Pages

Total Pageviews

Feb 23, 2012

Superman









Awak, 
kalau boleh, saya nak awk jadi superman saya
bawak saya terbang.
satu dunia, 
walaupun awak tau sukarnya nak bawak saya terbang
perut saya juga dah membimbangkan
hikhik


Awak,
kalau boleh, 
saya nak terbang di awan,
hanya kita berdua
awak jangan risau
saya akan genggam erat tangan awak
tapi awk jgn nak buat lawak 
lepas lepas tangan saya 
karang sy jatuh duda awak. hikhik


Awak,
kalau boleh ,
saya nak awak jadi sweeet di mata saya,
kucup dahi saya bila nak tidur,
selimutkan saya bila saya tidur bersepah,
suapkan bubur untuk saya bila saya demam
oh jangan risau,
sy tak akan paksa awk bawk beg tangan saya untuk membuatkan awk sweet
tapi kalau awk berkers juga, 
sy takleh nak halang. hikhik




awak, 
sy harap
bila awak ditemukan dengan saya nanti
awak bimbing lah saya
awk tunjuk ajar saya
saya sebnrnya lemah,
cm sy berpura2 kuat untuk mghadapi segala dugaan


Awak, datang lah cepat. 
saya nak habiskan sisa hidup saya dengan awak.
Terima kasih awak.




*ah beriya pula aku update selang sehari ni.

55 comments:

  1. merenyam nak kawen dah ni. merenyam dah... ** teringat lagu ST12 kita nyanyi hari tu.. T_T

    ReplyDelete
  2. Semoga awak bertemu dengan jodoh yang ALLAH memang dah sediakan untuk awak Zan. Saya sentiasa doakan kawan kawan saya yang terbaik, termasuk jugak saya.

    saya harap bila awak dah jumpa jodoh awak , awak tak lupa ajak saya ke majlis awak.

    awak, Ezan.
    saya, Auni.

    dan kita berbeda. dah aku nak cakap amende sebebnarnya nei ?

    Hmm . Sayang awak ketak etat Ezan. Komen K kat atas tu saja nak mengundang. K saje je nak mengundang.

    Semoga 'awak' yg dalam entry awak tu orang nya baik baik dan boleh membimbing awak ke jannah sana. InsyaALLAH.

    Awak pun kalau dah jadi isteri orang nanti harap berkelakuan baik K.

    Salam Sayang,
    AuniBUNGA.

    ReplyDelete
  3. awak,kalau si penyambut tangan awak belum tiba.saya sebagai kawan akan selalu pimpin awak.

    Ye saya tahu perut awak pelik sikit tapi jangan risau awak sentiasa istimewa di mata saya.hikhik


    yg selalu menyayangimu.

    izara fazren. :)

    ReplyDelete
  4. ala sweet nya. ni puisi ke luahan hati ke apa ni ^^

    ReplyDelete
  5. awk. so sweet! saya nak jugak! hehe

    ReplyDelete
  6. wahhhh...semoga superman cepat sampai ye :)

    ReplyDelete
  7. grr. baru nak update guna tajuk dengan cerita ni

    ReplyDelete
  8. awak...saya pun 'superman' kalau nak tahu


    kehkehkeh

    ReplyDelete
  9. switnye..semoga cik tuan belog akan jumpa awak yg gentleman itu..amin, hihi

    ReplyDelete
  10. tolong panggilkan superman utk sy sama ya~ =p

    ReplyDelete
  11. sweetnyeeee sweetnyeee... haha :D


    eh yelah, kenapa rajin update nie?
    hahaha :P

    ReplyDelete
  12. memang suka update bab2 ni. thanks for sharing . #eh

    ReplyDelete
  13. nak jugak 'awak' sorang. Hohoho..

    ReplyDelete
  14. Awak,
    Sila kapel dengan Superman.
    Bai.

    ReplyDelete
  15. sementara awak tunggu awak tu baik awak cari awak awak dulu.. =)

    ReplyDelete
  16. walaupun awk mempunyai perut dan bibir yg besar tp awk sgt korean look.."superman itu cuba untuk memuji2 ezan"

    ReplyDelete
  17. Awak, saya sangat paham maksud awak.. Tunggu masa sahaja.


    Saya dalam proses menambah ke-sweet-an dalam diri. Harap awak pandai bersabar. hehe

    ReplyDelete
  18. Semoga superman selamat terbang kpd awak. Tapi kalau batman dgn spiderman yg sampai dulu terimalah mereka seadanya,ececeh

    ReplyDelete
  19. mmg ramai yg dtg kt awak pasni:p

    ReplyDelete
  20. Awak. Kenapa awak makin sweet bila semakin menginjak dewasa.
    Saya tak percaya awak comel cenggini.

    ReplyDelete
  21. Superman tengah terbang, tapi tiba-tiba tersangkut kat pokok kelapa.

    Delay sat. :O

    ReplyDelete
  22. awak sy harap awak x dapat supermn.....sy x sanggup ygk awak malu dapat laki pakai sepender d luar

    ReplyDelete
  23. elak suparman je yang datang.yelah, lu kan minat hala ke indon ni.

    ReplyDelete
  24. awak...kalau awak jadi superman, sila la jangan pakai sepeder merah diluar..mensolok mata.

    ReplyDelete
  25. awak, . . nanti awak jangan lupe bagi superman awak seluar yg lebih aerodinamik dan tidak menjolok mata tau, . . . kih kih kih, . . hee :P peace :D

    ReplyDelete
  26. alolo
    semoga dia akan dtg segera dlm hidup kita kitaaaaa semua. :')

    ReplyDelete
  27. gua doakan lu cepat2 bertemu jodoh.. gaya entri dah berlengas dah.. kah3

    ReplyDelete
  28. awak
    terkentut2 kita baca entry ni
    jom kentut sama2. kita berdua je. hikhikhik

    ReplyDelete
  29. 1st time kat sini.. ni petande tak sabar nak kawwin ni.. cepat2 kan r ye.. ^^

    ReplyDelete
  30. perenggan kedua kemain lagi. hikhik

    ReplyDelete
  31. Ezan smeday if u get maried then u shud show him tis entry.. Or mayb u can read tis durin ur weding? :D

    ReplyDelete
  32. nak jadi 'awak'... nak jadi 'awak'... nak jadi 'awak'... hahaha

    ReplyDelete
  33. Tadi Alkisah dapat msg dari Superman
    dia terbaca blog awak dan ini balasnya:
    Harap Ezan suka.

    ++

    Awak,
    Awak panggil saya ka?
    Awak nak saya jadi superman awak
    nak bawa awak terbang satu dunia
    tapi passport awak dah buat ka belum?

    Eh! Awak jangan risau, saya kan kuat
    tapi kalau boleh kurangkan berat badan awak skit
    kan lebih bagus
    takut takut kalau lebih 10kg
    Saya akan charge awak sekilo rm4

    Awak
    Tak der masalah nak terbang ke awan
    Ke bulan dan pluto pun saya sanggup bawa awak
    tapi jangan request pergi matahari sudah lah
    karang sunburn plak kita berdua

    Awak
    Haruslah kita pergi berdua
    barulah romantik
    Tapi saya risau lah awak
    Saya kalau terbang kena dua dua tangan ke depan
    kalau sebelah pegang awak, sebelah tangan ke depan
    takut takut penerbangan kita tak balance

    Ala awak,
    takat gurau gurau lepas tangan apa salahnya
    kalau awak jatuh, kuata saya kembali normal ada 4

    Awak
    Boleh je saya jadi awak punya sweet
    bukan takat kucup di dahi, selimutkan bila awak tido
    atau suapkan bubur bila awak demam
    Saya boleh buat lebih dari itu
    kemas rumah, memasak, basuh bilik air, iron baju
    Awak dok rumah goyang kaki saja
    Ala, takat beg tangan tu, ringan sangat
    Saya pernah angkat kereta tau dalam superman the return

    Awak
    Sure or Not awak nak bertemu dengan saya
    Kalau jumpa saya, awak jangan malu malau plak
    ye la, Saya kan pakai spender kat luar
    Saya janji akan bimbing & ajar awak
    Supaya awak kuat
    Tapi jangan pulak awak bawa Kryptonite
    Benda tu buat saya lemah

    Kejap ye awak
    Nanti saya datang kat awak
    Saya tengah habiskan sisa sisa saya dalam toilet
    keras plak hari ni
    Lepas nie saya habiskan sisa bersama awak k

    Ikhlas dari
    Suparman Bin Mas Joko

    ReplyDelete
  34. perghhhh... sexy doodle ni.. wewit....

    ReplyDelete
  35. hehehe..tersangat lah lawak. pndai kak ezan lukis

    ReplyDelete
  36. superman???????cari suparman la senang....haha..

    ReplyDelete
  37. InsyaAllah ada jodoh tu..lmbat dgn cepat je..hehe :)

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa