Pages

Total Pageviews

Jun 10, 2011

awak nak jadi teman saya ke kenduri perkahwinan?

hari ini hari sabtu. 

biasalah, 

kalau hari minggu dan pada tahap umur aku 20 an ini, undangan perkahwinan memenuhi jadual hari ini. aku suka pergi kenduri kahwin. bukan apa, ada perasaan lain macam bila aku yang masih bujang ini, memandang pasangan pengantin nanti.

rasa mcm aku yg bersanding gamaknya? haha. 


tapi, aku mesti berteman kalau ke mana-mana kenduri, kalau kesorangan aku jadi tak tentu arah dan terpinga-pinga. bagaikan semua mata melihat kedatangan aku yang tidak berteman. mesti ada mulut mulut yang mengomel.
#ish anak sapa lah tu datang sorang2 tak berteman,


inilah perkara yang bermain di dalam benak fikiran aku , setiap kali menghadiri kenduri. tapi, ia ditentang keras oleh teman sepejabat ku, sambil ketawa berdekah2 bila aku menyuarakan kerisauan aku itu. dan dia berkata

#ezan,aku rasa takde sape pon perasan kau datang., hahhaa

aku pon mengakuinya sebenarnya, entah siapa yang perasan aku datang. kalau ada pun, orang yang mengenali aku. haha, kalau lisa surihani tu lainlah . ni ezanidma? siapa yang kenal? haha. tapi entah kenapa perasan tu terlebih2 walau hakikatnya, aku tidak penah tak berteman kalau ke mana2 kenduri. 




# bilalah nak dapat teman yang setia dengan aku  yang boleh menenmani aku ke mana sahaja ya? oh , maksud aku suami. haha


harap2 aku ikot tema.

47 comments:

  1. hehe.semoga cepat dapat teman,er maksud saya suami.hehe

    ReplyDelete
  2. nnti kawen jgn lupe jempot yer
    heheheheh

    ReplyDelete
  3. suami?ecececce..adkah mncri seorang suami?hahahaha

    ReplyDelete
  4. saya menyudikan diri untuk menjadi teman kamu heheheheheheh...

    ReplyDelete
  5. hehe mane tau pergi sorg dan jumpe teman baru ;) hehe cantik baju :)

    ReplyDelete
  6. ajak le bf teman

    kita nie lain plak. selalu kena paksa pegi kenduri kahwin. huhu

    ReplyDelete
  7. kita serupa la... hehehe... semoga kita sama-sama bertemu jodoh kelak... ^_^

    ReplyDelete
  8. dekat kenduri kawen tu.. leh lah mian mate skit.. kot2 mane tau dpt 'teman' kat situ :)

    ReplyDelete
  9. Elayana : meh nk tolong aminkan..
    amin....

    ezan : tak sabar dah nampaknye dia nk berteman *suami :)

    ReplyDelete
  10. sy nak komen baju. baju tu lawaaa!

    ReplyDelete
  11. huhu , nnt bila ada peneman , kasi tau sume org tau . nnt takde lah dorang ckp , 'eh dtg sorg je ke?' . hehehe .

    moga dpt calon yg sesuai :D

    ReplyDelete
  12. eh xkn takde bf kot yg ley teman kn??tettttt..hehe

    ReplyDelete
  13. Elyana Ahmad ツ: haha moga2 begitu lah :)e
    Anisa Hang Tuah : sy konfem jemput!
    ARJUNA.Inc : ops. belom lagi. haha
    Far8ituaku : jom farid!
    mardhiah ismail (: : thanks ats pujian. :)

    azalia hjsalleh: takde bf! haha
    BHanim Mahali : insyalah aminn
    Blogger jeely jelly : haha dah jumpe td, baju same kaler tp rupe2nye tmn pejabt! haha

    Blogger Cik Amy : haha tak sabar, tp kene sabar
    sukasuki : tq :)

    ReplyDelete
  14. atyn bambam : bile agknye nak dpt peneman tu! haha
    Mya Myra : tkde. series :)

    ReplyDelete
  15. kemana, dimana pasti berteman en hubby.. huhuhu. nak2 lg sejak memboyot ni. Rasa tak selesa kalau tanpa en hubby bila keluar even org lain temankan.

    ReplyDelete
  16. aku pon tade teman ke majlis kawen... last2 aku x pegi

    haha

    ReplyDelete
  17. aku tak gemar pergi kenduri kahwen, sebab aku tak suka kena paksa makan setiap kali datang. sebabnya aku ada masalah pemakanan. lagi satu, aku asyik diajukan pertanyaan, mana pasangan?

    ReplyDelete
  18. wahhhh,,,,umur baru 20 ezan oi,,hihi

    ReplyDelete
  19. THE LEKAT LEKIT STORY : bestnye jadi akak :) ni yg nak cept kawen ni. haha


    Dee Chicuita : tq dee :)


    Aimi dan Pakcik Hashim : haha jom la teman i


    Ries Lee : takpe x lama lagi ade la tu


    fifianggun: 20 an maksudnye 23. haha

    ReplyDelete
  20. sebab ezan ayuu. hehe. lama dah azie tak pergi kenduri kawen. sedap kan masakannye? nyummm nasi minyak. meleleh..

    ReplyDelete
  21. sabarlah..
    masa nya akan tiba jua..
    =)

    ReplyDelete
  22. saya boleh tak jadi flower girl? hihi

    ReplyDelete
  23. saye boleh! saye boleh! dtg amik saye kat jb. hihi ;D

    ReplyDelete
  24. Muda lagi.. 20-an.. slow2.. pasti ada yang memerhati di kenduri nanti.. keke..

    ReplyDelete
  25. jgn risau nanti ada ler jodoh tu.....

    ReplyDelete
  26. salam sis lawa la baju biru sis tu....

    tgh promote blog baru ..kalau ada kelapangan dan sudi nak explore blog sumanje...disini

    kaninchengeschichte(dot)com

    Thanks sudi singgah......

    ReplyDelete
  27. ezan...haha..kite pon tak biasa p kenduri sorg2..mmg akan ade rase org duk tgk kite walaupon pada hakikatnye mmg org tak tgk pon..hahahaha

    thanks to my sis yg rela je ikut kakak die p mane-mane..hihihi..

    semoga ezan cepat berteman ye :p

    ReplyDelete
  28. Tak kan tak ada suami lagi? Eh, maksud sy teman. Muka punya cute. Tipuuuuu..

    ReplyDelete
  29. nk teman jugak :)--memang xsuke g kenduri sorg2 ..member rmai da berteman ..whoaa T_T

    ReplyDelete
  30. sedihnyer kalau orang xperasan.. hehe .. tp xpe lah .. yg penting mkn ... haahha

    ReplyDelete
  31. jap lagi dapatlah suami tu ;p ahaa

    btw, design UTP tu kat sini : http://www.facebook.com/media/set/?set=a.1625214121467.2082710.1569949139&l=2399354041

    ni public link. so silalah tengok :)

    ReplyDelete
  32. nisamohammad : jom. :) thanks sudi teman

    Azie Azra : lame tak pegi ej azi :) heh ayu la sgt :p


    Nadia Mashuri : bersabar :)


    aidabeelicious : bole sgttt


    Ct Arina : hehe boleh aje :)


    Alkisah : ade ke? hehe


    DEZAMAN COTTAGE : insyAllah :)


    ~~su manje~~~ : hye thanks singgh sini :)



    CaDLyNN : hah tau takpe tau. tq cadlynn :)


    nurAMALLINA : wee. takde dik :) serius


    kerangRebus : meh meh. hehe


    Inspirationalefeks: u la taknak teman i


    run aziluz : thanks :) nt sy view :)

    ReplyDelete
  33. takpe, pelan2 kayuh..nanti ade lettew :)

    nanti kawen jangan lupa jemput, k..:p

    ReplyDelete
  34. kah4..naya tol le ko ni..cam la member2 takda..

    ReplyDelete
  35. habsahharun : confem jemput

    JIJI YU : ala kao ni,kdg2 nak berangan takan taleh

    ReplyDelete
  36. No right turn...

    perasan tak?

    ReplyDelete
  37. hehe, naz gi knduri kwen tak ngn kwan, ngn fmly :)

    ReplyDelete
  38. hehehe! jodoh, rezeki dan maut semua dalam tangan Allah.. kita hambaNya hanya perlu berusaha dan berdoa.. hehehe! semoga mendapat suami yang soleh! :'P

    Jangan Pernah Berubah!

    ReplyDelete
  39. gedek! : sy perasan. tp bdlm banyak2 pengomen, uncle sorg mmg perasan baxkground. hehe


    Syarifah Nornazrah Al Yahya : sy g gn kawn la naz. hehe


    mazeermohamad : thanks :)

    ReplyDelete
  40. Nak teman.. makn free tu weyh..hehhehe

    ReplyDelete
  41. hehe .. cpt2 cari kak .. jgn jadi andartu .. huk3 ..

    ReplyDelete
  42. ehehhe..CB pon ada buat entry cari wedding-mate dulu!kah2.. pathetic ker kita?errr.. ehhehe

    ReplyDelete
  43. Hehhe betullah kalau datang tanpa teman silap² tuan rumah perasan time nak salam keruk tu je.. hehhe.

    Semoga ketemu teman yang paling setia. ;)

    Kalau nak dapat perhatian beranikanla diri nyanyi 1, 2 lagu kat majlis kahwin tu hehehe

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa