Pages

Total Pageviews

Nov 11, 2011

lelaki yang romantik adalah bila dia.....

Kalau ikutkan mood nak update hari ni, memang aku rasa tiada apa hendak dicoret. Tetapi punya nak ada Sejarah sebelasharisbulansebelasduaribusebelas punya pasal, aku update jugak la. Nanti boleh jugak aku bawak sejarah ni pada cucu aku, ''cu, masa sebelasharibulansebelasduaribusebelas nek kamu update entry guna font trebuchet, kehkehkeh.'' kata seorang nenek kepada sebelas cucunya,

lelaki romantik. aku rasa kebanyakan perempuan mendambakan lelaki romantik. nanti kalau post gambar dengan bf or husband dekat Fb, ade pulak org komen''ololololololo so sweeeet, romantiknyeeewwwww'' tak ke rasa bangga kita sebagai makwe die kan. haha.

dan definisi lelaki romantik bagi aku. bukan lah lelaki yang pandai mengarang puisi, pandai mnterjemahkan ayat2 cinta, pandai memikat perempuan dengan ayat jiwang nye, oh tidak sama sekali.


Lelaki Romantik bagi aku adalah lelaki yang

1. bila dia balik keje dia tengok isteri dia tido mAsyallah ganas terpukang selimut jatuh bawah katil dan dia tolong selimutkan. 

2. Bila dia tau isteri dia penat bkerja , kemas rumah,basuh baju, lampin, sua kecik, baju kecik, dan segala bagai, dan dia cakap. ''sayang tak payah masak hari ni abg masak. 

3. bila dia tolong pakai kan handbag isteri dia bila isteri dia tengah cuba baju dlam fitting room .

4. bila dia berada bersama isteri dia semasa melahirkan anak dan pegang erat tangan isteri dia dan dia kene terima bila isteri dia yang mengerang kesakitan menjerit 'waaargggggghhhh sakitttt, ini semua sebab u, lepas ni u pulak beranak'' 

5. bila dia berjaga malam duduk buai anak dia semasa isterinya sedang pantang sambil nyanyi lagu gelang sipaku gelang

6. bila dia makan masakan isteri dia dan dia puji masakan isteri dia walaupun masakan itu tak sesedap maskan ibunya

7. bila dia baca blog isteri dia senyap2 and dia tolong klik banyak2 iklan nuffnnag secara senyap2. kehkehkeh

8. dan bila tiap malam dia hadiah kan ciuman di dahi apabila isterinya sudah tidur, ololololo so sweeet

Lelaki romantik  itu adlah lelaki yang sangat cool. harap Hisam Hashim jadi lelaki romantik selepas 26 hb ni. Weeewit :)




79 comments:

  1. awwww. bestnya klau dapat hubby camni..

    hormon gatal sudah mari. kehkeh

    ReplyDelete
  2. ehehhehe...so sweeettt...hahaha...betul laa ape yg u ckp ni..sy setuju...

    ReplyDelete
  3. this is so sweet plus romanctic. very lucky to have such this man with the good habits :)

    ReplyDelete
  4. IZNIE MEI; itulaaa. lame tak update entry gatal2 ni wakaka


    nuruashia ♥ : kan sweet kan


    Rtp Farra Arisha : agree with me :) thank ya


    cikwahidaidris : smpingan haha

    ReplyDelete
  5. blh di katakan kesemua itu ciri² i.. hohoho :DDD

    ReplyDelete
  6. aku xsuke pesen pakwe tolong bawakkan handbag makwe.asal kau xdukung makwe kau skali trus letak bawah ketiak?kah3

    tp klo hasben itu suweet.

    ReplyDelete
  7. adoi.
    no 7 kira romantik gak ek.
    kena pura-pura suruh hubby akak klik iklan ni sebab i know he is my silent reader..
    tapi bab blog=zero knowledge..agagagagaga...

    ReplyDelete
  8. heeee.nk gk laki romantik2 bagai ney..haha..syok nye :D


    tapi yg no 7 2 ak tak leh blah aaa.haha

    ReplyDelete
  9. suka lelaki romntik neh..tapi jarang2 nak romntik..hehhe..kalau dah tawin mb rmntik kan..ehhe

    makan cuap2...ngeh3,,

    ReplyDelete
  10. aleen aiden : kalo husben aku taknk bawk leen aku pkse je haha


    zahidah seran : oh yeah dia silent reader sis eh :) nice

    ReplyDelete
  11. cik ery : tu perlu. sumber kewngn org kate haha

    ila : waa nk cuap2 gak

    ReplyDelete
  12. awwwww.
    manis sangat.

    nak laki macam ni.

    aminnnnnn :')
    hihi

    ReplyDelete
  13. alamak...sangat sweetla kan kalau dpt laki gitu..hihih..tp point no.7 tu takleh blah..ahaha...adoi..

    ReplyDelete
  14. ayuu: aminnnn

    lynnn : hehe perlu jugak sumber kewngn tu

    ReplyDelete
  15. bkn xnk jadi romantik,tp bini je kot nk kaut sume..konon nk jd super romantik,so terbalikkn sume di atas pulang pada kaum hawa.hehe


    p/s: x kwin lg,so x romen_tik ;P

    ReplyDelete
  16. lelaki yang romantik adalah lelaki yang mendukung wife dia masuk tido ketika malam jumaat

    ReplyDelete
  17. bezznyer lw dpt hubby romantik :))

    ReplyDelete
  18. Abg Stalker :yg tu terpulang la pde pompuan tu. sye bukan queen control :)


    bujal X : anda ade ciri2 diatas ye :)


    C.M.A @ CikMoonAdnan: hahaha


    Akulah Pak Lan; ya. itu juga aku stuju


    epoitdya : aminnn

    ReplyDelete
  19. tengah cermin diri, "hmm aku ada ciri2 tu tak?" hehe

    ReplyDelete
  20. bhgianya if dapat yg no 2 tu, then yg no 7 paling sokong. hehe. sweetnya yg no 8, for sure that yg paling romantik. Tiap pagi pun dapat ciuman. lagi golek2, bahagia ^^

    ReplyDelete
  21. heheheh... yelar.. lg romantik bila dia bg duit shopping every weeks.. ekekek

    ReplyDelete
  22. alalalo tiap-tiap hari macam ini bestnyerrrr

    ReplyDelete
  23. siapa hisam hashim di hati kau doh?

    *garu punggung

    ReplyDelete
  24. terima kasih tips lu ni.stkt ni gua yang no 3 tu mmg dah slalu sgt buat.keh3.tapi agak2 situasi no 2 tu, gua lebih romamtik...."jom kite mkn luar".abis cite

    ReplyDelete
  25. hari-II klik iklan nuffna... hehehe. best

    ReplyDelete
  26. semua ciri2 tu ada dekat aku, kecuali no.7, kakaka

    ReplyDelete
  27. suami yg cium isteri die kat forehead adelah sgt suwiiittttt! mengidam suami macam tu. semoge ade hendaknye. amin ^_^

    p/s: maaf adek cantik.. akak sdg mengalami keputusan cinte. kekurangan mud utk update belog. i'll be back yaw T__T

    ReplyDelete
  28. Saiazuan : jap jap nak tngok :p

    Snazzy Naz : naz wajib kawen dh ni hehe
    Cik Bambam : hahaha itu sudah bagus
    eLL : ni yg rase nak kawen ni
    Juno : hahaha lelaki hebat yg akn berkhwin
    ShahzCudin : hahaha
    HiSaM ! ! !: pemals nak msk letew
    Fauzan Zain : kompem? masuk minang cpt
    El-Janna : kehkehkeh
    faa.rosli : ahah haruslah
    Fieqa Afieqa: bia dpt BE
    Miraro : boley!
    Berto: haha kedekot klik
    Ct Arina : knp. ade mslh ke? ok siannya sis :)

    ReplyDelete
  29. kak ezan dah buat pop up utk kotak komen.hehehe.

    uwaaa suka lelaki sweet dan bagi saya semua lelaki sweet cuma berlainan cara yang dipamerkan.hee

    ReplyDelete
  30. ehem ehem sape Hisam Hashim tuh ?
    bakal suami ye?
    hoho

    ReplyDelete
  31. owh sweetnya entri ni..amin insyaAllah...

    ReplyDelete
  32. hahahahha .. tolong klik nuff byk2 tu tak tahan hahaha :D

    ReplyDelete
  33. Nin Ahmad ツ : ciri2 nya?


    azalia hjsalleh /; wei jgn bakal laki org tuh


    Hanis MY : aminnn


    alif haris : ahha haruslah

    ReplyDelete
  34. Nuffnang and labour tu funny sgt hehehe

    ReplyDelete
  35. no 7 tu macam betul jer romantiknya...haha

    ReplyDelete
  36. so sweeeeeeeet....
    tapi yang no.7 tu tak boleh blah.. hahahhaha.. dah kawin ade ey masa nak berbloging.. aisey.. tak dapat bayangkan....

    * jum kita diet sesame... due date seblum bln 3.. sebab time tu sepupu saya nak kawin..:D kene la jaga penampilan..

    ReplyDelete
  37. hai ezan....yuyu ni..my blog has moved to a new url..

    lama tak jenguk u. hehe.

    btw, nice entry dear!

    ReplyDelete
  38. heheheh,
    memang la bagi pompuan tu tanda romantik,
    tp bg sesetengah lelaki yang masih otrodoks, itu tanda kelemahan^^


    tu yg lelaki xmau jd romantik tu.
    tak mau ditanda sebagai lemah.

    ReplyDelete
  39. ohman. aku nak 1. mana nak cari ya?

    ReplyDelete
  40. best ye dapat hubby macam ni~ hu

    ReplyDelete
  41. Lelaki romantik : Betul kata² kau tu wahai Adik Ezan.






    Aku : Kehkehkeh.. *Nyanyi lagu gaylang si paku gaylang sambil klik iklan, macam best je.

    ReplyDelete
  42. amin.bertuahnya kalau dapat laki camni...

    ReplyDelete
  43. Dhiya Fariza : eheheheh ;p kene ada tu

    Syimir : ahhaah, salin2.


    delarocha : nak nak

    Daddylicious : ahhaha ye la daddy

    syahirooAhmad : jom diet hehe. ok kite tgok bulan ni ek


    yuyu aziz : hai yuyu :) lama mghilang


    sea_lavender : sapekah dia


    Pocket : buat dgn ikhlas. bukan rasa ditinds. sbb kdg2 kita kene sling menolong

    cha zainol : buat ujibakat

    dhiera : best :)


    YOUsoF: ahahahah :p thanks abg you!



    Ct Aja : hehehen bertuah

    ReplyDelete
  44. Ezan, Alkisah reply your post on my blog : http://saedramadhan.blogspot.com/2011/11/romantik-ke-alkisah.html

    ReplyDelete
  45. Amboihhh! haha harap2 dapat suami cenggini jugak nanti! hehehe :p

    ReplyDelete
  46. Alkisah : ehhehe i bace dah. :)


    salwaismail : aminn

    ReplyDelete
  47. satu benda je hubby msred tak pernah buat, no 7 tu...hheee

    ReplyDelete
  48. saye plak syok pas bace. hihi

    dill.

    ReplyDelete
  49. bkn queen comtrol?wahh!! :O jom ezan kita kwin?hahaha

    ReplyDelete
  50. HIHI...kelik iklan nuffnang pun ada eh?

    Btw,nice info,nak kena buat ni sume benda ni,termasuklah kelik iklan nuffnang senyap2 tuh..hihi

    ReplyDelete
  51. Heheh. Jap² Ezan, perlu ke penggunaan 'abg' tu? ;D

    ReplyDelete
  52. babe, kalo dapat betul betul tu, mau i peluk tiap saat tamau kasi lepas. haha.

    ReplyDelete
  53. Wanewani kan kan hehe

    dill: klo dpt btol2 lagi syiok


    MR . ORLANDO AHMAD s: orlando rasa cmne?


    Abg Stalker : waaah! skrg ke?

    KizZ : hahah :p


    YOUsoF: perlu Kot :p


    Atiqah Wadiah : sweeet meyh. hehe


    asfira aminuddin : i pon hehe


    Fara E's : perggh!

    ReplyDelete
  54. bole jgk kalau tok kadi da balik haji. :D

    ReplyDelete
  55. lelaki yang romantik adalah lelaki yang rela dimaki oleh isterinya sambil muka tersenyum.

    ReplyDelete
  56. abg stalker : la baru nak cepatkan haha
    Ghost : hahaha tersenyum je . Nak laki cmtu satu

    ReplyDelete
  57. untung la kalau dapat suami macam tu..hehe

    btw, nice blog
    salam perkenalan :)

    ReplyDelete
  58. Baiklah.. Nak private-kan blog la lepas ni.

    ReplyDelete
  59. no 7 tu kita takrasa sweet pun weh hahah

    ReplyDelete
  60. Ieja : hye slm perkenaln kembali


    YOUsoF : hahahah takot



    Pyka Rahmat : rase la weh rase la

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa