Pages

Total Pageviews

May 16, 2012

Kisah cinta seorang mak ayam.

ah berdebarnya lah kali ni nak buat entry kisah cinta ni. 

cerita dia macam ni. dua hari lepas, aku sebagai kawan yang boleh dikatakan mengambil kira kesunyian kawan kawan, promot la seorang jejaka ni pada seorang kawan aku yang konon konon sunyi. saja tambah kenalan. orang kabor, kalau rezeki ni sama sama kita kene kongsi ye dak? nak makan sorang pon tak boleh jugak. tamak org kabo. kahkah, jadi aku dengan bersungguhnya mewaksap kawan aku kabor yang ada ''barang baik'' nak kasi ke dia. jadi sekarang ni aku kire dah jadi mak ayam la, bagi anak anak ayam aku barang baik. faham? tak faham? peduli apa aku. kahkah.

tak, cerita dia bukan yang tu sebenrnya, tak start lagi cerita cinta aku ni.

macam ni

2 hari selepas kejadian mak ayam...

Lepas carik parking dekat bandar Raub Perdana yang mewah ni, aku dengan member aku laju laju keluar dari kereta sebab nak pergi cimb bank. ceritanya membe aku ajak teman dia ada hal mende tah. masa masuk tu, aku terus duduk  berhadapan dengan meja customer servis yang dekat je dengan kerusi aku tu.

masa ni duduk dah tak berapa nak senang sebenarnya. mana taknya, depan aku ni ada sorang pegawai bank merangkap kawan bapak aku . muda-hensem-wangi-menggiurkan, ok dah. dia punye kemeja belang belang coklat dengan tie maroon tu buat aku tak berapa nak menahan jugak sebenarnya. 


tiba tiba


Peg Bank  : eh awak ni anak en idris kan?
Aku          : aa , a'ah
peg bank  : buat apa sini
aku          : teman kawan, ada hal ( nampak tak sombong nya? )
peg bank  : oh, awak ada masa sikit? bz tak?
aku          : eh tak jugak
peg bank   : duduk depan saya kejap, nak discuss sikit.


masa ni hati meronta ronta tak payah nak kabo macam mana sebenarnya, woi peg bank ajak duduk bertentang mata woi. kahkah. aku pon duduk dengan ayu-sopan-santun. bila duduk tu aku letak hp atas meja, dia pon cerita la pelan goverment bagi untuk saving. sebulan 100. then dapat pencen dan perlindungan insuran dan bla-bla-bla. aku masa ni angguk je, sebab aku target last nanti aku nak kabo ke dia, sorry sy dah ada saving kat bank lain. tapi. 

tiba tiba


waksap hp aku masuk. hp nokia c3 ni kalau waksap masuk dia punye besor terpampang tu macam signboard Tunas manja jelas dia. waksap dari kawan aku berbunyi macam ni

''gud morning MAK AYAM''

laju laju aku tarik hp letak celah peha. masa ni aku punye gabra tak boleh nak handle macam mana bila pegawai bank tu ternampak dan tertegur

''eh? awak mak ayam?''

''eh, tak, kawan  saya , gurau. kitorg memang macam ni.''

''oh ok.''


masa ni aku rasa macam nak amek selipar yang aku pakai tu baling strek kat kawan aku yang hantar waksap tu. bila dah gabra tu, aku kaver balik.

''eh mana kita tadi? kalau saya amik ni , maknanya sy boleh keluarkan bila bila ke saving saya kalau dh taknak sambung?''

''yes. boleh cik.'' sambil sambung bla-bla-bla

masa ni dia punye malu, kalau bogel pon tak rasa berangin dah. aku perati peg bank tu dia macam nak gelak taknak gelak, nak heran taknak heran bila lepas dia baca waksap mak ayam tu. 

kesimpulan dari cerita ni adalah

1) aku dah setuju terima amek plan saving sebulan 100 sehingga umur 55 tahun sebab nak cover malu. 
2) Kisah cinta aku dengan peg bank tergantung begitu sahaja
3) gaji aku akan berkurang seratus setiap bulan lepas ni.
4) hah sekarang ni aku dah pegang title mak ayam paling power kat kawasan raub. mana mana yang nak barang baik sila dm kat twitter or waksap. harga boleh runding. 

bila aku cerita dekat kawan aku yang hanta waksap tu, dia bantai gelak bagai tiada hari esok.

lu  tengok dia bantai gelak je.


end.

   

45 comments:

  1. hahahaha. ok la tu mak ayam. dah jadi mak dah..."tahniah!"

    ReplyDelete
  2. tak pasal pasal keluar mak ayam. hahaha

    ReplyDelete
  3. mak hayam xde bapak hayam pun tak best.. kekekekeke. bapak hayam tak berapa masuk jerat tp mak hayam masuk jerat sendiri tak keluar2 dah

    ReplyDelete
  4. kah kah kah.....mak ayam pon layan:P

    ReplyDelete
  5. aku tak main dah anak2 ayam ni..tak best..


    aku mohon anak lipan.Orang kata,lipan ni ganas.

    ReplyDelete
  6. selamat hari ibu ayam.....haaaa,,,bleh cmtu...hahaha..

    ada la hikmah disebalik tu...hehe..pandai cover yek..

    ReplyDelete
  7. bagus2..kesannye..anda menabung! haha..mak ayam hot gittew =))

    ReplyDelete
  8. mesti pegawai bank tu berimaginasi yang dia nak jadi anak ikan awak kan ezan kan kan kan? aummmm (cakar harimau ke mak ayam!)

    ReplyDelete
  9. hehe~mak ayam,ada brg baik x?hak3 :P

    ReplyDelete
  10. ezan, guwa nk barang baik satu!!! hahaha...

    ReplyDelete
  11. hahhaa....ada anak ikan lebih? hehe

    ReplyDelete
  12. Good Morning mak ayam. hahaha. Gelak guling - guling aku.

    ReplyDelete
  13. asyik ayam dara je.. lepas nie boleh la pekena nasi kukus mak ayam plak..

    ReplyDelete
  14. mak ayam, sy pun nak 'barang baek' jugak.. hahahaha

    ReplyDelete
  15. amboi ezan... kemaluan kau dikaver dengan nilai RM36 ribu ye? keh keh keh!

    ReplyDelete
  16. kahkahkah.
    mak ayam ezan.tp kan beb.kwn wa pun mcm tu...kalau mesej kan..mesti


    weh POEN,buat pe?



    wth.haha

    ReplyDelete
  17. hahahahaha!

    malu nye..

    dill.

    ReplyDelete
  18. Mak ayam area raub? haha. baru ja lalu kuantan tadi ontheway Johor-terengganu. :P

    ReplyDelete
  19. Taikniah Mak Ayam... aku nak barang baik satu...

    bagi yang paling baeeekkk punye.. koh koh koh

    ReplyDelete
  20. hahaha sengal jer member..malu jer tak pasal2,hehe

    ReplyDelete
  21. Haha. Kesian mak ayam. Kisah cinta tergantung.

    ReplyDelete
  22. papepun tahniah dah jadi mak ayam kepada peg bank tu. dia lagi banyak duit (duit orang yg dia pegang) muhahahahaha

    ReplyDelete
  23. kalau dulu-dulu...denagr saja pegawai bank, mak ayah memang berkenan nak buat menantu

    ReplyDelete
  24. kahkahkah.. kalau tak sebab ayam tu mesti gaji tak kurang tiap bulan kan..

    ReplyDelete
  25. kahkahkah,mak ayam tue sepupu bapak ayam lar kan..
    takda harapan dh lar dgn pegawai bank tue..

    ReplyDelete
  26. kehkehekeh ! Tahniah kak ezan dah jadi mak kepada ayam :)

    ReplyDelete
  27. dua kali baca. dua kali gelak. muahahaha

    ReplyDelete
  28. x pasal2 teramek terus plan tu ek..haha~

    ReplyDelete
  29. Hai Izan. Ada hal penting nak mintak tolong dgn you. If you dont mind, can you give me your email? Thank you :D

    ReplyDelete
  30. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA SUMPAH LAWAK!

    ReplyDelete
  31. kalau sy stress sy bce blog awk..sb blog awk sengal dan bikin gua gelak wei.haha

    ReplyDelete
  32. kalau hang mak ayam aku nak jadi pelanggan ah..

    mohon anak ayam gebu2 ye.
    haha

    ReplyDelete
  33. sesuatu yg memalukan...hehe

    ReplyDelete
  34. jatuh saham kau ngan pegawai bank tu.. koh koh

    ReplyDelete
  35. 'daging ayam' dari Kazakhstan ada tak, Ezan? hahaha!

    ReplyDelete
  36. kalau boleh gua nak dtg interview jadi anak ayam lu :p

    ReplyDelete
  37. aku gelak sampai migrain. kahkahkah!!!!!

    ReplyDelete
  38. wakakakakakaka......siyes la wak la ko dik...

    ReplyDelete
  39. aku tau bile perkara nie berlaku ;-) hahahah ;p

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa