Pages

Total Pageviews

Jun 4, 2011

Jaga-Jaga Dukung Baby Baru lahir






minggu lepas. 


aku pergi cameron highlands. ada hal sikit. lepas tu, aku singgah rumah teman lelaki aku. maksud aku bekas. bekas teman lelaki aku. hubungan aku dgn family dia agak jernih. hubungan aku dan dia? ehem. ehem. ehem. 

baiklah. bekas teman lelaki aku ni family dia ada gerai makan. jadi disamping aku tolong amek order, lap2 meja, aku tolong juga pegang baby. maksud aku anak kepada kakak dia. aku kan suka baby. onyonoynoynyo comey sangat baby. itu sahaja yg aku pandai buat. customer lalu lalang tengok kepandaian aku pegang baby. Bangga aku.

biasanya kalau gadis sunti macm aku ni pegang baby. org akan ckap,

- pandainye pegang baby... dah leh kawen
- wah wah mcm ade pengalaman je..


tp,lain pula jadi kalau aku pegang baby.tgh aku pegang baby, ade makcik sorg datang sambil tersenyum lebar dan berkata.

Comelnye baby, awk dalam pantang ke? bape hari? -_-


Nampak tak ketidakadilan di situ? 

kesimpulannya, memang aku kene diet sikit. 




P/s : Cameron itu sejuk, Tahu?

53 comments:

  1. saya pon suka baby. rasa nak cubit cubit je. hihi

    ReplyDelete
  2. wakaakaakaka..kena cop muka dalam pantang la dia,kekekeke.... cameron highland sejuk lagi ke?

    ReplyDelete
  3. KAHKAHKAH !!!
    Dalam pantang ye kak???
    Berapa hari dah??
    HEHEHe
    Berani kawen tak ajak anis yek !
    GGgrrrr ~
    Hahaha

    ReplyDelete
  4. sabo je la ngn makcik 2 ye...amy x pndai pegang baby lagi,takut coz baby lembut sgt...

    ReplyDelete
  5. wuahhhh baby? aida suak sebab omei angat :)

    ReplyDelete
  6. ahahaha tu bermakna muka ezan nampak matang. hikhikk :D

    kite tak reti pegang baby. bantai je pegang pon T__T takleh kawen lg. hakhak !

    ReplyDelete
  7. kah~kah~kah~

    kalau gua,gua tanya lain.
    "Anak sulong haritu SPM macam mana?"

    ReplyDelete
  8. tsk tsk tsk =____=

    makcik tak makan saman eh.

    ReplyDelete
  9. wahida idris : baby itu comel bukan? hehe


    meaw : itulah pasal :p sejuk sangat. tp malam je la :)


    rNesZaiNe : haha baru je semulan pantang. tak sempt jemput. kekeh


    Inspirationalefeks : amboi ;p baru sehari haha


    Amy : makcik tu cube beramah mesra. haha


    aidabeelicious : comel dan sedap dipegang


    Dee Chicuita : haha matang ke? haha dah leh kawen ni? kekeke


    Headmaster : hahah , nasib baik tak jumpe lu ;p


    habsahharun : ingin beramah mesra kot makcik tu. hehe

    ReplyDelete
  10. ahaha..ko dah nmpak tua weyh..eehe

    ReplyDelete
  11. Saya taknak pegang bayi! Anak sedara pernah jatuh time saya pegang.. Kesian kan

    ReplyDelete
  12. kejam kot tanye tgh pantang ke..haha..ezan..diet! :)

    ReplyDelete
  13. entri ini persis entri otai. tapi tak ada la sama, ada 50 peratus jer. kebetulan rasanya..

    haha~ sekali mak cik tu cakap mcm tu. isk2, mak cik tu mesti tak reti nak tengok org ni

    ReplyDelete
  14. adoi...hahah,ololohh~ pandai ea pegang baby? hmm, naz tak brani sngt pegang bby baru lahir. dah lama tak pegang baby. dulu time adik kecik2, slalu la pengang...skrg jd tak brani.

    aiseh, rabun kot org yg ckp ezan tengah berpantang tu. huhu

    ReplyDelete
  15. haha. beselah tu. ^^

    saye suke baby jugak. wangi je. :D

    ReplyDelete
  16. wakakakaka... tp lebih zalim kalu makcik tu tanya, " ni anak yg ke berapa?" err..lagi haru~ huhuhu

    ReplyDelete
  17. JIJI YU : haha makcik tu cube meneka keadaan sy


    SofieyAzwa s: ha? penah jatuh? siannnye, takpe len kali leh blaja lagi. hehe

    CaDLyNN :haha tu la pasl :( kene diet ni cadlynn

    sha : otai? blogger ek. leh bagi link dy x? sebb entry ni mmg kisah benar. taktau plak kalo tersama. saye tak penah rujuk mane2 untuk buat entry kecuali dinyatakan :)


    ziema cindalena :saye coml ke baby come? hehe thanks sggh sini


    Republic Aku : sy pon rase cmtu. haha

    Syarifah Nornazrah Al Yahya : buat2 berani je naz. sy rase mmg kene diet jugak ni. haha


    cik azeya : bau dr syurga kan


    shatooman : waa tu lagi haru!!

    ReplyDelete
  18. eh kira adil la tu..makcik tu tak hipokrit...hehee

    ReplyDelete
  19. uncle ni dah 3 anak....

    tapi maseh seriau nak dokong new born....

    kalau tengok nurse kat sital tu , pakai saok sebelah tanga je....!

    ReplyDelete
  20. saya pun pandai pegang baby gak...org selalu ckp muka saya mcm baby bila saya pegang baby..hahahha..gurau je..:P..selamat berdiet

    ReplyDelete
  21. hahaha. okay la tu dalam pantang. :DD
    cameron dah tak berapa sejuk. TT

    ReplyDelete
  22. hehe...sme lahhh..bru2 ni pun sye dpt ank sedara baru... adatlah tu, kalo ank dara pegang bby, musti kene usik2 cm2...huhuhu

    ReplyDelete
  23. Waqheh : waaa tak aciii


    gedek! : uncle seriau! saye lagi lah!


    Nurulee : sabar je kan. hehe

    aLieF si Muncung ManiS " alolo sweetnye mcm baby




    salwaismail : haha tp mlm sgt sejukk


    Hani Niza Ramli : kene usik cmtu takde pe sgt. kene tanye dlm pantang tu yg sedih. haha

    ReplyDelete
  24. wah.. mesti terer.. akak pun tak pandai pegang baby 3 bulan kebawah. x tau la baby sendiri nanti macam mana. pandai x pandai kena juga cuba buat sendiri

    ReplyDelete
  25. kene makan jamu mak bedah ni.. haHa

    ReplyDelete
  26. THE LEKAT LEKIT STORY : sis nanti mesti lagi hebat


    ejulz : haha . ade ? nak beli

    ReplyDelete
  27. kalau aku, aku akan tanya, dah makan jamu Nyonya Mener ker belum? Dah bertuku? Dahcuba makan haruan bakar?"

    ReplyDelete
  28. lame tak dukung baby,
    adik? sume dah besor gedabak masing2

    ReplyDelete
  29. cantik. eh.

    just love making baby but not ready to have one.

    ReplyDelete
  30. aik?nape?muke sejuk pucat ke pewot bam bam?haha~sabor je la

    ReplyDelete
  31. bau baby sangat best... =)

    boleh hilangkan semua serabut kat otak :D

    ReplyDelete
  32. weeeeeeeee... agaknya sebab muka pucat kot yang.. hiks..

    ReplyDelete
  33. heheh...makcik tu yang salah pandang kowt...:)

    ReplyDelete
  34. naEl : meh jengok sehari due. hee


    Ries Lee: kamu lagi terok! ish

    : husna : : haha dukung je adek tu

    Encik Psychopath:np tak ready lagi/. hehhe


    kerang : muke puct kot. hehe

    Cik Cempaka : yup setuju sesngttt


    Amni : mungkin juga. hehehe

    aTy _faRed: haha makcik rabun kot

    ReplyDelete
  35. kahkah .
    bila habis pantang ??
    huhu

    ReplyDelete
  36. Ct Arina : gemuk la rina :p


    Wani : baru je sebulan. haha

    ReplyDelete
  37. hahahha awat kena diet pulak. hehehe

    ReplyDelete
  38. haha biasa org pas branak kan chuby2. hehe

    ReplyDelete
  39. errrr... makcik tu tak reti nak jaga hati langsung....


    SELAMAT BERDIET!

    ReplyDelete
  40. siriuss , suke gile bile dpt pgg bby ! dah la cumel gille ~ hhe :)

    ReplyDelete
  41. salam dear ,
    hehe . takpe2 , i support u !

    ReplyDelete
  42. Blogger Hanim Mahali: tu lah pasel. hehe..



    dayanadarmawi : kite same!
    Delete
    qlah : tq :)

    ReplyDelete
  43. alahai , kesian kak ezan . tapelahh . doa lah tu . ehhe

    ReplyDelete
  44. haha... aku pn suka baby. tp itulah, sjak ada anak buah ni selalu gak kelek dia ke hulu ke hilir smpi dh xde org nk ngorat sbb igtkn tu ank aku -__-" dunia ini sungguh kjam tnpa pengadilan yg adil... kot tak, tanyalah dulu tu anak kte ke tak kan... sadis!

    ReplyDelete
  45. tetina gua tergelak kuat giler kat opis yg sunyi.....

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa