Pages

Total Pageviews

Apr 21, 2014

Komplikated

Sebenornya persiapan nak kawen ni bukan nye susah sangat . Cuma dia akan jadi susah kalau kite yang susah kan ia.

Contoh dia simple je. Perbezaan lelaki dan perempuan

Macam lelaki kalau nak nikah, Baju melayu sepasang, songkok, samping, kasut eh siap 

Perempuan pulak, mana nak pikir veil lagi, tudung lagi, ada yang nak shawl, ada yang nk bawal , tudung awning keras taknak nnt masa nak cium dahi susah, pastu tu belum nak fikir kasut lagi kaler ape, baju nak ada labuci, lace, pastu mekap, bulu palsu, bulu tak palsu pon kenkadang jadi mangsa kakkaka.


Komplikated betei seorang perempuan kan?


Sebab tu kami ni special.


Ingat nak dapat perempuan ni macam order mee goreng kat kedai mamak ke?

Ane, order perempuan goreng basah kasi telur mata dua biji ok? air sirap ikat penuh.


Amboi?

kahkah

30 comments:

  1. TAH LA ...AKU DULU SEMPOI JE .... TAK KISAH LA ... HAHAHA GITU JE ... JANJI MAJLIS SELESAI ... HAHAHAH

    AKU TAK PENAH SERABUT PUN SBB TAK BERIA SGT NK HANDLE MAJLIS KAWEN SENDRI ... CARI MAK ANDAM PILIH BJ ... BG DUIT KAT PARENT SURUH HANDLE NGAN ORG KAMPUNG ..SELESAI ...
    TAH LA NAPE AKU XDE PASSION CAM PENGANTIN LAIN ... HIHI

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la kite kak. tapi orang sekeliling caring sangat pasal kite so, takleh la nk buat ala kadar. kekee

      Delete
  2. Salam, berkenan betul di hati entri ni. Hahaa Klw prempuan nak kwin mmg byk benda yg kena fikir..dari A-Z. Nak plamin wrna apa supaya tak terlebih outstanding dr pgantin la, nak makeup camna supaya nmpak natural takmau nampk tua..dan byk la. Salam bknalan, fiza da follow sini. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup betul, perempuan je yang suka pikir smeua tu baru la majlis lancar kann. Salam Kenal. TQ folloe :)

      Delete
  3. ni kias2 orang nak kawen ke apa ni.. hehehehehe

    ReplyDelete
  4. Assalamualaikum ezan, tengah prepare ke ni? hehe semoga dipermudahkan. jangan cepat panas hati.. sabar banyak2 ye. dugaan ni ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. walaikumsalam. haah tgh prepareee. hehe kite rlax je ni

      Delete
  5. hyeheheh... betul tu.... yang simple lagi mudah

    ReplyDelete
  6. haha
    setuju2.
    perempuan nak decide color pun ambik masa berbulan

    ReplyDelete
    Replies
    1. btul2 kite dulu tatau nak pilih kaler ape smp pening kepale. padahal kaler je pon hahaha

      Delete
  7. Hihihi..pompuan yang suke complicatedkan keadaan..😊

    ReplyDelete
  8. Cikgu aku pernah pesan,
    "Kalau tak ada masalah, jangan cari masalah.."

    Ada pernah satu kali tu, pengantin perempuan bermuka masam sebab warna ropol2 dkat dulang hantaran tak matching dgn tema warna...
    Masalahkah itu? Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bahahha bagi pempuan tu satu masalah besor k

      Delete
  9. btol tu sis..masa kawen ari tu dh lpas kita mekap sejam lebih baru en.suami start kemas2 pakai baju.pastu siap dulu dr kita pulak.haha.

    ReplyDelete
  10. perempuan memang komplikated..hehe

    ReplyDelete
  11. Zan kau nak kahwin ke? Jemput aku woi.

    ReplyDelete
  12. eh aku dah komen belum ni. hmm takpelah aku komen lagi sekali. Nak kahwin ke? Jemput!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkah ko apehal komen smp dua kali. haah aku nak kawen dah ni. tazabar rase. nnt kad siap aku jemput ekk

      Delete
  13. Salam Ezan, yang kau order perempuan tu, dekat mamak mana ya? Nak pergi la. Untuk tujuan reasearch.

    ReplyDelete
  14. pakai baju kurung cotton lengan sinsing kasut converse dah laaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. what... malam pertama tak yah fikir nak pakai ape lah.. koh koh koh

      Delete
  15. Hmm part cium dahi tu je macam eyy kak ezan ni! Haha

    ReplyDelete
  16. Laki tak heran pon ezan..sume serah ke bakal bini suh pilih..amek lau..kale fav ai terus..pink...hahahahaha

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa