Pages

Total Pageviews

Sep 22, 2012

cerita 24 jun


Pada 24 jun yang lepas terjadilah suatu peristiwa yang sangat menggamit hati dan sanubari gua sebagai makwe yang lemah lembut dan bersopan santun ni.  bukan mende, bila dah menjangkau umur 24 ni ingat dah takde dah org nak buat seperais seperais besday ni yedak? nak tunggu suami punye seprais dalam bilik berdua je. kakaakaka. jadi dia bermula mcm ni sebenornya. ada banyak watak dalam pembikinan filem ni. watak utama dia tak lain tak bukan si Fazren , Sha, dengan abam hapis makul, mula mula pergi pelancaran buku lejen press. lepas tu balik dari situ konon nak bawak aku pegi tasik la lepak la apa la, pusing satu shah alam habaq ang sbb watak watak yg lain lambat smpai di tempat kejadian. 



jadi bila tiba di lokasi yg sesuai, dekat medan selera mende tah dekat tasik shah alam tu, terus je la si aleenaiden, aredale bawak kek di bawah ni  bersaksikan dua lilin. wuwuwu. sedih terharu. dan cake ni sedap gila. memang feberet, ye la semua kek pon feberet ko ezan. kakaka. tapi dia mcm tak berapa nak berakhir dengan kejutan kek sebenornya. tetibe datang pulak Hana Ahmad, Api, Zoulyazix, menyemarakkan lagi acara pembalingan tepung ,. takpe takpe. hari jadik engkorang nanti kene la engkorang.


mende tah yang aku cuba buat dalam gambar ni. adel hanya memerhati terpesona.


potong kek nya! potong keknya!

jadi mari layan gambor gambor yg aku janjikan kat lu org hari tu.


okey hapis makul tengah tanya sha wahidah, yayang nak makan apa? kakaka, sebelah hapis makul tu zoul ye zoul,. sape tak kenal zoul,. org kuat zinesatu malam



watak utama. hohoi!







dari kiri, sha, fazren, hafiz, aleenaiden, beday gerl ecececece, hana ahmad, adel, api, zoul yazix ( tengah amik gambo)
mereka semua adalah rakan yang aku kenal dr blog dan rapat di twitter. tapi sha sorang je la kawan aku dr zaman belajor dulu. haha




ok jangan tanya kenapa gambor bawah ni mcm tak bape nak jelas kan memang saje buat efek mcm tu . baru hispter. kakaka



haa efek gambor ni hanya org profesional je boleh buat


eh tiba tiba adel hilang kepala. penanggal. kakaka



eh tiba tiba kepala adel ada pulak.
 haaa nampak kepala aku tengah bakal tercabut? efek efek. org seni je tau motif edit mcm ni. akkaka



para gadis yang jadi watak watak filem



yeah! ini dia. (selepas dibersihkan sikit) kakaka, dia punye terbersin masuk hidung tu boleh keluor sekilo tepung gandum habaq ang,.


Jadi 24jun yang lepas genaplah saya berumur 24 tahun. ni umur sedap sedap subur nak kawin orang tua kabo. kahkah,

jadi izinkan gua buat sedikit ucapan berbaur retis.

terimakasih tidak terhingga buat semua yg terlibat dalam acara pembalingan tepung dan seperais

Nin Fazren Elyana
Sha Wahidah
Aleen Aiden
Hafiz Makul
Aredale
Hana Ahmad
Api
Zoulyazix
juga izwan apipi, walau datang kejap je

thanks untuk ucapan berbentuk video dari Aliazwa, dan call dari Farah aina walau aku tak jawab. haha
juga kepada amraan syah yang selalu menjadi pembimbing saya ke arah kebenaran *muntah*

juga pada smua yang ingat 24 jun hari saya, twitter , facebook,


Terima kasih.

ah sedih la plak tetiba. kakaka

juga untuk kad yg paling special direka khas oleh Fazren Elyana. thanks sayang.





29 comments:

  1. Sedap makan tepung akak?
    kakaka

    ReplyDelete
  2. Apa saja untuk awak, sayang selagi ada masa dan kesempatan. Moga gembira selalu. Cepat cepatlah kahwin, kang aku potong kang kabor tak hormat orang tua pulak. kehkehkeh.

    Yang benar,
    Izara.

    ReplyDelete
  3. Assalam,

    Main baling tepung ka...seronok kan..

    ReplyDelete
  4. 24 jun?.

    dah lama baru engko nak buat entry nih.
    hehhe.

    ReplyDelete
  5. akak orang kampung leplep ke mende? bahasa kemain sejibik sejiban? kakaka

    sumpah lawak! haha

    asal tak update 24 jun taon depan kak oi? baru seperais gituww kekekekeke

    ReplyDelete
  6. oh besday gugurl rupanya..
    selamat ulang tahun kelahiran.

    Allah selamatkan kamuuuuuuu [2x]
    Allah selamatkan gugurl kena tepung...
    Allah selamatkan kamuuuuuuuuuuuuu

    woohhhooooooooooooo!

    ReplyDelete
  7. Happy Belated Birthday, Ezan.

    bestnye hang out ngan kawan2

    dill.

    ReplyDelete
  8. happy belated birthday cik ezan....

    lama dah tu...hehe....

    seronok kn bila ada org wat suprise yg kita x boleh nk agak...

    sy pernah gk nk kena suprise masa birtday dulu, tp x bpe jadi sbb nmpk sgt diorg nak suprise birthday org..haha..so, jd x suprise la..

    ReplyDelete
  9. nasib baling tepung je, kalau dicampurnya dgn telur, perghhhh dah boleh goreng dah ni :p

    ReplyDelete
  10. kek tu pakej kek lapis ke,berlapis je rupanya..

    yeay dah 24 tak sabor tgk ezan kawen..

    ReplyDelete
  11. wah menariknya. Npa x ajak kita orang skali.hehe

    ReplyDelete
  12. 24 Jun? 24 Jun?... *check kelender*

    ReplyDelete
  13. 24 jun? cepatnye update..
    happy belated bday ye ezan :)

    ReplyDelete
  14. itu ke hana... hai hana...
    yang... adil tu memang dah terpesona tu... ekeh ekeh ekeh ekeh ekeh....

    comelnya celebrate mcm ni... adoi... (teringat zaman mude2 dulu)

    ReplyDelete
  15. astagaaaaaa....dah kenapa comot sekali muka aku tu. hahahhahaha

    ReplyDelete
  16. aiseh, komen ats nih td dh cukup 24 gak. takpe tambah lg 1.

    eh 24jun? macam....

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa