40. apam ialah apam. eh dah lama tak makan apam

    ReplyDelete
  41. sensitif ngn apam la plak dia.....gebu kan cantik..

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa