Pages

Total Pageviews

Dec 9, 2014

HIV Test. Rahsia disebaliknya

Aku nak cerita bende ni masa belum nikoh lagi. tapi nak buat macam mana. busy sangat menguruskan suami eceh. 

So tadi aku terstalk blog sendiri kahkah. jadi aku pon apa lagi baca la entry lama lama sambil perasan. eh kelakar jugak aku ni. so dah stalk so nampak la entry draft yang baru taip sikit pastu tak jadik. 

jadi dengan semangat yang tiba aku nak cerita sikit. Before nikah kan kene amek HIV test di mana mana klinik kerajaan kan. so aku pon berdebar cuak la sebab sakit la kan kalau cucuk . tapi masyallah sikit pon tak rasa sakit. mcm main cubit cubit je degan nurse tu. Cubit lagi sakit haha!

Tapi bukan tu nak cerita. 

Masa dalam perjalanan ke klinik. aku pergi klinik kesihatan ibu dan anak sebab kalau g hosp besar memang ramai dan aku plak malas menunggu. 

So dah sampai klinik tu aku terserempak dengan schoolmate lama. lelaki .dia kebetulan kerja kat klinik tu. 

aku mengharapkan dia tegur dulu sebab aku nak jemput la dia ke majlis perkahwinan aku.

memang dia tegur dulu. Tapi dia tegur cenggini.

weh ezan lama tak nampak. bape bulan dah nak buat check up ke?

dem!

kakaka. kuaja kan aku baru nak buat hiv test baru nak kahwin tapi kawan aku dah tanya aku brapa bulan?

nampak tak perkembangan perut seiring dengan usia? 

lepas tu aku terus buat buat gelak sound dia mana kawen lg la.  padahal hati dah membarra bak bara yang digenggam sehingga jadi abu. 

lepas tu aku pon terus buat buat main hp sambil tunggu nama dipanggil sebab yang duduk kat situ smua kene buatan suami sendiri. aku je kene buatan melantak cmharom kakaka


ok lah aku nak sit up ni

kbye

11 comments:

  1. hahahhaha ... sabo je la.... kuang .kuang ... jemput tak die pi kenduri ??

    ReplyDelete
  2. kah kah kah... sekarang ni dah boleh start gi klinik buat buku belum?.. koh koh koh....

    ReplyDelete
  3. hahahaha..kesian ezan.. xpe, xlama lg perut membesar bagai johan kerana perbuatan suami..

    ReplyDelete
  4. hahahahaha kite plak masa buat hiv test tu baru lpas xcdent moto. dgn luka baru nak baiknya, malas nak amek cuti lagi sebab nak buat hiv test, kita pun pi la hiv test. Baru bbrapa bulan kawen, badan naik mendadak. org ingat dah preggy, siap tanya berapa bulan hahahahaahaaaa

    ReplyDelete
  5. sejak dah beranak 3 ni, badan cam di pam2 dgn pam beskal
    so biasa sgt kalau org tegur, bape bulan?
    sepak betis karang naya je

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa