Pages

Total Pageviews

Oct 20, 2016

konfiden

cerita pasal konfiden ni, baru aku perasan yang aku punya level konfiden agak tinggi masa zaman kanak kanak - zaman sekolah dulu dulu. 


aku tak pernah langsung rasa insecure dengan diri sendiri sebab aku punya tahap konfiden ni membuak buak dalam diri. 


macam mak , makcik makcik sedara memang selalu bercerita peel kami adik beradik masa kecik kecik dulu. dan part aku punya throwback haruslah menceritakan betapa konfidennya aku baca semua buku even surat khabar pon aku baca surah Al Fatihah. Punya la nak kabor ke orang yang aku ni dah pandai membaca, semua buku pon aku baca alhamdulillahirabbillalamin. 

masa zaman tadika dekat Taski Abim Dong, Raub - aku dengan konfiden nya melantik diri sendiri jadik ketua geng geng aku. bayang la masa tu umur baru 5/6 tahun. dah siap ada geng lepastu ajak geng geng jangan kawan geng yg satu lagi. biasanya geng yang aku anti ni geng geng gegadis sikit. manja manja sikit. geng aku biasanya gangster acah acah. 


tapi dalam konfiden konfiden pon ada jugak konfiden yang jenis malukan diri sendiri tanpa sedar ni. ada penah satu hari ustazah pesan dekat seisi kelas yang budak perempuan kena pakai kain dalam atau pon seluar di dalam kain sekolah. yelah masa tu budak budak lagi ramai la macam terpinga pinga tak paham kain dalam or seluar tu camne. kebetulan pulak masa tu mak aku memang beli sluor tight bagi aku pakai . dengan berbekalkan tahap konfiden yang tinggi aku pon berdiri then angkat /selak kain tu nak tunjuk contoh seluor tu. kahkahkah. tinggi pulak tu aku angkat


bayangla budak laki pon tengok jugak perangai konfiden aku. peh bangga sekejap sebab aku org pertama yang menyahut seruan ustazah. tapi aku pelik dah kenapa ustazah muka kelat kelat sambil cakap hisssh turunkan balik kain tu? kahkah. bangang betul seorang ezan.


balik dari sekolah aku terpikir pikir kenapa ustazah marah aku. bila dah akil baligh baru lah aku paham. punya la lama nak paham bahaha. ahhhh janji konpiden ok??


bye!

No comments:

Post a Comment

komen itu penyegar jiwa