Pages

Total Pageviews

Oct 16, 2011

10 perkara . Jika Suami saya merokok

hye bakal suami i. ni bakal isteri u nak bgtau 10 perkara yang akan i buat kalau u merokok.




1. i akan sorok rokok u . setiap sorokan i adalah bukan tempat yang mudah di cari. 


2. i akan tampal gambar2 menakutkan  di setiap sudut rumah, bilik kita, bilik bakal anak kita, bilik tetamu kita, dapur kita, bilik air kita dan bilik solat kita. 




3. i akan tukarkan gas lighter u dengan air paip. oh u guna api dapur? sorry , zaman canggih. i guna dapur elektrik.






4. i akan basahkan rokok yang u baru beli , dan i akan susun balik dengan kemas dalam kotak rokok u. hisap rokok basah dan lembik adalah tidak Cool bukan?


5. i akan pasang cd ceramah tentang bahana dan akibat merokok dengan kuat smpai jiran sebelah rumah pon rasa takut nak hisap rokok. dan smpai hidup u pon dihantui dengan ceramah tu haha.


6. setiap kali u baru nak menghisap rokok, i akan jerit kuat2 TOLONG PEROGOL, PEROMPAK, . biar jiran semua datang.


7. and bila u kat ofis., i akan pasang spy utk u, bila u nak merokok, dengan otomatiknya spy i akan lastik dari jauh rokok kat tgn u




8. i akan menyamar jadi polis dan telefon u dan mangatakan u telah disaman sebab merokok di kawasan larangan.


9. i akan bagi tau u tidur berdengkur kroh kroh kat semua org opis u


10. dan kalau semua cara i tak berjaya, U tido luar je la senang. 







*harap Bakal suami aku tak baca. kalau dia baca  kantoi ah. HAHA.


Persoalannya. siapa kah bakal suami yg malang itu haha

67 comments:

  1. dahsyat sekali.semua kaum hawa patut buat macam ni lah nanti =)

    ReplyDelete
  2. pergghh ezan..
    dashyat tuh.. wakahkahkah..
    nnti kite boleh praktik tuh dekat bakal hus.. konpem boleh buat gado..

    ReplyDelete
  3. cool gile ah! tak derhake camni kan? kan? harap tak! ;D

    ReplyDelete
  4. aku tak merokok, so kau tak perlu susah kan diri kau nak buat semua benda ni. haha

    ReplyDelete
  5. hubby akak jgnkan merokok.. bau asap rokok pun dia mula pening.. Nasib baik kan.. kekekekeke

    ReplyDelete
  6. malang sungguh bakal suami u tu nanti, tapi pada masa yang sama bertuah jugak kot, sebab, ade orang yg tolong dia berenti merokok nanti, . . . . :D . . . . papepun, merokok membahayakan kesihatan, . .

    ReplyDelete
  7. hahaha..ezan...
    nak pinjam 10 perkara ni ye...hahaha

    ReplyDelete
  8. ahaha bukan setakat bakal suami bakal jiran pun takut dengan entry anda ni...ehehe...btw bgus ada pendirian mcm ni...keep it up....:P

    ReplyDelete
  9. bole di buat if bakal suami merokok, tp alhamdulillah..bakal suami tak merokok :)

    ReplyDelete
  10. hahahahaha..
    harap2 i x dpt bakal suami perokok :D

    ReplyDelete
  11. nasiblah encik suami akak tak merokok.
    kalo tak,mau gak consider tips2 tu...ngee...

    ReplyDelete
  12. hahaha.ble nk kwen?

    nk tgk lelaki 'bertuah' itu.hikhik

    ReplyDelete
  13. haha , cumel la kak ezan nih . btw , best entry akak yg nih ^^

    ReplyDelete
  14. orang camni selalunya dapat suami yg perokok :D
    heheheh

    mari kita tengok siapa yang kenaaaa!!!

    ReplyDelete
  15. lelaki nih makin dikongkong makin panjang akalnya.hahaha!

    ReplyDelete
  16. memang superb ! bagus bagus..I like.

    ReplyDelete
  17. bagus ide ni... hheee... kita pasang je alarm kat dlm badan dia... setiap kali dia smoking alarm tu akan bunyi kuat gila macam berperang... hhee

    ReplyDelete
  18. risau je suami taknak balik umah agi..haha

    ReplyDelete
  19. hadooh, garangya bakal isteri ini..hiksss.

    untuk mengelakkan habit merokok daripada berlanjutan, harus wujudkan beberapa perkara yg sis mentioned di entri ini. if not, bila diserang penyakit, baru mula nak insaf. ohh, sudah terlambat :(

    ReplyDelete
  20. ehehehe.. ini lah namanya calon isteri yang prihatin dengan suaminya..
    semoga jadi isteri yang penyayang buat seisi keluarga ya..

    ReplyDelete
  21. bole dipraktikkan jika bakal suami sy seorang perokok..haha

    ReplyDelete
  22. haha hopefully usaha u sume effective . btw i tag u dkt post ni , kalau sudi buat la thank you :)

    http://raihanaonly.blogspot.com/2011/10/tag-game.html

    ReplyDelete
  23. Kalau bakal suami saya merokok saya nak batuk macam nak mati sampai dia x berani merokok depan saya

    ReplyDelete
  24. hehhee..
    kelakar pun ada..
    tapi boleh juga diguna pakai ni.

    ReplyDelete
  25. nasib gua tak hisap rokok....horror giler

    ReplyDelete
  26. Mujur sy tak merokok... tang tido luar tu yg tak best tu...hehehe

    ReplyDelete
  27. hahahaha habislah bakal suami mu...

    ReplyDelete
  28. Tapi amat sukar untuk meminta org berhenti merokok kecuali azam empunya diri sendiri untuk berubah

    ReplyDelete
  29. jangan pilih yang merokok terus.

    ReplyDelete
  30. lalukan saja semua rokok dia di celah punggung kau.

    aku yakin.

    ReplyDelete
  31. haha..suka yg no 3.... ngeee

    ReplyDelete
  32. hahah terbaik lah ezan, apa kata cantum2 kan rokok tu pastu buat sesuatu yang kretif hehehe...

    ReplyDelete
  33. aku suke nmbor 6.plis laksanakan.hik3

    ReplyDelete
  34. kah2..sila2 kaum adam kawen ngn owner blog..
    penyayang orgnye!

    ReplyDelete
  35. mana satu bakal suami kakak manis?
    heheh.


    memang syg suami lah kalau macam ni :)

    ReplyDelete
  36. elok la die baca..biar die berubah..merokok ni x cool pon..

    ReplyDelete
  37. elok la die baca..biar die berubah..merokok ni x cool pon..

    ReplyDelete
  38. haha. sangat lawak. aku rasa pun nak buat macam tu nanti. heheh

    ReplyDelete
  39. Nombo 8 tu tak menahannye lah.. Ahaksss...

    ReplyDelete
  40. pernah karam di tasik.perokok lebih concern rokok basah dari henpon yang basah.maklumlah 4 hari dalam hutan

    ReplyDelete
  41. yang ke-10 tu paling gua rasa berkesan .

    ReplyDelete
  42. style!!!!!!!
    hahhaha.. suka gila, nk buat gak cmni. hehe

    ReplyDelete
  43. wah, ganas giler.. Sha pun tak suka si smoker.

    ReplyDelete
  44. hahaha terbaik nsb bek bf i tak hisap rokok n hope he will be my husband kelak insyaAllah ;)

    ReplyDelete
  45. cik amy : ya , betul ayuh kaum hawa! hehe

    nurAIN: hahaha jom kite praktik same2


    Ct Arina: bagi saye tak derhaka. bgi sis pula? hehe


    Akulah Pak Lan : alhamdulilah . ni syg lebeh kak Paklan ni


    THE LEKAT LEKIT STORY : wah untung akak. sy pon pening bau asp.

    JaLi AshBurn : hehe malang sungguh kan, tp ade kebaikannye kan :)


    CaDLyNN : boleh. ambel dan praktikkan :)


    pandangkedepan: wah tq sebb suke cara yg di praktikkan ni hehe


    Nin Ahmad ツ: kite kan cool :)


    Berto : ele. ye la tu :p

    Snazzy Naz : alhamdulillah. moga dia bakal suami anda :)

    IZNIE MEI : Haha kalau dpt, jgn lupe praktikkan :)


    zahidah seran : untung akak :)

    cik ery : hahah bertuah sgt kan. tade calon lagi :(


    anis : ehee :) tengs sbb puji. nak cokelat tak?


    Pocket : ye ke. meh tengok sape yg berani. hehe


    ghost writer : makin panjg akalnye makin panjang jugak idea saye :)


    Auni : Ehee :) kite leh praktikkan skali :p


    msredcheesecake : hahah satu idea yg boleh digunapakai


    Alkisah : dok diam2~ :)


    zatytastic : ahaks :p itu dia!

    Eza Zularyeza: kalo dy sayang, mesti dy buat :)


    Rtp Farra Arisha : ahha bukan garang, cume sayang suami :)

    Gen2Merah : time kasih. mudah mudahan, ecewah :p

    Dhia BellamiZam : heheeh selamt amlkan :)


    ayaa alyy : yes! hehe


    rai: tengs tag ya :)


    SofieyAzwa: hahah gud idea!

    Leena: aha. kite org pompuan harus style :)


    Aku Si Pujangga : hehe sikit je


    Nadia Mashuri : haha :)


    HiSaM ! ! ! : eleh eleh. dan2 je tak hisap rokok


    Rizal Slaughterheart : hahah kalo nak hisap rokok tido ats sofa ye


    Peah Glemer : jeng jeng jeng

    azrinna : itu juga satu perkara penting


    eLL: jodoh kite tak tau


    Cik Bambam: harus lah :P


    Juno : ahahah :p


    C.M.A @ CikMoonAdnan : bleh cube :)

    Ain Zulaikha : yup, buat senapang ke haha

    aleen aiden : akan dilaksanakan alin!


    khairul akmal bin azman : hahaha :p penyanyang dlm diam :p


    ayuyuuu :) :sayang sangat :P


    ShahzCudin: yes tru!


    hanaahmad : hahah jom buat sama2


    Liyana Zahim : ahhaha meh lakukan

    pembaris : wah ni mesti heavy ni


    HEROICzero : gua pon rase


    ishiko : sila kan. hehe


    sha my heart : siapa suke. busuk tau


    nazirah : insyallah :)

    Khumaera Ismail aka Habibi Hamid : yes!

    ReplyDelete
  46. amy ip : benti tau hehe
    dhya : :)

    ReplyDelete
  47. Yg no.2 kurang berkesan kot. dah letak gmbr ngeri kat setiap kotak rokok tp masih gak org hisap..

    ReplyDelete
  48. betol jugak kan. tapi takpe kite try dlu

    ReplyDelete
  49. kreatif nye awk..
    untung la jadi suami si ezan ni..
    haha

    ReplyDelete
  50. hahaha...kak ezan ni! macam2
    siap la bakal suami akk nnti =p

    ReplyDelete
  51. malang jika "dia" seorang perokok, . . . . . tapi untung jika "dia" seorang perokok yang tak nak merokok dan tengah berusaha berhenti, maka usaha "dia" jadi senang, . . . :D

    fuhh, susahnye nak wat ayat ni, agak2 orang faham ke ea, . . ayat complicated aku ni, . . hehe :D

    ReplyDelete
  52. wah, garang sungguh nie.. huhu.. boleh try tips nie..

    ReplyDelete
  53. Syg,i x isap rokok la..so dun wory. ;)

    ReplyDelete
  54. Kalau dpt jgk yg mengisap, bg dia vivix spy cepat benti
    http://naturally-vitamin.blogspot.com/2013/11/testimoni-berhenti-merokok-dengan-vivix.html

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa