Pages

Total Pageviews

Jul 3, 2013

Kerja

sedar tak sedar nak dekat setahun dah aku bertapak utuh kenkadang longlai dekat bumi kolompo ni. bulan 9 ni cukup setahun la aku kerja dekat Company seorang kontrakor. 

peh

cabaran kerja dengan kontraktor sangat sangat mencabar. setakat ni dah 18 kali dah air mata gadis aku tumpah tak semena mena. dia punye cabaran tu kenkadang menyentuh dan menusuk hati yang paling dalam. orang kabo kalau tak nangis tak power ah. kah kah kah

pertama kali aku nak ucap jutaan terima kasih pada Hana Ahmad . sebab dia yang teman aku pegi interview . terus dapat time tu jugak. jasa dan pertolongan dari awak sangat saya hargai. nanti saya belanja awak dan seisi keluarga k?

yang kedua nya aku nak kabor pengalaman kerja dengan kontraktor ni lain betul pergi dia nak compare aku kerja goverment dulu. masa keje gomen dulu siap makan karipap pusing sambil baca surat khabor pagi pagi. itu belum masuk bab minum petang. minum petang pulak kenkadang goreng pisang , keledek, kenkadang tu cendol tepi masjid, keropok leko. ah malas lah nak cakap dia punye bahagia kerja tu macam mana. 

tapi bila kerja dengan private company nak kelip mata pon tak sempat. kadang kadang tengah lunch pon boss call suruh balik cepat. nampak dia punye penting tu mcm mana? kalau keje gomen dulu ada jugak orang call suruh balik, tp bukan bos ah, mak aku yang call soh balik belikan santan. kahkah,


tapi 

alhamdulillah .


bak kata kata pujangga

"Allah turunkan hujan di siang hari, rupanya allah nak hadiahkan pelangi"

cewah. kahkahkah


sepanjang  aku kerja kat sini boleh dikatakan macam macam aku belajar. terima kasih Allah di atas rezeki ini.



;')


hihihi


okey lah yang mana resah resah tak lena sebab aku tak update tu, ni ha aku kasik hembusan rindu taip panjang panjang. 


okey guys. i miss u guys. guys guys guys

:*

14 comments:

  1. k.. thanks.. tunggu setahun lagi cik ba ni update.. :P

    ReplyDelete
  2. beza kan keje kerajaan dgn swasta?

    ReplyDelete
  3. Haaaa... tau takpe... so Ezan dah pakai cermin mata kerabunan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amboi x sbr sbr tengok kecomelan ai kew

      Delete
  4. cepat kaya la ezan pasni~~~

    ReplyDelete
  5. Cari duit banyak-banyak, lepas tu boleh dah kahwin. Eh. ;p

    ReplyDelete
  6. sebagai kakitangan gomen, sy setuju ape yg saudari katakan.. ewahh... gitu... tapi kan ezan, dlm kerajaan tu, ade jugak yg kena duduk dlm bidang yg dipanggil 'operasi'.. mcm sy ni.. nak ngulo? lupekan la.. apatah lagi nak mkn karipap pusing.. hhuu

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa