Pages

Total Pageviews

Oct 8, 2012

bukan minyak lintah,

Tajuk entry boleh tahan nokhoromm juga. 

Satu cerita ni. aku ingat sampai sekarang. masa aku duduk asrama sekolah teknik dulu , ada satu peristiwa yang boleh tahan memalukan diri sendiri sebenornya. kahkah .  tapi bak kata org tua , pengalaman mematangkan kita ye dak? ha sebab tu la kalau lu orang tengok aku depan depan. lu orang akan nampak mcm mana matang tu. amboi. rasa nak lempang diri sendiri. aherherher 

Cerita dia macam ni. Roomate aku ni nama dia lietha. otak dia boleh tahan gila gila jugek sama dengan otak aku. dia ni boleh dikatakan, atau pun memang dikatakan olahragawati sekolah aku la. lari macam pelesit. satu malam tu. selow selow dia panggil aku. 

Lietha : ezan ezan, sini jap. aku ada barang baik nak tunjuk
Aku  : mende mende *dengan semangat
Lietha : tapi ni kita berdua je yang tau. sebab makcik aku kata bende ni tak boleh nak bgtau ramai2 kalau tak tak berapa nak pergi keberkesanan dia
Aku  : hah ye la aku tak bagitau siapa siapa. ape bende nye?

selow selow dia bukak pintu locker dia keluarkan satu botol kecik minyak mende tah. 

lietha : ni minyak ni, makcik aku kata kalau kita calit kat baju ke lengan ke, ramai akan terpikat dengan kita. 
aku  : hah? ye ke. mana kau dapat?
Lietha : makcik aku bagi. kita try nak? mana tau ada yg melekat
Aku  : nak nak nak. (semangat)

esok pagi2 nak pegi sekolah lepas je siap pakai baju terus calit minyak tu kat lengan, baju, bau dia cam haram jugek sebenornya tapi na dapat jodoh punya pasal aku korban kan jua. ecewah.

bila time rehat , lalu kat sebelah mana mana abang senior, aku buat buat mcm jalan sebelah tu selow selow sikit sebab nak kasik efek bau tu melekat terus ke hidung abang senior tu,

last2 seminggu aku pakai mende alah tu, bukan nak kata ada abang abang senior terpikat, abang kantin pon tak kenyit mata. 

terus aku dgn lietha buang minyak tu tanpa menoleh lagi ke arah tong sampah. dramatik. kahkah

punya la bangang masa skoloh dlu , tah mcm mana tah aku boleh percaya mende mende gitu. kurafat kurafat. kakaka.

dan sekarang aku dengan lietha masih belum bersuami. apa efek minyak tu melekat smpai sekarang ke mende. kene mandi bunga ni. kahkah


33 comments:

  1. Wei minyak apa senenarnya tue. Entah - entah minyak gamat pa.
    Kenapa lar mak cik dia pi bagi kat dia.. baik makcik dia yang pakai sendiri. Mak cik dia waktu tue dah kawen blum? hahaha

    ReplyDelete
  2. gulp.

    a biggggggggggggggggg gulp.

    ReplyDelete
  3. kalau dipakai minyak tu dengan niat jahat.
    yang sebaliknya akan berlaku.
    haaaa..cuak tak?.





    joking!

    ReplyDelete
  4. haha..salah minyak tu kak..

    ReplyDelete
  5. OOo kalau tak bersuami lagi.. sila letak minyak cap kapak kat kepala..

    ReplyDelete
  6. yg xda subsidi kot, ce yg bersubsidi

    ReplyDelete
  7. gua syak minyak tu untuk pikat bangla.. cuba try.. lalu sebelah bangla.. mesti bau bangla menusuk kalbu..

    ReplyDelete
  8. title post minyak lintah..hewhewhew

    ReplyDelete
  9. ni kena gune minyak len nih..hik3...salam kenal..singgah follow awak.:)

    ReplyDelete
  10. salah calit, patut minyak tu calit kat jantan yang kita target, bukan calit kat diri sendiri..


    tulah pasal....

    ReplyDelete
  11. ehemm~minyak cari jodoh yg x m'jadi..minyak tu minyak tiruan kot :P

    ReplyDelete
  12. ahahahaha...
    adoiii lawak lahh korang ni :D

    ReplyDelete
  13. hahahaha... lawok...

    p/s: pernah beli minyak lintah utk pak sedara masa gi langkawi dulu (dia tukang urut traditional)... yg jual pulak awek... time tu la nak tanya camne cara2 nk guna...hahaha... last2 dia bagi kertas manual jer.

    ReplyDelete
  14. hahaha mungkin minyak masak.hmm

    ReplyDelete
  15. minyak lintah yg aku jumpa lepas sembahyang jumaat hari tu untuk besarkan...apa ntah lupa!


    kahkahkah!

    ReplyDelete
  16. kelakor tapi bahaya tu kalu silap minyak...

    ReplyDelete
  17. lain kali simpan sampai sekarang, leh kongsi ramai2. haha

    ReplyDelete
  18. Apa mungkin itu minyak dagu? Minyak masak? Atau minyak lintah?

    ReplyDelete
  19. gune minyak baby johnson je.. hahaha

    ReplyDelete
  20. nasib keh tak sekoloh sama dengan kau.



    KAH KAH KAH

    ReplyDelete
  21. Pergi mandi bunga sekarang! Wajib!

    ReplyDelete
  22. Pakai susuk. Konfem jadi idaman kalbu. hiihi

    ReplyDelete
  23. ayooo... dah membawak sampai ke hari ni... bukan stakat kena mandi buga ni.. kena mandi clorox bleech ni.. hahhaa

    ReplyDelete
  24. Lizzie Yasmin : kakaka aku pon taktau. tapi mmg cmharam bau dia. kakaka
    Leena: masa tu pesen ingin mencuba katakan.kahkah
    nurdani : GULP :O
    Syazwan Che Deraman : cuak woi!
    ana : minyak mende la dia bagi.
    Al Kisah : kakaka, lagi pening
    syed ikhmal : hahaha oh ye ke?
    asip : keh tampo aok kang
    zeeLa-AtiE : haa tertarik kan dgn title?
    dhiashahida : hai masyeh :)
    zulfikar hazri : ye ke ikar?
    Atiqah Wadiah : tu la pasal. tak jumpe jodoh lagi tu lew
    a'inroyafaa : kakaka
    aniswany : semanngat ingin mencuba kata kan
    Rizal Slaughterheart: u guna tak minyak lintah tu?:o
    BonekadalamChermin : hahaha tak cuba tak tau kak
    intan.maisarah : -_-''
    Pan. : mungkin juga
    LelakiSemalam : woi! kakaka
    mamawana : minyak dagu ke mana tau kan
    ghost writer : hahahaha, nak pakai ke ghost?
    Aim Mizie : harap bukan minyak lintah bahaha.
    CaDLyNN : hahaha
    ejulz : nnt mcm baby :p
    zarifahmr : kakaka, keh ni power bikpah masa skoloh dlu
    Ninaaa : awak mandikan eh. kkakaa
    Pai Mawar : ah nak try la

    ReplyDelete
  25. sam : kakakkaa, clorox untuk puth okeyy

    ReplyDelete
  26. ko buat akak gelak besar la dik..adeh....sakit perut...hilang stress...

    ReplyDelete
  27. entah betul minyak lintah. gua syak lengan lu sekarang makin panjang dan kuat. kahka

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa