Pages

Total Pageviews

Jul 30, 2011

ini memang tidak masuk akal


malam itu. aku ke kedai mamak untuk menonton bola. peminat bola sepak bermusim katakan :) 

hanya berkemeja dan berseluar jean bersama farra dan rakan lain. ketika itu, kedai dipenuhi peminat bola. peminat bola ini bukan lah semuanya setia, ada yang datang cuma nak makan. ada yang datang kerana setia pada malaysia, ada yang datang kerana boyfriend diorang minat bola. alolololo, ape yang awak minat sy minat juga. tp awk janji awk kene teman saya shopping. so sueeetttt. -_-

aku berjalan dengan bersopan santun, disebabkan kebanyakan jejaka di kedai itu lebih menumpukan aku, dr bola. kahkahkah. 

tempat duduk kelihatan penuh. hampa sedikit. ambil tempat dihujung bahagian luar, tiba2 pelayan menawarkan tempat di dalam yang lebih selesa. oh baik hati pelayan. sambil duduk, sambil mata tertumpu ke arah screen tv. 

Pelayan : minum apa?
Farra :   Cincau
pelayan : minum? (sambil mengacukan pen nya terhadap aku)

mata aku tidak lari lagi dari screen (peminat bermusim katakan)

pelayan : minum? (persoalan lagi sekali diajukan)
aku : zaquan adha satu. eh, sorry. tea o ais hihihi

pelayan berlalu dengan ketawa. tak lupa juga farra, yang join ketawa. 

Note : ini memang tidak masuk akal, zaquan adha bukan sejenis minuman.




54 comments:

  1. haha.dh berpunya..

    jgn sedih -.-

    hee

    ReplyDelete
  2. haha..alamak pemint zaquan adha ker??? hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha!zaquan adha tu minuman dibuat dari ape babe?

    ReplyDelete
  4. 1) Dia tidak buleh dijual beli di kedai mamak,

    2) kamu ber jeans dan kemeja sajer?
    camana ngan pakaian pakaian yg lain?

    3) CIncau bukan minuman pasar malam meh? jangan order kat kdai mamak!! ilang lah keistimewaan minuman itu sebagai 'minuman pasar malam'

    (Or 'mimuman pasar ramadhan')

    ReplyDelete
  5. cik ery : haha tak sedih :)

    Cucu umie : alamak tak la. haha

    Tieykah : gwa rase sirap! haha

    pocket :

    1) ya betul
    2) takkan nak cite gua pakai spender lak. fefaham sudah. oh ya, dgn bershawl.
    3) cincau tin. tq

    ReplyDelete
  6. hahaha

    cipta air baru la..
    bg nama tu
    leh wat bissnes

    ReplyDelete
  7. haha...nak try order zaquan adha jugak la lain kali :D

    ReplyDelete
  8. CassiaSiamea : idea menarik :p


    Amirah Suhana : hahah order reramai


    wahida idris : sekali sekala


    Aisyah Aina : amboi heheh

    ReplyDelete
  9. shawl tu yg dimaksudkan,
    tak terpikir pun sampai kedalam itu.
    kamu niiiihhhhh...

    ReplyDelete
  10. pocket : ahhaa ;p len kali bior terang. gwa sensitif bab2 nih haha

    ReplyDelete
  11. huh, dah sah2 tidak masuk akal. hhi. damn funnyyy ;)

    ReplyDelete
  12. aku sedang bayangkan bagaimana kau nak minum zaquan..

    ReplyDelete
  13. rozita che wan lebih manis satu..
    dan kasi Zahida Rafik terlebih panas satu..:).

    ReplyDelete
  14. wah, mnuman nma zaquan adha.. haha

    ReplyDelete
  15. ciknanard: tersasul

    Syazwan Che Deraman : hahaha

    ReplyDelete
  16. hahaha.boleh pulak macamtu kan.

    nak sebut safee sali la 1!

    ReplyDelete
  17. berita tergempar, minuman terbaru di malaysia, air zaquan adha. hahah. adoyai

    ReplyDelete
  18. ieka : berita sensasi ni hahha

    ReplyDelete
  19. haha kelakar!boleh pulak nak order zaquan adha..

    ReplyDelete
  20. Shurazirah Sukhur : hehe tersasul

    nurAMALLINA ; gatai sket je

    ReplyDelete
  21. ok.lepas ni boleh order zaquan adha satu..hee

    ReplyDelete
  22. muahahahahaaaaa

    menjadi je ko kannnnn

    ReplyDelete
  23. hahahhaha ..
    fanatic sgt nih ..
    tgk sampai air pn boleh jadi zaquan adha :D

    ReplyDelete
  24. mesti sedap air zaquan...mgk mcm air laici campur limau ais ni...

    ReplyDelete
  25. alfi kasran : haha jgn tak order


    Monster Siti : maaf ayu! haha


    auny aizie : hahaha terfanatik lak


    Ailya Insyera : heeeee


    alif haris : nasib baik la tak ramai dgr

    Idah : mybe? haha

    ReplyDelete
  26. hahaha..
    mcm mana ek nak minum si zaquan adha tue... hahaha

    ReplyDelete
  27. haha agak2 la nk order zaquan adha pon.. eina nk order ramzul zahini adenan la.. hmm itu bukan pemain kebangsaan. itu pemain kelantan. haha

    ReplyDelete
  28. hehe...tetiba ye
    tersasul sebut nama sebab tgk bola...ngeh3..

    salam ramadhan...;-)

    ReplyDelete
  29. iKhRam : hahah tu tgh pk tu


    dak eina : ahhaha boleh gak order je


    ILA HonEyBuNNy: tu la tersasul. salam ramdhan



    Kapten Atok : kang terhairan lak pelayan tu


    Fauzan Zain : hahaha gatai

    ReplyDelete
  30. HAHA ni mesti tengok bola sebab ada zaquan adha ni.. perghh aer cap nogori.. :D selamat berpuasa ye sista! :) jangan ponteng2.. :D

    ReplyDelete
  31. hahaha...dalam otak tu dok ada zaquan la tu..tu yang sampai tersasul hehe

    ReplyDelete
  32. thanks 4 the comment...
    i follow u..
    hopefully, u will follow be back..

    ReplyDelete
  33. Queen F : haha selamat berpuasa jugak :)

    fyna : tu la pasl sis


    honey smile : follow already

    ReplyDelete
  34. jgn nak minum sangat pemain bola handsome tu. haha

    ReplyDelete
  35. haha..camno laa leh salah order plak ye

    ReplyDelete
  36. nsib bek xkua dgn bf..law xsia2 trkantoi lalalalala.

    khusyuk sgt pown xleyh ehehehe

    ReplyDelete
  37. over la u ni adek manisssss! hakhak ^.^

    ReplyDelete
  38. pembetulan....zakuan adha langsung tak main aritu.harap maklum

    ReplyDelete

komen itu penyegar jiwa