Pages

Total Pageviews

Sep 20, 2011

Signal

Update from hp.

Kemalangan yang berlaku membuatkan aku lebih berhati2
kadang2 kita dah cukup cermat, tp akibat dr salah orang lain, kita jugak yg kena. Ni yang dinamakan, malang x berbau.
Akibat dr kereta yang terlupa bg signal ketika ingin membuat u turn, aku dirempuh. Nasib baik tak patah, cuma luka ringan dan sendi membengkak.
Tapi . Banyak hikmah juga ya bila kemalngan ni,
rakan2 datang hosp, rumah , semata2 nak tengok . Time ni la baru rasa diri disayangi. Heee.
Dan tak lupa juga blogger yang sntiasa mendoakan saya.
juga pada ex bf yang risaukan sy. Hehehehe terima kasih ye.

Pesanan ringkas ; bagilah signal kalau nak masuk simpang. Sekian.

40 comments:

  1. menyusahkan orang, tengok kan dah eksiden. bahana tak guna signal. apa guna kalau signal tu dok diam jek. haishh geram ahh. kesian akak.

    ReplyDelete
  2. amboi. suka letu kemalangan sebab rasa dihargai ye. wuhuu.

    ReplyDelete
  3. nasib baik x cedera parah.. phewww~

    tau xper.. certain people selfish sgt smpi nyawa org lain yg terancamm.. =.='

    ReplyDelete
  4. eh...hantaran nanti buleh dapat diskaun ni...

    ReplyDelete
  5. gua mmg da tau ramai sayang lu....gua jeles!

    cerita pasal malang tak berbau ni mmg ada cerita asal usul malang tak berbau ni....

    ReplyDelete
  6. alamak, sori baru tau ni. semoga cepat sembuh ya :)

    ReplyDelete
  7. Kat mana kejadian tak bagi signal tu?

    ReplyDelete
  8. tak suka sungguh dengan orang yang tak bagi signal bila nak masuk simpang..aihh
    anyways, get well soon dear..miss you :D

    ReplyDelete
  9. cian plak...yg lain buat slh, yg lain jadi mgsa..



    Jaga diri bebaik!
    (^_^)

    ReplyDelete
  10. aku benci gila jenis org yang tak reti nak bg signal. tadi pun sama. aku hampir langgar orang. bodoh punya driver. take care babe

    ReplyDelete
  11. agreed .

    kadang2 kita dah sehabis baik berhati2 , tapi orang lain tak .


    get well soon , insyaAllah . =)

    ReplyDelete
  12. Salam Ezan...

    Moga Ezan kembali pulih seperti sedaiakala dalam masa 24 saat dari sekrang... Hehe!~ Get welll soon dear!~ (^_____^)V

    ReplyDelete
  13. accident? it sounds scary :O
    mudah2an cepat baikan.

    ReplyDelete
  14. bagi signal!
    baik kakak (_ _;

    moga kamu pun dah buleh bajet,
    kalau ada keter hampir tu, biarpun tgh tak bagi signal, sila jarakkan mud guard depan anda.
    maner la tau kan :D

    ReplyDelete
  15. sorry, alkisah bukan pemandu itu.. berehat kay..

    ReplyDelete
  16. get well soon dear. Alhamdulillah, tak series sangat.
    apala yang susah sangat nak bagi signal. tak faham

    ReplyDelete
  17. next time aty2 taw:)
    pdang kiri knn k...

    law bleyh dr jau lgy da bg signal eheeh

    ReplyDelete
  18. kerana mereka yg gtu laa... kwn moon juga terpaksa terima nasib mcm azan idma tau..tp dia lg kesian.. sbb koma smpai 2 bulan.. (alhamdulillah..dia dah sedar..dah balik umah)

    ReplyDelete
  19. ada satu2 masa perkara x dijangkakan berlaku..walopun kita sudah cukup berhati2..tp mak selalu pesan, "amalkan doa pelindung,InsyaAllah dijauhkan dari sesuatu yg x disangka~

    mudah2an cepat baik ya~ =)

    ReplyDelete
  20. Sama2 la kita beringat.... Seb baik tak pepe.... Rehat n take care k...

    ReplyDelete
  21. mmg org yg tak bagi signal menyusahkan. haishhh..

    encik exboyfriend baik pula. ehem2.

    ReplyDelete
  22. macamana sekarang?

    ada baik? :)


    cepat sembuh. take care!

    ReplyDelete
  23. kemain ex bf itu~get well soon ezan~~

    ReplyDelete
  24. huhu .. sabar ye kak ..
    kereta tu memang kilang tak buat signal agaknya..=,=

    ReplyDelete
  25. Oh ezan.. Bru tau anda kmlgn.. Get well soon dearly.. Ex bf? Wow! Hahahah..

    ReplyDelete
  26. hmm.. Alhamdulillah masih selamat.. pringatan tu..

    hmm tu la.. kalo kte sorg je berhati2, org lain loklaq...kmalangan jdi gak..sebagai pemandu kena la amik perhatian bnda ni... bnda tu sgt2 pnting.. asas je pn

    pape pun moga cepat sembuh ~

    ReplyDelete
  27. signal adelah sgt penting! dan saye adelah seorang pemandu berhemah! ^_^

    get well soon ezan! ;D

    ReplyDelete
  28. phew. aku memang selalu maki orang2 yang tak reti bagi signal ni. kesiannya kau. moga cepat sembuh hendaknya. :)

    ReplyDelete
  29. kita blh juga tukar pepatah ni kepada Malang sememangnya tidak bersignal.. kekekeke
    apapun ezan tu la risiko di jalan raya.. kalau kita dah berhati2 org lain x.. x mustahil kita pn terlibat atas kecuaian org lain. akak harap ezan cpt sihat

    ReplyDelete
  30. ezan :( rindu la. semoga cpt sembuh..

    ReplyDelete
  31. ya Allah! baru tau.. moga cpt sembuh ye. lepas ni hati2..

    ReplyDelete
  32. Kesian kau jadi mangsa kejadian disebabkan oleh manusia yang tak reti gunakan signal.


    Aku pernah ikut 1 kereta mahal, belok 3 simpang, 3² simpang tu dia tak bagi signal. Nak kata bijak ataupun bangang ye manusia macam tu? (maaf teremosi) hehe

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa