Pages

Total Pageviews

May 22, 2011

E la pulak


Salam pagi isnin.


kebanyakan org tak suka hari isnin. sama macm aku. hr isnin banyak file bertimbun ats meja. biasanya pagi isnin aku akan settlekan kerja sebaik mungkin. tapi hari ni aku nak buat kelainan sikit. mulakan pagi isnin dengan mengingatkan kisah muda2 dulu. 

baru la rare ye dok? 

tengah aku conteng2 a4 ats meja tadi. aku teringat kisah remaja dulu. aku taktau la sama ada korang mengalami ke tidak. yg pasti remaja 80-an mcm aku pasti mengalaminya. baik mengaku. HAHA


dulu masa zaman kanak2 dekat sekolah pasti ada kisah ejek mengejek, kau suka ni, si ramlah suka sameon dan lain2 lagi. dan biasanya stastitik akan dibuat untuk menandakan Gred mana perhubungan sepasang kekasih monyet itu. Cara nya adalah. dengan menggabungkan nama kau dengan kekasih monyet kau dan kira huruf . dan tambahkan bilangan huruf dr hujung ke hujung. aku tak tau nak explain cmne cara kira ni. kalo korang nak tau jugak YM la aku. HAHA


 contoh pertama . nama aku dengan 1st love tak jadi aku. 




 oh Gred A, HAHA. kalo A maknanya ade la kot bunga2 cinta nya? tp sayang, dia dah berpunya. aku saja yg masih single.






okey kita cuba padankan gabungan nama aku dengan Pemain Bola sepak Real Madrid.. / Portugal







Alamak. A lagi. haha. 




apa kata cuba pulak dengan nama Seorang blogger yg di ambil secara rawak. iaitu Raksasa Jahat. yg lain jangan iri hati, satu2, KAHKAH. harap2 makwe blogger ni tak serang aku. 


alamak E plak dah. takpe kalo gune nama sebenar mungkin A kot? haha

Buat raksasa jahat, kita tidak dijodohkan bersama,  *sobs -_-


45 comments:

  1. dah jadi trend main2 raksasa huh.

    ReplyDelete
  2. cuba padan dengan bujal.x plak?

    *wink *wink~

    ReplyDelete
  3. ok 1st time jumpa bnde ni..tpi still xfhm sgt..ke ni mcm zaman2 sekolah dulu pdn2 nama pastu amik huruh, entah xtau mcm mana nk explain..haha..

    ReplyDelete
  4. hahahaha! betolllll. dulu kite pon salu buat jugak. xleh blah kan?

    ReplyDelete
  5. yeah!smpai skolah menengah pon layan lagik mende nih.hahah

    ReplyDelete
  6. YAN DULU PON SUKA BUAT BENDA2 MCM TU XD

    ReplyDelete
  7. jd kenangankan...
    seronok saat indah masa zaman tu...

    ReplyDelete
  8. Hahahahah! yeah... teringat kenangan masa cintan-cintun kat skolah dulu! menarik menarik! ;)

    ReplyDelete
  9. husz penah jugak buat bnda kolot niee..tp sangat hepi klau kite dpt A jika buat dengan seseorang yg kite suke..haha..hehehe.

    ReplyDelete
  10. pernah main... tapi tak pernah faham.. adoii

    ReplyDelete
  11. dengan imran nyambek camne lak? cepat2 buat.kalo kene.next week abg imran hantar rombongan meminang.hihi

    ReplyDelete
  12. bace nie teringt gak dulu2 penah wat kire2 tu..
    huhu

    ReplyDelete
  13. sama la....sekolah2 dulu mesti main macam nie gak...bila A mesti berbunga jer hati...tersenigh sepanjang hari

    ReplyDelete
  14. HAHAHA . syud suka kot main natang nih zaman jahil2 becinte dulu . =D

    ReplyDelete
  15. dulu suka ngat maen neyh!!huuhuhu

    ReplyDelete
  16. pernah juga ex bf buat perkiraan nama camni.. tp akak x reti lak nak main2 benda ni. kekekeke

    ReplyDelete
  17. hehe, chan pun suka main benda alah tu.
    seronok kan:)

    ReplyDelete
  18. hahaha..ezan..E la pulak..takde jodoh tu..mase kecik2 sukela buat cmni..keh2..

    ReplyDelete
  19. a-ah a-ah dulu pon selalu buat macam tu... huhuhu... bila x dpt A dengn orng yg suka, kecewa... huhuhu

    ReplyDelete
  20. teringat zaman budak hingusan. asal kapel atau suka kat seseorang mesti buat camni :)

    ReplyDelete
  21. kenapakah? tapi i nak u jugak~ camne ni??

    ReplyDelete
  22. haha!! pemes natang mase zaman skola!!

    ReplyDelete
  23. pernah2...

    time dalam kelas cikgu mengajar kat depan, tapi saya dok sibuk buat tu..

    ReplyDelete
  24. aah igt lg waktu primaryyy school mmg students dah sgt addict dgn mainan nii. but i don't really like such this game. hehe :))

    ReplyDelete
  25. kah kah kah terasa sekejap. selalu kot main benda tu waktu kecik hahaha

    ReplyDelete
  26. hahahha tilik nasib ke apa ni..hehehe kidding=P

    ReplyDelete
  27. hahhahah cube ko padan kan nama ko ngn aaron aziz

    ReplyDelete
  28. awat macam itu pulak..hehehe...
    muda-muda dulu selalu lah buat..hehehe

    ReplyDelete
  29. haha..kat negeri mana pn kita berada permainan ttp sama.cmne ek?

    ReplyDelete
  30. cik ezan,
    msred masa sek dulu ade main ni...dengan sumer laki hensem msred try kira...lol...

    ReplyDelete
  31. hahahahaha.... dulu main jugak benda ni.. ekekek.. kelakar...

    ReplyDelete
  32. hehe zaman kecik kecik dulu punuh warna..

    dah beso beso ni mana ada nak buat macam tu lagi...
    tapi biar la yang dlu tu tetap di situ.
    hari ni kata sama sama kenang kembali.
    :)

    ReplyDelete
  33. petisuara : best tau, cube try test, haha


    Cik Nathrah : menggamit kenangn silam kan?


    aleen aiden : haha same same


    Izyan Masri : kite serupa!


    ainnoraini : indah sgt kan?


    Rizal Slaughterheart: haha ingt kan?


    lalink7 : betol kalo dpt a berbunga hati


    rATu kEBaYA : seng je kak


    Imran nyambek: ce try ? ne tau A? haha


    raihana : haha teringt kish lame


    shah-kayrul : betol2 sengih je kalo A


    Syuhada : haha cute kan?

    nureenina : yup suke sgt


    THE LEKAT LEKIT STORY : haha akak kene fahm kan tau!

    cHan : seronok sgt!


    CaDLyNN : tu la E la pulak

    Loyar Lawa : betol, kalo A happy je


    Miza Yusof: haha same la kite


    Raksasa Jahat : u nak i jugak? tettt

    Naddia : pemes gile


    habsahharun : haha same !


    Rtp Farra Arisha : yup best n cute game

    Ain Zulaikha: haha same la kite pon men


    Ain Atika Zailani: lebih kurg jugak hehe


    Farra Ros : gn alirasha lg best fau


    Farhan Zulhusmi : hehehe


    Eza Zularyeza : 1 malaysia katekan


    msredcheesecake : haha betol2



    Amni : keh keh keh same la kite pon



    si para para : warna warni :)



    Raksasa Jahat : JOMM!

    ReplyDelete
  34. uncle lemah ilmu hisab....

    conteng-conteng lagi fun!

    ReplyDelete
  35. haha ! kelakar..

    aah2.. dulu mase skol rendah, pemes giler main bnda nie.. haha

    ReplyDelete
  36. hahaha..fiera pun kalo boring suke buat kira-kira tu..kekeke..penah buat dgn putera william jodoh tak kuat..kekeke

    ReplyDelete
  37. jelly: haha. betol tuu
    fire : amboi. gn putera ye puteri. haha

    ReplyDelete
  38. hehe..ezan, naz pn penah main benda alah ni. Kelako rasa. Pasni nak try la tuk wat nama naz ngan kekasih hati. nak tengok pe jadi. HEhEHEE

    ReplyDelete
  39. haha..asal ade crush kat sesape je konfem kire kekuatan jodoh camni dulu =D

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa