Pages

Total Pageviews

Mar 13, 2015

bila kuasa veto di tangan lelaki

Aku kat kedai mamak sambil update blog ni. Sape suruh laki aku bizi dengan coc. Kan aku dah update blog.

Peh berjaman tak update. Rindu tak? Rindu tak?

Ni aku nak cerita kisah rumah tangga sikit buat pedoman kat korang yg tak sabar sabar nak kahwin tu. Kakakaa

Aku dengan laki aku before kawen kitorang ni kawan baik. So lepas kawin ni takdek la bercadang nak guna panggilan apa kan. Biar bende tu sepontan giteww. Barula sosweet.
So lepas kitorg kawen tetibe boleh lak masing masing bahasakan diri yang , aok keh aok keh. Aok keh ni loghat org pahang. Aok tu awak. Keh tu saya. Kahkah. Sweet tak sweet tak?

So lelaki ni memang lah ketua keluarga kan. so derang cam ada kuasa sikit la nk buat keputusan pape pon dalam family. Kadang2 aku memang selalu pangkah and tak setuju and rebel tapi last2 aku jadi setuju pulak. Padahal memula aku tak setuju habis habisan. Dia guna ilmu apa ni nak tundukkan aku yg lemah dan mudah dilemahkan ni? Kah kah

So segala arahan arahan yang dia suruh ofcos la kite kene buat selagi tak bertentangan dengan syarak. Cewah. Tp laki aku ni kenkadang anoyying dia tahap over tau!

Mentang mentang la kuasa veto kat tangan dia. Sesuka je arah arah. *emo2

Contohnye bende yg dia slalu arah yg wat aku cam rebel

*yang, keh arahkan aok caj handphone keh*

*yang keh arahkan aok jemur tuala keh*

* yang keh arahkan aok tutup laptop keh*


Mengada ngada tahu dok?

Caj handphone pon nak suruh bini.

Kakakaka. Tapi aku buat laaa. Kang melawan kang sesia jek tak dpt pahala tau! Aku nak kumpul pahala ni. Korang baik kawen cepat. Bila dah kawen ni senang dpt pahala. Kenyit mata kat laki pon dapat tau!

K lah nak kumpul pahala jap.

Kbye

*kalau typo harap dimaapkan. Sebab taip guna hp ni. dh la jari gemuk.

12 comments:

  1. mcm slh guna kuasa pon ade..
    kehkeh..
    xpe.. jom same2 kumpul pahala..

    ReplyDelete
  2. Okey laa tu. Itu namanya bermanja2 dengan bini.
    Kalau bukan bini nak bermanja dgn sape lagi
    **backup laki** hahaha

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. Kannn. Lumrah seorang isteri hahahaa

      Delete
  4. oret ler tuuu... dapat gok pahale.. ade orang lain laki pon takde tau.. ehh...
    koh koh koh...

    ReplyDelete
  5. aok..skali lagi keh kabo, keh dah tuko blog link.

    dari ddhasnidar kepada ddjaafar.blogpot.com

    ha. ini pun arahan ni. hahaha.

    ReplyDelete
  6. saje la tu nk manja2 ... ok la tu br arahkan tu je .....

    ReplyDelete
  7. sengaja kami (lelaki ) menggunakkan kuasa veto dgn menyuruh mengecas fon..
    biar kamu (ppuan) fikir kenape cas fon pun nak suruh org..haha

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa