Pages

Total Pageviews

Nov 8, 2011

BULU

Masa aku tengah lepak kat site office tiba-tiba datang sekumpulan jejaka. Nak buat cable detection sbb ada cable elektrik bawah tanah putus. hemsem hemsem la pulak.control cun control cun. kehkehkeh 


masa diorang tengah menjalankan kerja, aku buat-buat tanya machine detection tu dari mana. berapa harga. first conversation org putih kata.

Masa tengah buat cable detection, seorang daripada mereka bersuara.

Jejaka A : Aku ada teka teki. sapa dapat jawab dia hemsem
Jejaka B : Apa?
Jejaka A : kenapa kalau rambut kita lurus, bulu kita kerinting-kerinting
Jejaka B : sebab berada di tempat tertutup dan kepam maka udara tak dapat masuk

bila mendengarkan jawapan jejaka B ni diorg ketawa terbahak-bahak.


aku buat-buat bz tulis note pasal depth cable tersebut, 


bodoh! bodoh! bodoh!, kenapa aku terdengar perbualan diorg. kata aku dlm hati. selow2 aku angkat kaki, aku masuk opis. kehkehkeh

aku syak diorg tengah bercakap pasl bulu dada. so watlek je la.




83 comments:

  1. bulu dada? sila teka lagi~keh keh~

    ReplyDelete
  2. haha..keje site mmg gitula..kene wat pekak je telinga bile tersilap dengar benda2 xpatut dengar..hihihi..

    ReplyDelete
  3. bujal : bulu ketiak? haha
    azalia : susah kan? haha
    lynn : lyn keje site gak ek. tu la. wat tak tau je

    ReplyDelete
  4. bulu kaki sah-sah kinting-kinting ezan...

    :P

    ReplyDelete
  5. asal x tanya dia jer, pe jwpnnya..hahahha..msti berbulu telinga pulak kan..hahaha

    ReplyDelete
  6. sis aima : itulah nyeee
    cik dill : segan nak tanye

    ReplyDelete
  7. eyyy..hahaha..ade gk eh teka teki pasal bulu dada? :P

    ReplyDelete
  8. Hahaha...
    Bul-bul.. hahahahaha...

    Kacak haloba la gmbr kmu...

    ReplyDelete
  9. bulu idong pun boley ape..hehe

    ReplyDelete
  10. Anisa Hang Tuah : segalanya??? waaaa


    EB : kacak tang mane tu haha


    Leena : bulu idong kenteng ek hehe

    ahmad endo : susah! pk pk haha

    ReplyDelete
  11. apsal ada orang rambut kerinting sedangkan diorang tak tutup atau mengepam rambut.. cer explain..

    takkan rambut kerinting bulu akan jadi straight??

    ReplyDelete
  12. haha..yeke bulu dada? lawak je ase..ishhh

    btw done followed urs :D

    ReplyDelete
  13. hehehhehe..nak tergelak la bila cakap sal bulu...hehe...

    pas tu teringat adik ila ckp..ada lagu cinta muka bulu...kami semua xcya..then dia tunjk lagu tu..ehhe..(optss, terlari topik lak)heheh

    ReplyDelete
  14. Jejaka C : Apsal gempak sanat jenis teka teki kau ni? ;D



    Watlek sudah. haha

    ReplyDelete
  15. Epol punya bulu dada lurus ja, agak2 bulu apa tu eh.. eh? :D

    p/s : Comel cik Ezan ni. eh eh? :p

    ReplyDelete
  16. epol : eh eh awk meh sy blnje coklt :p

    Daddy : huk malu saya

    ReplyDelete
  17. sapa dapat jawab dia hensem? hahaha :DD

    ReplyDelete
  18. akim : abng tu! hehe
    salwa : itulah. perasan hemsem

    ReplyDelete
  19. Bulu ketiak kot. agaknya la. agak saja

    ReplyDelete
  20. Bulu ketiak kot. agaknya la. agak saja

    ReplyDelete
  21. stylo nye die keje kat site. pastu jumpe plak mamat2 engineer/arkitek/draughtperson yg mude2 + hemsem kan. ahaks ^.^

    ReplyDelete
  22. tempat tertutup dan kepam..hmmmm...mcm familiar je.HAHAHHA

    ReplyDelete
  23. sis rina : hahah haruslah hemsem2 :p

    abg stalker :shhhhhhhh

    ReplyDelete
  24. hahaha sengal gile aodii..kalo aku duk ctu..aku gelak je..haha

    ReplyDelete
  25. hmm aku pun syak bulu dada. bulu mana lagi.

    ReplyDelete
  26. semoga betul lah tu tekaan kau .

    ReplyDelete
  27. hahaha.xleh bla teka teki tuu..hehee

    smile always :)

    ReplyDelete
  28. lainkali pasang tinga luas2 lagi.
    boleh dengar teka-teki yang wat tinga berbulu...=)

    ReplyDelete
  29. teka teki ni memang boleh bikin berbulu..hihi..nice entri..

    P/S:cantik gambar tu

    ReplyDelete
  30. adesssss ahahahha bulu busuk tu hahaha

    ReplyDelete
  31. Cik Cammy Lia: malu :p heheh

    Juno : kau dan aku berfikiran sama!


    HEROICzero : yes betul!


    HiSaM ! ! ! : heee :P


    Syimir : teka teki bahaya

    zahidah seran : ahhaha tak sanggup

    KizZ ; thanks :)

    Hanis MY :huhuhu


    Ain Zulaikha : busuk ke hahha

    ReplyDelete
  32. haha..sengal laa diorang ni..=)

    ReplyDelete
  33. Laki ni kdg2 diaunya open sampai macam tak malu pun ada... Hheee... Kita yg dengar pulak segan....

    ReplyDelete
  34. haha..kalau moon kat tmpat ezan idma... dah konpem menyesal dgr pbualan dorg.. =.='

    ReplyDelete
  35. NinaAz : hahaha :P tu la pasal


    Saiazuan : tengs :)


    Muhamad Zaki Zafir : ahhaha betul2


    msredcheesecake : tau takpe msred. malu je dngr

    ReplyDelete
  36. yang jawapan tu ada kebenaran jugak ni! HAHA

    ReplyDelete
  37. Yup..


    Lupa nak komen, gambar tu nampak hebat! ;P

    ReplyDelete
  38. saje nak usik awek yg ada kat situ kot.. heHE

    ReplyDelete
  39. hahaha sengal kan?
    kenapa lelaki amat jujur ble bercerita...

    akk memg suke dgr ehhhhh cte cmtu. hihi

    ReplyDelete
  40. Rtp Farra Arisha: ahha terdengr


    mimi : kan kan haha


    fYZa/; geli jugakkk


    YOUsoF : haiii :)


    ejulz : hehehe ;p ngade je


    ayuyuuu :) : suke sikit2 haha

    ReplyDelete
  41. kalau akak la confirm la termalu sendiri sbb akak memang malu skit bab2 cmtu.. walau bkn akak yg berckp tp dgr org ckp pun kita rasa maly, kan??

    ReplyDelete
  42. lelaki cite topic bulu??? hmmmm...tak pernah plak wa dengor

    hihihihi

    ReplyDelete
  43. OMFG apasal lawak ni melekat dalam pale otak. hahaha

    ReplyDelete
  44. THE LEKAT LEKIT STORY : betol kak. sy pon malu2. tu yg angkat kaki masuk opis tu wakaka


    Ainn Hazwany: haha bulu ketiak kerenting eh

    telor power : ini mmg kejadian betul :p


    Syazwan Che Deraman: takpe. kau budak lagi :p


    Dhiya Fariza : hahaha :p nnt boleh buat teka teki kat org lain plak haha


    Benrauf : sopan sket gelak tu :p


    Fara E': hahaha

    ReplyDelete
  45. mesti merah kan muke mase kejadian tesebut?
    hahaha

    ReplyDelete
  46. hhahahaha... kalau CB..dah tersembur gelak kat situ jugak..leh cover lg ek ezan? kekekeke

    ReplyDelete
  47. Ni saja nak kacau akak ni. huk huk

    ReplyDelete
  48. cikbambam : haha. malu nak gelak

    Miraro : kacau pon melebih had :p

    ReplyDelete
  49. huhu, . . . terbace plak perbualan orang2 dewase, . . . saye budak lagi, no komen tapi komen jugak, . . . .


    eh ?

    (^0^)

    kak ezan, cunnye dia, . . . . huhu




    sy berlalu dulu ye, babye ! :D

    ReplyDelete
  50. nice blog, jom follow blog saya ni pulak jomwayangku.blogspot.com

    ReplyDelete
  51. betulke cerita bulu dada? aku terkesema. lol

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa