Pages

Total Pageviews

Nov 27, 2015

Dinner Di Restoran Cina Muslim - Haji Sharin Low - Review

Hari ni kita cerita pasal makan sikit bagi menterliurkan korang. Bukan senang aku nak review makan makan dalam belog aku ni. biasa aku cerita pasal diri aku yg power ni je ngahahha. entry before ni aku cerita pasal tips hubungan suami isteri. lepas post entry terkejut pulak aku bila baca balik. power jugek aku ni bagi tips rupenye bhaha. 


ok kali ni aku makan dekat restoren cina muslim bapak lah sedap woi. sekali sekala tukar mood makan kedai masakan cina pulak. ni dah kali kedua pergi. 1st dekat kota damansara, ni secondly dekat dengan danau kota setapak. restoran Haji Sharin Low nama dia. tudia. aku taktau la sharin ni hensem ke dok. nama boleh tahan macho pewit . kahkah, 

Ok jom tengok menu aku order kali ni

1. Lak Chi Crab - Macam ketam masak merah dengan telur kuah dia, masam masam manis pedas. ketam segar sedap giler


2. Baby Kailan Ikan Masin - siapa tak suka kailan ikan masin kan. sedap 


3. Chicken Marmaite - Yang ni ayam ni dia salut tepung lepas tu dia masak dengan kicap masin manis - rangup dengan bijan kat atas!


4. Sotong Telur Masin - Yang ni paling aku suka sebab telur masin dia veryyy fully coated kot dengan sotong tu. dengan crunchy nyeee aaaaaa sedap gilerrrrr



Adik ipor aku makan sampai ratah ratah


ni menu and harga dia 





So far aku rasa harga amat berpatutan dengan rasa and quantity dia . Sedap giler okay!

korang kalau makan jangan lupa sotong telur masin tu. paling best!

Total smua ni include air dan nasi dalam RM150 . makan 3 orang so sorang RM50 sahaja untuk makanan yang super sedap. 

yang ni kawan aku si faghah ni belanjer. Mekasih muah muah

k bye!

15 comments:

  1. adeyh ezannnn..pepagi baca entry ni..perut trus bebunyi krukkk krakk krukk krakk..hihi :)

    ReplyDelete
  2. melting tengok semua menu tu.. tak menahan beb.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup i masa update entry ni pun teringat2 kesedapan menu nya :P

      Delete
  3. salam kunjungan.. saya pun dah pergi sharin low ni.. sedappp~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap kan? tak rugi bayar rm5o sorg hehe

      Delete
  4. Assalam..salam ziarah..

    lahaiiii sedapnyer sis.... lapo plak tgk menu2 nih..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. wasalam. alamak sory sis buat lapar :P

      Delete
  5. terus lapar perut....sabar jer la...

    ReplyDelete
  6. untunglar ade oghang belanja makan ., sedapnyerr ;p

    ReplyDelete
  7. sedapnya ketam !! alahai dh balik penang bru keluar entri ni.. majuk ahhh :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah sedap sgt. meleleh ayaq liuqq. tp penan lg besssttt

      Delete
  8. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa